[]

sahi tc ımfye borç verdi mi duy da inanma çok komik

sahi tc ımfye borç verdi mi duy da inanma çok komik

bir caps gördüm ve resim olarak buraya attım akpnin icraatlerini anlatan bir caps 1. madde de 2001 türkiyesi diyor ve imf ye 25.6 milyar dolar borcumuz olduğunu yazıyor yanında ise 2016 türkiyesi imf ye borç veren yazıyor sahi bu doğru mu googleden araştırdım ve bu kaynaklara ulaştım

www.dogrulukpayi.com

www.hurriyet.com.tr

www.aksam.com.tr

finans.mynet.com

eksisozluk.com

www.internethaber.com

asla inanmadım milletin yarısı aç birçok varoş yerde pazar dağılınca sıkmabaş kadınlar ezik meyve sebzeleri topluyor ama sonra imf ye borç verdin yersen hassiktirin ulan işin gerçeği çözüldü

mustafa sönmez'in "ineğe öykünen kurbağa misali..." başlıklı yazısından bir bölüm :

//nedir imf'ye türkiye'nin borç verme efsanesinin(!) aslı astarı? yağdanlık devlet kurumu anadolu ajansı'ndan bütün medyaya servis edilen haberin gerçeği şu: küresel kriz ile birlikte ihtiyaç duyan ülkelere müdahale imkânını arttırmak isteyen, bunun için de kaynaklarını çoğaltmak isteyen imf, kendisine üye olan 188 ülkenin 37'sinden, ihtiyaç duyması halinde, kredi sözü aldı. bu 37 ülke 456 milyar dolar kredi taahhüdünde bulundu. ne demek taahhüt? imf, ihtiyaç duyduğunda bu ülkelerden, söz verdikleri krediyi faizine mukabil alabilecek. hangi ülke, ne taahhüt etti? başta belirtelim; büyük cari açık veren abd'den tık çıkmadı. listede abd yok. buna karşılık, öncelikle krizden daha az etkilenen ve cari fazlası olan ülkeler taahhütte bulundular. japonya 60, almanya 55, çin 43 milyar dolar borç verebilirim, dedi. cari fazla vermese de fransa, 42 milyar dolar taahhütte bulundu. işin tuhafı, krizden fena halde kıvrananlar "damdan düşenin halinden damdan düşen anlar" misali ciddi miktarda taahhütte bulundular. italya 31, ispanya 19 milyar dolar verebilirim, dedi. şimdi bu toplamı 456 milyar doları bulan taahhüdün içinde türkiye de yüzde 1'e yakın, 5 milyar dolar verebileceğini açıkladı. ortada verilmiş bir borç yok, sadece ihtiyaç duyulur, kapım çalınırsa ben de 5 milyar dolar kredi verebilirim, sözü var. olay bundan ibaret. oluşturulmuş bu havuzun toplamında yüzde 1'i ancak bulan türkiye taahhüdünü, bir "başarı öyküsü" haline de ancak necip türk medyası ve yağdanlık iş dünyası getirebilirdi, getirdi de.

OLAY BUDUR IMFYE VERİLMİŞ BİR PARA YOK YANDAŞ MEDYANIN BOK YEMESİ VE YALANLARI ÇÜNKÜ YALANA KANAN KARA CAHİL KİTLE VAR.

 
Ne kadar ugrasirsan ugras anlamayacaklar. 1923'ten beri tum kazanimlari yok etmeye calisiyorlar diyecem de durum ondan da eski. II.Mahmut'un reformlarina da karsi ciktilar, Ibn Sina'nin bilim calismalarina da. Zihniyetleri yuzlerce yildir ayni.


  • Traveller  (24.03.17 06:17:11) 
Olm 15 gun sonra padisahliga geri donelim mi donmeyelim mi sorusuna cevap verecegiz ciddi ciddi. Turkiye bitmek uzere.


  • baldur2  (24.03.17 09:16:22) 
imf'ye borcun yok da 2002'de dış borç 130 milyar dolar, 2016'da 420 milyar dolar olmuş. ee ne anladım bu işten


  • cekilmis gayfe  (24.03.17 10:36:37) 
borç sadece imf'den alınmaz. "İmf'ye borcumuzu sıfırladık" diyenlere sormak lazım, şu anki toplam dış borç miktarını. Yanlış hatırlamıyorsam her devlet imf'ye, dünya bankasına para veriyor. Sonuçta borçlanma için bir kaynak gerekiyor. Bugün imf'ye verdikleri 1-2 milyar dolarlık kaynak, toplamdaki dış borca kıyasla karınca kadar..


  • yankee jumping  (24.03.17 10:44:49) 
Destekleyen birine sordum simdi cok zenginmisiz o yuzden borcumuz da cokmus. Cok zengin olanin alacagi verecegi de yuksek olurmus. Her seye aptalca bir aciklamalari var. Ugrasmaktan yoruldum.


  • Traveller  (24.03.17 11:36:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.