[]

chp nin referandum hayır afişi hayır klibi hakkında neler düşünüyorsunuz?

chp nin referandum hayır afişi hayır klibi hakkında neler düşünüyorsunuz?

www.mynet.com

CHP'den yeni HAYIR klibi | Güneşli yarınlar için, en çok da çocuklarımız için #HAYIR | 24 Mart 2017

www.youtube.com

bence yanlış çünkü önemli olan evetçilerden bir kısmının fikrini değiştirip onları hayır atmaya ikna etmek. evetçi kadınların yüzde doksanı sıkmabaş, artık ülkede 7 yaşında çocuklardan bile sıkmabaş olarak okula gidenler var. doktor hakim polisten sonra orduya da girdi sıkmabaş. hal böyleyken chp nin referandum hayır afişinde başı açık bir çocuğun olması ve seçim videosunda oynayan tüm çocukların başının açık olması çok yanlış ve evetçi sıkmabaş cepheyi çok tahrik edici bir durum.

zaten hayır atan hayır atacak önemli olan evet atanlardan bir kısmını hayır atmaya ikna etmek ve yazdığım gibi evet atacak kadınların yüzde 90 ı sıkmabaş. hal böyleyken chp nin hayır afişinde başı açık kız çocuğu kullanması ve hayır videosunda hep başı açık kız çocukları oynatması gerizekalılık akıllı olsalar atatürkü başı açık çocukları hiç kullanmadan mesela bayrağı çok sık kullanıp araya bir iki cami attırıp misal bir tarla üzerine güneş doğuyor ekinler büyüyor falan gibisinden bir video olurdu. seçim afişi de mesela bayrak üzerine doğan güneş olurdu. ben atatürkle gurur duyarım başı açık olmak doğru ama maksat karşı taraftan oy tırtıklamaksa nabza göre şerbet şart yani böyle başa böyle tarak durumu.

sonuç özet kılıçdar yönetimindeki chp yine sıçtı sıvadı önce başkanlık sonra halifelik mübarek olsun olay budur.

 
Cok gucsuz buluyorum. Akp afislerinin yaninda bu daha belirgin bence. Onceki genel secim calismalarini cok begenmistim ama bu yeterli gelmedi bana. Pek ustunde duruldu mu bilmiyorum da akp nin o karavanda sarki soyleyen dayili reklamini cok begendim. "Haydi bi daha" kadar basarili olmus.


  • allah yazdiysa bozsun  (25.03.17 23:53:11) 
Akpliler gerizekalı sikmabaslar ama onlardan oy almak için 1 ay en Müslüman/milliyetçi biz kesilelim dahiyane gerçekten... Siz hiç ortada gorunmeseniz akp secmeninin güven sorunu belki azalır.


  • Ufuk  (25.03.17 23:57:17) 
Ne yapsinlar tesetturlu bebek mi oynatsinlar videoda. CHP'nin de AKP'nin de anketleri var. Halk ne isterse onu veriyorlar. Kiliclaroglu da Erdogan da tabaninin isteklerinden vazgecmez. CHP senin dedigin gibi bir video koydugu anda insanlar DSP gibi partilere yonelir.


  • Traveller  (26.03.17 00:08:03) 
mitinglerin oy oranlara etkisi % 1 bile değil, o yüzden sallayın


  • oscar  (26.03.17 00:09:10) 
"evet atacak kadınların yüzde 90 ı sıkmabaş" -> değil. %90'ı başörtülü desen o bile doğru çıkmaz muhtemelen.

camiyi, tarlayı geçtim chp ağzıyla kuş tutsa bile evetçiyi hayıra döndüremez.
  • nrmnm  (26.03.17 00:13:21 ~ 00:14:47) 
"tüm çocukların başının açık olması çok yanlış ve evetçi sıkmabaş cepheyi çok tahrik edici bir durum."

şunu dönüp dönüp tekrar oku allah aşkına. bu ne demek? yarın da "tüm çocukların türbanlı olması kötü tercih, en azından birisi çarşaflı olmalıydı" mı diyeceğiz?

chp'nin eleştirilmesi gereken çok şey var. en başta, akp bile tüm bu saçmalıklarına rağmen yok cumhurbaşkanı yargılanabilecek, yok 18 yaşında milletvekili olunabilecek şeklinde maddeler üzerinden propaganda yaparken chp sadece güzel yarınlar, çocuklarımızın geleceği, umutlu günler vs. vs. şeklinde soyut kavramlar üzerinden yapıyor. tamam bu da lazım ama bu aperatiftir. chp'nin tüm kanallarda bangır bangır cb meclisi feshetme yetkisi, yok tüm yargıyı atayabilme yetkisi, yok istediği kadar cb yardımcısı atayabilmesi, istediği zaman ohal ilan edip sonsuza kadar khk ile istediği kanunu çıkarabilmesi gibi garabetleri duyurması lazım. sizse gelmiş neyden bahsediyorsunuz.
  • pilavmaker  (26.03.17 00:36:53) 
ya öncelikle şunu demeden geçemeyeceğim soru sorma şeklin çok uyuz, yani önce başlığa yazıp sonra aynısını bi daha yazıp link verip soruya geçiyosun hep akış çok bozuluyor soruya başlarken ve senin sorularına cevap veresim gelmiyor, bunu iyi niyetle söylüyorum

