[]

bir sosyopat duzelebilir mi? sosyopatligin sebebi nedir?

Hicbir psikolojik destek almadan bir sosyopat kendi kendine duzelebilir mi? Sosyopatliga ne sebep olur? Bu sorulara cevap ariyorum turkce veya ingilizce kaynak da gosterebilirsiniz o da olur.




 
sosyopatlik ile psikopatlik farkli seyler. bildigim kadariyla sosyopatlar yaptiklari seyin kotu oldugunun farkinda degil. o yuzden kendi kendine duzelebilecegini sanmiyorum. buraya yazdigin sorulari direkt google'a yazarak cevaplarini bulabilirsin, ancak ben sosyopat ve psikopat arasindaki farki arastirarak baslamani tavsiye ederim.


  • icim urperiyor  (24.03.17 05:36:13) 
Hayır düzelemez.
Tedavi alsa da düzelemez zaten.

Hem fizyolojik hem genetik faktörleri olsa da en önemli sebebi beyin hasarı. Eğer beyinde sosyopatlarda olduğu gibi bir hasar yoksa antisosyal kişilik bozukluğu oluşuyor.
Bu arada hasar yanlış oldu, farklılık ya da anomali diyebiliriz.

Şu an kaynak vermeye üşendim ama yarın hatırlatırsan birkaç makale yollamaya çalışırım.
  • bir nick var benden iceri  (24.03.17 07:08:54) 
@bir nick var benden iceri bu farklılık veya anomalilere veya beyin hasarı adı her neyse yani neler sebep oluyor peki?

psikopatlık nereden çıktı ki? psikopatlık nedir tam tanımıyla bilmesem de emin olarak en azından sosyopatları tanımlayan nitelikleri biliyorum niye farkını araştırmalıyım anlamadım?
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.03.17 07:49:47 ~ 07:52:40) 
sosyopat, psikopat artık dsm-iv'de anti sosyal kişilik bozukluğu olarak geçiyor. bazı insanlar genetik, biyolojik ya da epigenetik yatkınlıklarla doğuyor. yetişkin bir insan düzelemez. çocukken tespit edilirse, düzelebilmesi mümkün olabilir. bazı insanlar herhangi bir yatkınlık doğmuyor, ama yaşadıkları bir olay sonucunda hissettikleri bazı şeylerden ötürü böyle bir bozukluk geliştiriyorlar. illaki büyük bir şey yaşamalarına gerek yok nasıl hissettikleri önemli, aynı şeyi yaşayan başka birey tam tersine gelişmiş bir empati yeteneğine sahip olabilir. aradaki farklılığın neden olduğu tam olarak bilinmiyor. normal yetişkin bir insanın beyninin bazı yerleri hasar alırsa sonradan benzer bir yapı gösterebilir. patolojik durumlarda neden dolayı oluşmuş olursa olsun fMRI ile hastalık tespit edilebilir.


  • cikis yolu  (24.03.17 09:09:18 ~ 13:50:43) 
Sosyopat ve psikopat farkli seyler degil zaman icinde degisime ugrayan kavramlar, robert hare'in kitaplarina ulasin derim. Internette de ulasabileceginiz gibi turkce kaynaklar da var. Gecenlerde yasamini kaybeden alper engellerin doktora tezi de bu konudaydi. Genel olarak antisosyal kisilik bozuklugu altinda toplanabilir ancak robert hare bi derecelendirme yapip psikopatiyi daha agir bir patoloji olarak konumlandiriyor. Vicdani gelisimle ilgili derecelendirme gibi.
Sonra sorunum gerisine gelirsek kendi kendine degisim mumkun degil. Zaten kisilik bozuklujlarinda kisi kendini hakli buldugu icin kendi kendine degisim mumkun degil. Ayni zamanda kisilik bozukluklari icinde tedavisi en zor (imkansiza yakin) grup da antisosyallerdir. Hatta bazi kaynaklarda tedavi sirasinda duygusal gelisim yerine duygulari taklit etmeyi ogrendikleri icin tedavinin tehlikeli.oldugunu soyleyenler de var. Ama son donem 3. Dalga terapiler (duygu odakli terapiler, nesne iliskileri kurami, sema terapi) kisilik bozukluklarinin terapisine agirlik vermeye basladi.

  • red g  (24.03.17 11:14:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.