[]

Doçent olabilir miyim ?

Lisansım hukuk. Eğitimimi iyi bir okulda kötü bir ortalama ile bitirdim.
Özel üniversitelerden yüksek lisans ve doktoramı tamamlasam.Sonra nasıl bir yol ile doçent olabilirim ? Profluğa kadar uzanan yolun olabiletesi var mı ?



 
Var. Ortalamanın zerre kadar bir önemi yok.


  • giovanne  (26.03.17 17:19:40) 
doktorayı bitirdikten sonra lobi ve siyasal ilişkilere bakıyor. en azından devlet üniversitelerinde öyle.


  • peace.on  (26.03.17 17:30:06) 
Ortalamanın pek bir önemi yok. Bir bölümde kaç kişi doktora yapıyor ki zaten? Üç tane beş tane insan var. Ortalamaya niye baksınlar? Doktora yeterlik sınavı önemli yüksek lisanstan sonra. Yüksek lisanstan en başarısız öğrenciler bile 3.00 ortalamayla mezun oluyor. Yüksek lisans ortalaması 3.50, 3.90 olan çok insan var. Bunlardan bazıları makine mühendisliği bölümüne 2.50 altı ortalamayla girmiş. Ortalama çok önemli olsa önce bu adamları almazlardı.

Doçentten önce yardımcı doçent olunuyor. Yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi olabilirsen ilerleme şansın var. Yoksa kadro olayı sıkıntı yaratıyor.
  • dissendium  (26.03.17 17:51:03) 
akp'ye üye ol en başta.


  • 364takrep  (26.03.17 17:52:45) 
ortalamanı 3.5 üstü yaparsan y.lisans yapmadan da doktora yapabilirsin. tabi bunun için sana 1 sene bilimel hazırlık okutabilirler. ama olsun yine de hem y.lisans tezinden kurtulursun hem de 1 seneden. yürüyebilirsen oradan yürü.


  • blue eyes white dragon  (26.03.17 17:58:15) 
Doçentlik kriterleri değişti. Ders verme yüksek lisans tezi danışmanlığı gibi maddeler eklendi. Bazı özel durumlar hariç.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (26.03.17 21:34:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.