[]

-afedersiniz- ayı gibi yemek

selamlar,

uyuyamıyorum dedim, psikologa gidiyordum zaten o da önerince psikiyatriste gittim, uyku ilacı verdi. iyi geldi mi evet bi nebze. şimdi başka bir problemden bahsedicem. -bunu kullanmaya başladığımdan beri sanırım- arkamdan kovalıyorlarmış gibi yemeğe başladım. krize girmiş gibi yiyorum.

buna nasıl dur demeliyim? psikiyatriste kilo aldığımı söyledim, haftalık 1 kilo alıyorum yaklaşık şuan 6 kilo oldu olacak. "perhiz yaparsın" dedi. sorun şu ki yerken mutlu oluyorum, öyle ağzıma tıkarken "allahım ne kadar güzelmiş bunun tadııı" diye diye yiyorum, sonra pişmanlık, sonra ne güzel bu yemek döngüsü yine..

ne yapmalıyım a dostlar?

 
Valla ne yapacağın çok basit; az yiyeceksin.


  • manuel mandalina  (27.03.17 01:02:39) 
O senin psikolog ne rahat adam öyle, perhiz yaparsın nedir? Ben olsam ilacı bırakırdım, ben olsam o ilaca hic baslamazdım hatta:)


  • balpolen  (27.03.17 01:06:46) 
Balpolen, onu söyleyen psikolog değil psikiyatrist yalnız. Psikolog ilacı bırak ya da devam et diyemez zaten. Psikolog psikiyatriste yönlendirdiğine göre ilaç kullanması gerekiyor demektir ki iki uzman da öyle uygun bulmuş.

Bu tarz ilaç kullanimlarinda vücudun adaptasyon süreci oluyor. O süreç geçtikten sonra normal iştahınıza dönüyorsunuz. Bu dönemde de bol su içip, yediklerinize dikkat ederek, daha sağlıklı şeyler tuketerek onlem alabilirsiniz. Gidip çikolata yemek yerine kuruyemiş yiyin mesela. Sağlıklı bir yaşam tarzı edinirseniz zaten kendinizi frenlersiniz.
  • fraise  (27.03.17 01:12:45) 
@manuel: işte problem orda.
@balpolen, Bırakmak istemiyorum pek, daha önce kafam göre bıraktığım antidepresan oldu sonrası pek iyi olmadı.
@fraise: açıklamanız için teşekkür ederim, kuruyemiş fikri iyiymiş fındık fıstık bir şeyler alıp en azından o aniden artan iştahımı böyle biraz şeyapabilirim gibi.
@divine: tolvon 10mg
  • bunaldım a dostlar  (27.03.17 01:32:01) 
Mançize düşmek gibi geldi bana. Mesela kilo aldırmayacak ama tok tutacak şeyler tercih edebilirsin. İlk aklıma gelen yoğurt. Meyve olabilir, özellikle de elma gayet şişiren bir meyve. Yulaf ezmesi olabilir.


  • filipis  (27.03.17 01:50:25) 
Yemek yerken anksiyete yaratan düşünceleri aklına getirdiğin an hızlanıyorsun ister istemez. Miktar olayını geç, hızlı yediğin ve sindirim problemi yaşadığın için de kilo alabiliyorsun. Kısacası yediğinden bir şey anlamadığın için kısa zamanda eskisinden çok şey yeme ihtimalin oluyor. Bunu göz ardı etme derim. Yemeğe rahat otur.


  • sticksandstones  (27.03.17 10:13:39) 
Kendine başka mutluluk kaynakları bul.


  • arnold schwarzeneger  (27.03.17 10:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.