soruna geçersem bence afiş başarılı çünkü chp geçmiyor sadece hayır vurgusu var. videoda da dediğin yöntem kullanılamaz çünkü chp seçmeni bir birey olarak chp reklamında başı kapalı bir kız çocuğu kullanılsa chp'ye büyük tepki koyarım ki bunu yapacak tek kişi ben değilim. sıçtı sıvadı denemez normal bi kampanya ama 2015 haziran seçim kampanyaları çok daha iyiydi tabi, o yılki şarkılar çok güzeldi haziranda sen de gel ve hakkımızdır demokrasi diye giden chp şarkısı.

ayrıca reklamın linkini atıyosan bari chp hesabından orijinal reklamı at, 240p kalitede, boyutlaması yanlış olan, kalitesiz bi hesaptan değil lütfen
  • nundu  (26.03.17 00:52:17) 
çok başarısız bence, resmen uğraşmıyorlar. kararsız olsam kesinlike bu propaganda ile hayır demezdim.


  • nuisance  (26.03.17 01:08:43) 
sevgili pilavmaker yazdıkların çok doğru onlara da vurgu şart haklısınız.


  • transsiberianexpress  (26.03.17 01:10:57) 
nundu seninde cavap verme tarzın çok uyuz "senin sorularına cevap veresim gelmiyor, bunu iyi niyetle söylüyorum" yazdın sorularımı okuma ve cevap verme bende bunu iyi niyetle söylüyorum

bunları yazdın

"videoda da dediğin yöntem kullanılamaz çünkü chp seçmeni bir birey olarak chp reklamında başı kapalı bir kız çocuğu kullanılsa chp'ye büyük tepki koyarım ki bunu yapacak tek kişi ben değilim. "

yazdıklarımı nerenle okudun ben chp referandum afişinde ve referandum kliplerinde sıkmabaş kullansın yazmadım başı açık kızları kullanmamalıydı yazdım ama sıkmabaş kullansın yazmadım bir daha oku yazdıklarımı

hal böyleyken chp nin hayır afişinde başı açık kız çocuğu kullanması ve hayır videosunda hep başı açık kız çocukları oynatması gerizekalılık akıllı olsalar atatürkü başı açık çocukları hiç kullanmadan mesela bayrağı çok sık kullanıp araya bir iki cami attırıp misal bir tarla üzerine güneş doğuyor ekinler büyüyor falan gibisinden bir video olurdu. seçim afişi de mesela bayrak üzerine doğan güneş olurdu.

"sıçtı sıvadı denemez" yazdın ben diyorum ve gene yazıyorum sonuç özet kılıçdar yönetimindeki chp yine sıçtı sıvadı önce başkanlık sonra halifelik mübarek olsun olay budur.
  • transsiberianexpress  (26.03.17 01:16:52 ~ 01:23:58) 
bence reklam gayet iyi. senin düşünce yapın çok çarpık.


  • dafuq  (26.03.17 01:45:28) 
chp ideolojik söylem ve görüntüden uzak durarak oldukça iyi taktik sergiliyor.


  • 364takrep  (26.03.17 01:48:49) 
Dürüst davranmışlar, iyi yapmışlar. Evetçilerin bir kısmını ikna etmek için olmadığı bişey gibi görünmek yanlışlığına düşmemişler. Her yol mübah zihniyeti nedeniyle bu gün güven sorunu yaşıyoruz.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.03.17 02:27:48 ~ 02:39:09) 
bak dafuq bence reklam gayet kötü. senin düşünce yapın çok çarpık.


  • transsiberianexpress  (26.03.17 02:46:11) 
Evet cephesinin eli o kadar zayıf ki, chp tartışma oyununa gelmesin, sıçıp sıvamasın yeterli.

Habire chp'ye eleştiri dozunu artırıyorlar. Kılıçdaroğlu oyuna gelmiyor, iyi de ediyor. Avrupaya da o yüzden sardılar.

Fikrin ana kaynağı şu sanırım : t24.com.tr


.
  • kartallar yuksek ucar  (26.03.17 03:04:45 ~ 03:06:43) 
sevgili hayat aklini konusacak bir filozof uret "Dürüst davranmışlar, iyi yapmışlar." yazdın.

işte chp hep bu yüzden kaybetti hep bu yüzden kaybedecek hala anlamadın mı bu ülkede hırsız olmamak suç dürüst olmak suç.

eğer idam cezası olsaydı ve fethullah gülen darbe yapmasaydı fetö deşifre olmasaydı silivrideki kumpas sonucu haksız tutuklanan askerler asılmıştı.

