[]

Analog foto

Enstantane asa diyafram falan beyinsize anlatır gibi ögretecek ne site kitap blog ne önerirsiniz. Hobi olarak basladım ama kendimde bu konuda bi heycan görüyorum gecici bi heves deil bu işe yıllarını verenler varsa aranizda beni nasil gazlarsınız veya ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz




 
ben anlatayım hocam.

enstantane: perdenin açılıp kapanma hızı. ne kadar uzun süre açık kalırsa film o kadar çok ışık alır. enstantane değerleri (1000, 500, 250 vs) 1 saniyenin böleni şeklindedir. yani 1000 ayarında perde, 1/1000 sn açık kalır. değer büyüdükçe pozlamanın süresi azalır. ideal ışık ortamlarında genelde yüksek değerler kullanılır. karanlıkta çekim yapmak istendiğinde daha düşük enstantane değerleri seçilir. daha düşük enstantane değeriyle filmin maruz kaldığı ışık miktarı artar fakat bir tripod vasıtasıyla makineyi sabitlemediyseniz eliniz titreyeceği için netlik sıkıntısı çekersiniz.

diyafram: buradaki değer diyafram açıklığı değerleridir. küçük değerler diyaframın en açık olduğu değerlerdir. diyafram değeri ne kadar küçükse, objektiften o kadar çok ışık geçer. az ışık alan ortamlarda diyafram değerini küçülterek filmi daha çok ışığa maruz bırakabilirsiniz. ayrıca diyafram alan derinliği ayarını da sağlar. düşük diyafram değerlerinde arka plan flu olur. diyafram değeri büyüdükçe arkada net olan mesafe artacaktır. eğer az ışıklı bir ortamda çekim yapıyorsanız, ışık almak için diyafram değerini küçülttüğünüzde fotoğrafta netlik sıkıntısı çekebilirsiniz. çünkü netleyeceği alan çok kısıtlı olacaktır. o yüzden küçük diyafram değerleriyle çekim yapmak biraz zordur.

asa: dijitaldeki iso'ya denk gelen bir değer. filmin hızını belirtir. yüksek asalı filmler ışığa karşı daha duyarlı olur. çabuk pozlanır. normal kullanım için 100-400 asa filmler tercih edilirken kapalı alan çekimleri için 800-1600 asa filmler kullanılabilir. değerleri tamamen atıyorum, 100 asa ile güneşli ortamda çekim yaparken enstantaneyi 250'ye ayarlıyorsanız, 400 asa ile çekim yaparken 500'e ayarlamanız gerekbilir. asa değeri arttıkça grenlenme sıkıntısı ortaya çıkabilir. o yüzden başlangıç için 100 ya da 400 asa idealdir.

pozometre: objektiften geçen ışığın miktarını ölçen cihaz. fotoğraf makinesinin modeline göre değişmekle birlikte, vizörden baktığınızda görürsünüz. makinedeki filmin asa değeri ve seçtiğiniz enstantane hızına göre kullanmanız gereken diyafram değerini verir. genelde bir ibresi vardır ve bu ibre ortada olduğu zaman ideal ayarlar yapılmış demektir. fakat genelde eski makinelerde bozuk olur. çok da güvenmemek gerekir.
  • bellbane  (25.03.17 01:23:12 ~ 01:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.