[]

Fotoğrafçı eski tip vesikalık foto çekmek istemedi?

Adam sordu “ne için lazım?” diye, bende ileride lazım olur belki kimlik için falan kullanırım dedim. O da “öyle birşey olmaz, kimlik içinse biyometrik gerekir boşuna paranı harcama” dedi. Tamam o zaman kimlik için çekim olsun dedim ve çekti. Yahu vesikalıkta sistem mi değişti, biyometrik nerden çıktı? Photoshop’u da beyefendi az birşey yaparız dedi. Eski tip vesikalık çektiren var mı son zamanlarda?




 
Artık normal vesikalık çekilmiyor çünkü bütün devlet kurumları biyometrik istiyor.


  • iddaaci  (24.03.17 22:29:46) 
eski tip vesikalik diye bir sey yok. vesikalik gidip zevkine cektirilen bir sey degil cunku, hep bir belge icin gerekir. o da ne belgesi icin cekildigini sormus ki dogru sekilde ceksin.

eskiden kimlik vs. formati farkliydi simdi degisti.
  • robokot  (24.03.17 22:30:41) 
istersen çektir tabi de kimlik için evet kullanamassın eski tip.


  • valkin rockefeller  (24.03.17 22:30:50) 
o kadar ısrar ettim eski tip çekmedi. hatta bir iki tanesi eski tip olsun diğerleri biyometrik olsun diye söyledim, adam dediğim dedik çıktı çekmedi la. eski fotolarda havalı çıkardım sanırım biyometrikte çirkin çıkıcam. fiyatını da sormadım inşallah çirkin fotoya çok para vermem.


  • faraton  (24.03.17 22:35:35) 
biyometrik pahalı filan değil. normal foto, sadece ona göre kırpılıyor.

eğer uygun ortamınız varsa siz kendiniz telefonla çekin, bilgisayarda kırpıp mediamarkttan çıktı alın. kardeşim almıştı geçende 1 lira mı öyle bir şey sanırım.

ben 5 senedir kendim çekiyorum biyometrik fotolarımı.
  • kurnaz  (24.03.17 22:44:21) 
@kurnaz
bak bu çok ilginç ve güzel bir bilgi oldu. huawei p10 gibi bir makineyle çekilip, kaliteli çıktıyla tam istenilen foto elde edilir, kafama göre photoshop'ta yaparım elalemin nazını çekmem.

  • faraton  (24.03.17 22:48:39) 
@faraton

biyometrik foto photoshoplanmaz. bazı kuralları var, yüz, göz hizası ve gülümsememe gibi. beyaz zeminde çekilecek, gölge olmayacak etc. çok sitede yazar ayrtıntılar.

bu kurallar çok basit aslında, bunları uygun şekilde beyaz zeminde çekip sadece crop yapacaksınız o kadar.
  • kurnaz  (24.03.17 22:53:12) 
@kurnaz
kadınlar da makyajlı foto çekilmesin o zaman? onlar niye ayrıcalıklı?

  • faraton  (24.03.17 22:56:18) 
@faraton

erkek ya da kadın farketmiyor makyaj serbest(kendin olduğun sürece, yani lens, hulk gibi yeşile boyanma gibi durumlar olmayacak). elektronik oynama yapmak yasak :)
  • kurnaz  (24.03.17 22:59:58) 
@kurnaz

benim anlamadığım şu, parasıyla değil mi kardeşim? ben biyometrik fotoda oynama istemişim suç mu? çekilen yere baskın mı olur?
  • faraton  (24.03.17 23:02:54) 
@faraton

çeken adam çeker, ona kimse karışmaz ama resmi kurumlar kabul etmez. vize için mesela şıp diye tek bakışta anlar yeni foto ile gel denir eğer abidik gubidik şekildeyse.

yoksa sen dilersen amuda kalkıp çektir, photoshopla bıyık ekle kimse karışmaz. ama o biyometrik foto olmaz.
  • kurnaz  (24.03.17 23:05:05) 
@kurnaz

teşekkür ederim aydınlattınız beni. vallahi gece gece sinirim bozuldu bu olaya özellikle kadın erkek ayrımcılığına...
  • faraton  (24.03.17 23:07:39) 
biyometrik foto, adi ustunde... yani seni tanimak icin cekilen bir foto, guzel gozuksun diye degil. mesela gozlerinin altinda torba, burnunun kenarinda ben varsa, sen bunlari fotosoplarsan problem cikar cunku amac seni o ozelliklerinden taniyip fotografla eslestirmek. fotosoplu biyometrik foto cektirmek tabii ki suc degil ama fotografi isteme sebepleriyle celisiyor.


  • robokot  (25.03.17 01:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.