[]

İnce Memed okuması hakkında

Selamlar,

YKY'nin delta serisinden dört cilt bir arada olanı (2142 sf) okumayı düşünüyorum. Ama düzenli bir şekilde olmayacak gibi. Yani böyle her gün 30-40 sf pek olmayacak. Kitapta çok karakter var mı (vardır herhalde), araya zaman girdiğinde unutmamak için liste yapmamı önerir misiniz? Yorumlarınız neler?
Hepsini okuyan var mı ayrıca? Nasıl bir kitaptır?

Teşekkürler.

 
hepsini okudum.çok güzel, çok severim zaten yaşar kemal'in kitaplarını da.

liste yapılacak kadar çok karakter yok.ama tabi bu tarz nehir romanlarda araya çok zaman da sokamamak lazım bence.diyorsan ki 2 kitap arasında 1 sene olabilir o zaman liste yap bence de.
bazen ben de düşünüyorum bazı kitaplarda acaba liste yapsam mı diye de üşenip vazgeçiyordum ama ince memed serisinde hiç böyle düşündüğümü hatırlamıyorum.

edit: bir de emin misin 2000 sayfalık kitap şeklinde okumaya.insanın gözü korkar.en azından benim korkuyor, hepsini ayrı ayrı alıyorum.
  • high hopes of the sozluk  (25.03.17 00:15:12 ~ 00:17:44) 
delta serisi kitapları severim. bir dinazorun anılarını okumuştum 1000 küsür sayfaydı. ama herhalde iki yıl filan sürmüştü (keşke böyle sündürmeden okuyabilseydim, olmadı).

yalnız kitabı aldım da gerçekten dediğin gibi korkutuyor. yanında başka kitaplar da aldım, şimdi bunu geriye mi atsam diye düşünüyorum.
  • puc  (25.03.17 00:21:31) 
araya birer kitap koyup gidebilirsin bence.zaten okuyan bi insana da benziyorsun ( yetkili bir abiye benziyorsun gibi oldu :) günde 30 sayfa okusan gayet toplamda 2 ayda biter işte


  • high hopes of the sozluk  (25.03.17 00:31:59) 
pardon bir hata yaptım, mina urgan'ın ingiliz edebiyat tarihini okumuştum diyecekken karıştırdım. bir dinazor'un anılarını okumadım.


  • puc  (25.03.17 00:50:07) 
(içeriğinden bağımsız) büyük ciltleri okumak pratik değil gibi. mesela yatakta koca cildi kucağına alıp okumak zor olmuyor mu? yanında da taşıyamazsın kolayca. böyle kitapların koleksiyon için basıldığını düşünmüşümdür hep.


  • sporty  (25.03.17 00:59:12 ~ 01:04:03) 
Delta serisi gene daha makul boyut olarak metisin yüzüklerin efendisi veya ithakinin edgar allan poe tüm eserlerinden.

İnce memed'e gelecek olursak ilk kitap akıp gitmişti ancak sonraki kitaplar da zorlandım. İlk kitaptaki havayı yakalayamadım.

Kitap kitap bölerek okusan daha mantıklı olur.
  • eleutheiros  (25.03.17 01:14:16) 
@eleutheiros: haklısın. poe'yu ben de okudum ve aynen senin gibi düşündüğümü hatırlıyorum. yatakta uzanarak okumak pek mümkün değildi. büyük kitaplardan metis'in yer deniz'ini, karanlıkta 33 öykü'yü, otostopçunun galaksi rehberi'ni okumuştum, okunması kolay değildi. ama bu delta serisi kitaplar hem boyut olarak daha iyi gibi (yazılar çok küçük olsa da), hem de derli toplu olması açısından göze hoş görünüyor. ama okuması yine de çok zor.


  • puc  (25.03.17 10:03:38) 
vikipedide karakterlerin bir kısmı hakkında bilgi var. bu size yetmezse ben ufak bir not defterine karakterleri sıralıyorum. mesela şöyle
1- ali (sf 1)
2- ayşe= alinin annesi (sf 7)
3- zeynep=2.nin komşusu (sf 23)
4- ...
  • gkct  (25.03.17 10:43:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.