sen daha ne dürüstlüğünden bahsediyorsun chp nin en büyük kaybı mustafa sarıgül gibi sağ seçmenden ciddi anlamda oy çalacak bir yiyiciyi genel başkan yapmamaktır ha mustafa sarıgül dürüst mü yo ama ne derler dinsizin hakkından imansız gelir.

bir de üslubu çok güzeldi hep suçlamaz hakaret etmez onlar iyi şeyler yaptı ben daha iyisini yapacağım derdi ama onu chp ye başkan yapmadılar onun yerine kimine göre kaset skandalını servis eden fethullah gülen kk chp ye genel başkan yaptı.

sonuç adam dürüst ama bu yüzden başarısız ve hep başarısız olacak siyasette her yol mübahtır böyle biline.
  • transsiberianexpress  (26.03.17 07:09:27) 
Sevgili transsiberianexpress, sorunda chp nin hayır videosunu somuşsun, bana sarıgül diyorsun. chp savunuculuğu yapmaya niyetim yok, esasen hiç bir partiye yakınlığım olmadığı için hiç bir partiyi savunmam. yaptığı işlere bakarım, doğru veya yanlış nasıl görüyorsam belirtirim.

sorunda çocukar sıkma başlı olsaydı diyorsun. videoda büyükler olsaydı ve sen " şimdiki türkiye profiline uygun olarak kapalı, tülbentli, eşarplı, açık vs her tür tercihten insan barındırmalıydı" demeni hadi anlardım. sen çocuklar sıkmabaş olmalıydı diyorsun. çocuk ve sıkmabaş aynı cümle içinde bile geçmemeli çünkü çocuk "akil baliğ değil" demektir. akıl baliğ olmayan biri kendi bağımsız iradesiyle başını kapatmaz. büyüyecek, okuyup araştıracak uygun görürse kapanacak görmezse kapanmayacak diyen bir oluşumdan sıkmabaşlı video bklemek akp den bikinili video beklemek gibi bişey.hatta üstsüz vido yapmaları lazım yani o derece ayyuk bişey öneriyorsun.

sizi anlıyorum, 15 yıldır gördüünüz siyaset "herşey mübah" üzerine kurulu. Ancak şunu görmek lazım; bu gün her iki kesim de büyük sancılar içinde. Dış siyasette hiç bu kadar hor görülmemiştik, malzeme olmamıştık, içeride güven bu kadar sarsılmamıştı. evetçiler de aynı güven sorununu yaşıyorlar, panik halindeler. Çünkü para karşılığı / ekonomik nedenlerle akp li oldular. İşte onun için net hata noksan yıllardır hiç olmadığı boyutta. İşte onun için kosgeblere hibeler, herkese (sözümona) iş, hibe programları vs ortaya çıkıyor.
Doğru siyaset doğru adımları doğru zamanda yapmayı gerektirir. Yeri gelince masya yumruğunu vurmayı da bileceksin, yeri geldiğinde manevralarını da yapacaksın. Bu herşey mübahtan çok farklı bir tutum. Kurtuluş savaşı süreci ve sonrasında (45 lere kadar) çok net biçimde görebilirsin doğru siyaseti.

Eğer evetçilerin hayır demelerini istiyorsan parayı konuşturacaksın, ekonomideki durumu anlaşılır şekilde göz önüne sereceksin bunun başka bir yolu yok. Zira evet meselesi özünde inanç meselesi değil, cep meselesi.

Edit:
Şu anda mejaj kutumda bu duyurunla ilgili 4 adet mesajn var. Ayrıca mesaj içeriklerini duyuru altına da yazmışsın.
Mesajlardan birisinin başlığı " cevabını düzelt" (duyuruda bana cevabını düzelt diye mesaj atan ilk kişisin)

Mesaj kutumu rahat bırakman umuduyla cevabımı isteğin doğrultusunda düzeltiyorum: (Burayı okuyan arkadaşlardan rahatsızlık nedeniye özür dilerim.)
Düzeltme:
transsiberianexpress arkadaş sorusunda "videoda sıkmabaş olsaydı" ifadesini kullanmamıştır.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.03.17 09:27:54 ~ 27.03.17 17:17:08) 
bakın sevgili hayat aklini konusacak bir filozof uret sorularıma ciddi cevaplar yazıyorsunuz ve size saygısızlık etmek istemiyorum ama "sorunda çocukar sıkma başlı olsaydı diyorsun." yazdınız ve böyle yazarak beni yazmadığım bir cümle ile itham ettiniz gerçekten ayık mısın nerenle okudun dedim ben mi dalgınlıkla böyle yazdım tekrar tekrar okudum duyurumu böyle bir cümlem yok varsa sen kopyala bana lütfen dikkatli okuyun yazdıklarımı ve cevabınızdan bana haksız suçlama yapan ""sorunda çocukar sıkma başlı olsaydı diyorsun." cümlenizi çıkarın bu cümleyi yazmadığım halde nasıl böyle bir cümle uydurdunuz ve ben yazmışım gibi gösterdiniz anlaşılır gibi değil yazıklar olsun.


  • transsiberianexpress  (26.03.17 21:22:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.