[]

Eski Model Araba İçin Çalınma Önlemi

76 model bir arabamız var ve maalesef kapalı garaj imkanımız yok. Kasko neredeyse araba fiyatı kadar tuttuğu için yapılamadı. Alarmın da o kadar etkili olmadığını düşünecek olursak aklıma GPS ile takip çözümü geldi. Araç çalıştığında devreye girecek, aynı zamanda da kendi bataryası olacak ve istediğimde araba nerede görebileceğim. Belli saatlerde oynama olursa bana haber verecek.

Böyle bir sistem bileniniz var mıdır? Ya da çalınma için başka önlemler varsa onları da yazabilirsiniz. Direksiyon kilidi vs. dışında elbette.


 
Motosikletler için kullanılan teknotakip isimli bir sistem var, tarif ettiğin şekilde çalışıyor. YouTube'da altın elbiseli adam kanalında geçen hafta tanıtım videosu çekmişlerdi, bi incele istersen.


  • manuel mandalina  (25.03.17 02:49:22) 
  • isott  (25.03.17 02:53:47) 
@manuel mandalina, baktım, güzel de bir sistemmiş fakat çok masraflı ya. Başlangıç ücreti, sonrasında yıllık ücret derken olay epey uçuyor. Sadece uydu takipli ve yine de güvenli bir şey bulma imkanımız var mıdır? SIM kart girişi, 4,5G desteği vs işin içine girince mevzu uçuyor, yıllık ücret filan isteniyor.


  • sevgikusunkanadinda  (25.03.17 03:38:00) 
baston kilit var ya direksiyona takılan o olur. alarm etkili olur bu arada


  • cekilmis gayfe  (25.03.17 03:41:01) 
eski model araç çingenelerin çalıp kamyonet yapacağı türden bir şey değil ise kolay kolay çalınmaz. hırsızın derdi en az çaba ile maksimum parayı kazanmak. o yüzden baston kilit önlemini küçümsemeyin basit bir aparat ama hırısızın işini çok zorlaştırıyor.

araç takip için ne yaparsanız yapın aylık 10-15 lira civarı veya bir faturalı hattın minimum ücreti ne ise onun altına düşmez. cihaz olarak çok seçenek çok. aliexpresste uygun fiyatlı bulabilirsiniz. yalnız satıcıyı uyarın gsm içeren ürün diye deklare etmesin.
  • orpheus  (25.03.17 06:34:59) 
Torpidoya falan çakmaktan yada bi powerbank'den şarj çekip eski bir akıllı telefon koy. iPhone'u bul veya benzeri Android uygulamalarıyla nerede olduğunu bulabilirsin bence çalan telefonu bulana kadar.


  • charles montgomery monty burns  (25.03.17 08:35:48) 
Aynı durumda olan bir komsumuz direksiyon kilidi+ (sanırım) distrübitör kapağı üzerindeki elektrik kablosunu alır eve giderdi. Düz kontakla falan calısmazdı yani


  • primetime  (25.03.17 08:57:08) 
bende de 64 model var bitane :), ben akü ve distiribütor kapagını söküyorum


  • mirty  (25.03.17 10:13:47 ~ 10:14:00) 
distribütörün ortasındaki kabloyu çekerseniz araç çalışmaz. hatta o kabloyu (bir ucu endüksiyon bobininde, bir ucu distribütörde olamalı) komple alıp götürürseniz keşfetse bile yeni kablo çekmeden götüremez. ben buna manuel immobilizer diye isim koymuştum.

baston kilit de ziyadesiyle işe yarar.

araba gittikten sonra tespit edene kadar iş işten geçebilir. sizin amacınız gittikten sonra arabayı bulmak değil, hiç götürmemelerini sağlamak olmalı.
  • kibritsuyu  (25.03.17 11:55:57) 
Bir de gizli kontak yaptırdın mı işini görür.


  • primetime  (26.03.17 00:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.