[]

Ingilizce pratik nasil yapiyorsunuz

Hem yazmak icin hem konusmak icin.

Ne bileyim yabanci arkadasiniz mi var yazisip konustugunuz. Yurt disinda yasayan veya. Veya bi whatsapp grubu. Veya bi application.

Benim buyuk eksigim var bu konuda. Ne yapsam bilemedim.

 
Reddit gayet güzel blr ortam.


  • patatesli yumurta  (26.03.17 21:17:27) 
Aslında zor. Yazmak için yine fazlaca kaynak var. Mesela forumlarda falan takılıp, özellikle de hobin varsa, oralarda insanlarla fikir alışverişinde bulunabilirsin. Konuşma işi ise karışık. Tandem ve Hello Talk gibi uygulamalar üzerinden (Ki bunları yazışmak için de kullanabilirsin) partnerler bulup onlarla konuşabilirsin. Ancak handikapı şu ki hem anadili İngilizce olup Türkçe öğrenmek isteyen insan sayısı az hem de düzenli pratik bulmak çok zor. Açıkçası ben de bir süre uğraşıp denedikten sonra italki kullanmaya başladım. Burada da "language exchange" imkanı var ama asıl olayı ücretli pratik. Parasını verip profesyonel öğretmenlerle ya da öğretmen olmasa da ana dili senin pratik yapmaya çalıştığın dil olan insanlarla sohbet ediyorsun. Dolar bazlı çalıştıkları için çok ucuza gelmiyor ancak önceden ayarladığın saatte, belirtilen süre kadar örneğin bir İngiliz ile sohbet ediyorsun. Ben çok memnun kaldım, tavsiye ederim.


  • salihdt  (26.03.17 21:31:52) 
reddit ve hfboards'ta yazıyorum. interlek üzerinden arada yazıştığım 2-3 arkadaşım var.

konuşma için de şu an bi arkadaşım var, ikimiz de yurtta kaldığımız için pek denkleşemiyoruz ama fırsat buldukça skype yapıyoruz. konuşamıyorsan bile dinlemeni tavsiye ederim. ben ilkokul 4'te başladım ingilizce eğitimine, lisede yabancı dil okudum. allah var kendi düzeyim için ingilizcem hep iyiydi ama istediğim kadar rahat değildim ve lise 4'teyken bile konuşulan şeyleri %80-90 oranında anlayamıyordum.

üniversitenin ilk iki senesinde sabah akşam dota maçı izledim. valla bak. hem konuşma hem anlama açısından yaptığım sıçrama nefisti o ara. aynı şey rusça için de geçerli. ben rusça'nın r'sini bilmezken bile kelime okuduğumda falan telaffuzumun çok düzgün olduğunu söylerlerdi. niye? çünkü 6 yaşımdan beri rus televizyonunda maç izliyom.
  • der meister  (26.03.17 21:37:01) 
insanlarla tanisma seylerinden yabanci insan olanlisina girip hi desen gerisi gelir. en onemlisi konusmak. sesli veya goruntulu imkanin varsa daha da pratik olmus olur. internet guzel sey bazen.


  • tiredpanda  (26.03.17 23:13:21) 
Yabancı mektup arkadaşlarım var benim mesela iyi oluyor .


  • lady andromeda  (26.03.17 23:20:55) 
ilgi alanın her ne ise yabancı kaynaklardan yararlan. bu motor sporları olabilir ya da yemek içmek olabilir... ingilizce oku izle hatta bulabiliyorsan yerel ingilizce gruplar bulup aralarına girmeye çalış. baya turistlerin yerel insanlarla bir araya geldiği gruplar olabiliyor. araştır.

tek yolu kastıra kastıra da olsa yaparak öğreneceksin. konuşmadan konuşmayı, yazmadan yazmayı öğrenemezsin. yeterince ilgiliysen bir süre sonra hakimiyetin artar ve rahatlarsın.
  • idexo  (26.03.17 23:28:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.