[]

Dişçi korkusu

Daha evvel dişçiye gidip dolgu falan yaptırmışlığım var fakat dolgu yaptırdığım dişin kökünün bağlı olduğu çene kemiği eriyecek kadar zamanında iltihaba maruz kalmış yani diş kesinlikle çekilecek bu dişim köpek dişinin yanındaki azı dişi oluyır. Artık iyice rahatsız oluyorum çünkü naparsam yapayım koku yapıyor. Dişin yarısı yok merak ettim nasıl çekiliyor diye youtubedan izledim ve dişçi korkusu başladı. Üst dişimde çekilecek en arkadaşi 20 lik azı dişininde üst kısmı yok cerrahi çekim yani. O izlediğim şeyleri görünce kafayı yedim kökleri kalırsa ya da kırılırsa çok acı çekmekten korkuyorum. Bu korku nasıl yenilir? Daha önce bu işlemleri yaptıranlar için soruyorum azı dişi çekimi kaç dakika sürüyor? İşlem sonrası acı çekme durumu nedir?




 
diş çekimi diş çekimi var. dişçi var, dişçi var. bu gözler kısa sürede çeken de gördü, beceremeyip dişi tuz buz eden de gördü.

bu kadar korkuyorsan, iğne olduktan sonra tam olarak uyuşukluğu hissetmeden dişine dokundurtma. umarım kısa sürede, rahat bir diş çekimi yaşarsın.

diş hekimi değilim.
  • blue eyes white dragon  (24.03.17 15:35:37) 
hacı bunu burada sormuştum da işte acı hissetmiyorsun 5 dakikalık iş falan demişlerdi.
acı hissetmeme kısmı ve normalde 5 dakika kısmı doğru.
benim şansıma dediğin gibi oldu, dişçi dişi çekti yarısı elinde kaldı kökü içeride kırıldı mı ne olduysa artık sdfdsdf. ağrı hissetmedim ama ter kan içinde stres oldum. biraz uzun sürdü ama acı hissetmedim yani fazla. gerginlik sadece noluyor lan diye.
çektikten sonra gargara falan tuzlu/karbonatlı su ile, 2-3 gün sonra ağrı falan kalmadı.

ben de çok korkuyordum, hala korkuyorum, stresli bir süreç ama böyle olma olasılığı da düşük zaten. olursa da zaten illa ki çözüm var. benim diş çok sorunluydu. sen bu olasılıktan bahsettiğin için yazayım dedim, yoksa dediğim gibi olma olasılığı ne ki.
  • passion rules the game  (24.03.17 15:35:46 ~ 15:37:13) 
Aci maci yok hacı. İğne oldugunu bile hissetmiyorsun artık zaten diş çekimi kısa süren bişi


  • all girls dream  (24.03.17 16:09:29) 
gömülü ve yatay şekilde duran 20'lik dişimi çektirdim, çene cerrahı 20'lik dişi 4 parçaya ayırıp çekti. Dikiş falan da atıldı neredeyse bir şey hissetmedim diyebilirim. Ama biraz stresliydi koltuktan kalktığımda sırılsıklam terlemiştim. 30 dk sürmüştü bu arada.


  • sanquis  (24.03.17 21:27:45) 
benim çocukluğumdan beri dişçi fobim vardı.
gitmeden önce baya bir kendimi ikna telkin uğraşıp sinir stres yaşıyordum.
Bir dönem bir dolgum düştü dişin komple üst kısmıyla beraber.yüzeyde bir şey yok yani.sıçtık dedim.
baya bir zaman da gitmedim doktora.
mecbur kalınca zorla gittim.annem ben koltuğa otururken,işlemlerden önce fotomu çekmiş,alnımdaki damar 5 cm yukarıda resmen patlıcak stresten:D

kendinizi bir zorlayıp gidin,iğne ile zaten hiçbir şey hissetmiyorsunuz.ben sonrasında 20lik dişimi çektirdim,implant bile yapıldı.acı yok yani.
böyle kurtuldum fobimden.
üstüne gitmedikçe böyle korkuyla senelerce dişçiden kaçarsınız.
  • demoniclewinsky  (24.03.17 21:52:03 ~ 21:52:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.