[]

dişlerimle başım belada

günde 3 kere cupraporx diş fırçası ve paradontax diş macunuyla dişlerimi fırçalıyorum.

her fırçalamanın ardından listerinle ağızımı uzun uzun çalkalıyorum.

diş ipi kullanıyorum.

düzenli olarak (6 ayda bir) diş taşı temizliği yaptırıyorum.

çay-kahve içer içmez ağzımı çalkalıyorum.

ama ne yaparsam yapayım dişlerimde böyle tartarımsı lekeler oluşuyor. yerleri bile belli böyle harita gibi. dişlerimi temizlettikten 1 ay sonra eski haline dönüyorlar bu kadar gözüm gibi bakmam rağmen. 3 farklı hekime gittim hiçbiri bir şey öneremedi hık mık edip durdular.

psikolojim bozuldu resmen ne önerirsiniz ne yapayım ya?

 
o belirgin yerlerde çatlak-çizik vs vardır ondan hep oraya doluşuyodur. kaplama yaptırt :)


  • cekilmis gayfe  (24.03.17 14:10:35) 
aynen öyle çatlak gibi böyle 2 farklı katman var gibi...


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.03.17 14:24:14) 
Üç hekim bir şey diyemediyse benim hiçbir şey dememem lazım ama dişlerinizi çok sert fırçalıyor veya bir şekilde (kimyasallar, asitli içecekler vesaire) yıpratıyor olabilir misiniz? Diş minesi zarar görüyor olabilir üstte bahsedilen şekilde.


  • fotrsapka  (24.03.17 17:09:17) 
asitli icecek icmiyorum ultra yumusak dis fircasiyla gayet nizami olarak fircaliyorum.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.03.17 22:52:43) 
benim de öyle ama ben senin kadar dikkat de etmiyorum. o ne öyle o kadar vakti ben tüm vücuduma ayırmıyorum


  • klar  (24.03.17 22:55:49) 
Elektrikli diş fırçaları ilacın. Biraz tuzlu ama ev arkadaşım aldı, çok memnun, çocuğun dişleri parlıyor ve o dediğin lekerler eskiden dişin arka kısmında oluşuyormuş herkesinki gibi(senin de benzer diye tahmin ediyorum) artık eser yok diyor.


  • Golden Ratio  (24.03.17 23:07:43) 
diş hekimiyim. çay, kahve, sigara çok içen hastalarda oluşan lekeler çoğu zaman hastanın çıkaramayacağı tipte olurlar. aşındırıcı içeren diş macunları, karbonat, çamaşır suyu gibi envai çeşit madde kullanan insanlar biliyorum. bunları yapmayın. lekeleri çıkaracağım diye bastırarak fırçalamayın.

size olabilecek önerim çay, kahve tüketiminizi azaltmanızdır. veya diş hekiminiz polisaj işlemini de yapabilir, ancak sık yaptırırsanız bu işlem hem sizin için maliyetli olacaktır hem de dişleriniz için sağlıklı olmayacaktır.
  • denlar  (24.03.17 23:42:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.