[]

zippo konusunda bilgili birini arıyorum

merhaba. evde 20 yıl civarı duran hiç kullanılmamış bir zippo var.

üzerinde abd donanmasından bir geminin işlemesi var. bunun eve gelme sebebi ise babamın okul müdürüyken şehre gelen abd donanmasının başındaki komutanın hediye etmesi.

20 yıldan uzun süredir bir damla gaz/benzin(ne deniyorsa) koyulmadı. taşı da bir kere bile çakılmadı. fitil, pamuk, hepsi tertemiz. o komutanın verdiği kutusuyla duruyor öylece.

değeri nedir merak ediyorum.

iletişim: burası, sözlük, twitter'dan frtslck, mail lazımsa da frtslck-et-msn-com

 
25 30 dolardan başlıyor herhalde

www.ebay.com
  • senolll  (25.03.17 23:28:09) 
20 yıllık olmasının yanı sıra gerçek üretim tarihi de önem arz eder. www.zippo.com buradan gerçek üretim tarihini bulun, ona göre -bence- minimum 70-75$ civarından koyup açık arttırma deneyin ama Türkiye'de pek alıcısı çıkacağını da sanmıyorum açıkçası.

Aslında şurası www.ebay.com daha çok fikir verir size. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim; yukarıdaki gerçek üretim tarihi diye bahsettiğim hadisenin önemi, elinizdeki Zippo'nun nadir bulunanlardan olup olmadığıyla alakalı biraz da.

Bir örnek olması açısından: www.ebay.ie
Mesela bu nadir midir değil midir bilemiyorum ama kodlamadan üretim yılına bakıldığında doğru, 1998 üretimi.

Aslında çok detaylı bilgi sahibi de değilim, Zippo'lar ilgimi çekiyor sadece. Dediğim gibi açık arttırmayla belki güzel alıcı bulursunuz ama yurtdışını denemek mümkünse bir deneyin derim (e-bay?)
  • gonion  (26.03.17 02:00:48 ~ 02:01:54) 
Ufak bir zippo koleksiyonum var. Bunun dışında zippo alıp satmış biri olarak şunları söyleyebilirim; çok bir şey beklemeyin. Size göre manevi değeri olabilir ama takip ettiğim kadarıyla Türkiye'de zippo alıcılarının çok fazla dikkatini çekmiyor bu durum. Sahibinden tarzı sitelerde eski zippoları fahiş fiyatlara satıyorlar, ama dediğim gibi yüksek fiyatlarda alıcısının olduğunu düşünmüyorum. Sattığım zippoların alıcılarını biraz bilinçli olmasını beklerken çoğu zaman ölücülerle karşılaştım.

Fakat şöyle yapabilirsiniz; ortamala bir zippo yurt dışında 25$, siz antika değeri taşıdığı için 75-100$ arası bir fiyat belirleyebilirsiniz.
  • sorumatik  (26.03.17 03:48:56 ~ 03:51:08) 
teşekkürler bilgilendirmeler için. ben 2-3 bin lira ederse satayım diye düşünüyordum ama 300-400'ü zor görecek herhalde. dursun kenarda, belki 15-20 yıl sonra iyice değerlenir.


  • frtslck  (26.03.17 18:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.