[]

slim imac ssd upgrade

mümkün müdür? mümkünse nasıl yapıldığına dair kaynak var mıdır?

teşekkürler.


 
ifixit de varsa vardır


  • bryan fury  (26.03.17 08:46:48) 
mümkün de aşırı zor, ben 2 günlük imac'in ekran kablosunu öyle yakmıştım. bir daha denemem bile. external ssd ile çalışabiliyor macos.


  • passion rules the game  (26.03.17 10:49:53) 
External ssd'nin işletim sistemini barındırması riskli değil mi?


  • mcmanus  (27.03.17 13:07:27) 
risk derken tam olarak anlamadım herhangi bir problemle karşılaşmadım ben, 2 yıldır öyle kullanıyorum. oradan boot edebiliyor direk, internal kadar hızlı değil ama çok minimal bir fark var arada.

tek risk işte darbe vs., bir tanesinin üzerine basmıştım ben taşırken o gitmişti :)
hatta kasınca bootcamp gibi ikinci bir ssd ile windows bile boot edilebiliyor.
  • passion rules the game  (27.03.17 13:21:16) 
External ssd, internal hdd'den her türlü daha performanslı olur diyorsun?


  • mcmanus  (27.03.17 14:25:24) 
evet, external hdd ile hız farkı oluyor. hani tam değerlere bakmak gerek, ben internal hdd'yi bir iki kez kullanıp external ssd bağlamıştım ama hız fark etti tabi.


  • passion rules the game  (27.03.17 14:39:49) 
Peki internel ssd ve external ssd arasında ciddi bir hız farkk var mı sizce?


  • mcmanus  (27.03.17 18:18:00) 
internal hdd vs external ssd
www.youtube.com
hocam şurada thunderbolt ile bağlanan external ssd ile internal hdd farkı var.
bütçeniz uygunsa thunderbolt olanlar var, ama usb ile de fark ediyor. tabi thunderbolt usb'den çok daha hızlı. o yüzden net bir şey de diyemiyorum şu kadar saniye fark eder diye.

internal ssd vs external ssd
forums.macrumors.com
yukarıdaki thunderbolt ile karşılaştırması gibi. sanırım bu forumda da baya tartışılmış. eğer çok ağır işler yapmıyorsanız fark aşırı olmaz.

ben zamanında imac'e internal ssd taktırmak için bir kaç yetkili servise e-posta atmıştım, seri no alıp dönmediler bile. belki de durum değişmiştir. nette kılavuzlar var takmak için ama takmayı ben ciddi anlamda zor bulmuştum. sorun hdd'yi değiştirmek değil, o kadar çok kablo ıvır zıvır var ki çok dikkatli olmak gerekiyor. bir de ekranı söküyorsun vs. vs. external olunca internal kadar hız olmasa da gereken el emeği azalıyor :)
  • passion rules the game  (27.03.17 18:42:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.