[]

suriyeli mülteci bir kadınla evlenmek (hukukçular!)

merhabalar arkadaşlar,

nişanlım suriye'li. mülteci olarak pasaportsuz giriş yapmış türkiye'ye. pasaportunu burdayken çıkarttı. ailesi ise almanya'da. şimdi şöyle bir durum var evlendikten sonra 6 ayda bir de olsa almanya'ya gideriz diye düşünüyoruz. fakat evlilik ehliyeti başvurusu için gittiğimiz göç idaresinde bir memur ayak üstü "evlilik ikameti diye bir şey yok, evlensen bile mülteci olarak kalacaksın" gibi konuştu. şimdi nişanlım evlendikten sonra bile hiçbir hakka sahip olamayacak mı? en azından almanya için vize vermezler mi? ya da balayına veya tatile gitmek istiyoruz yurt dışına, o da mı olmaz?

aydınlatırsanız sevinirim.

 
Türkiye'deki hakları kısıtlı olabilir tabi ki, ama anladığım kadarıyla kendisinde suriye pasaportu var, zaten suriye vatandaşı.

Yurtdışı başvurusunda almanya-suriye arasındaki anlaşma geçerlidir, türkiye ile bağlantısı yok.

Bir fransız ile bir italyan evlense, hindistan'a balayına giderken başvuru yapacak olsalar, fransız kişi fransa-hindistan arasındaki kurallara göre vize alır, diğeri de italya-hindistan arasındaki kurallara.

Nişanlın suriye'de yaşıyor olsaydı ve almanya'ya gitmek isteseydi nasıl başvuru yapacaksa öyle başvuru yapacak. Türkle evli olduğunu ve onunla yolculuk yapacağını belirtecek. Mülteci statüsünün konuyla ilgili olduğunu sanmıyorum. Mülteci olmayan bir türk-suriyeli çift de olabilirdiniz sonuçta. "Mülteci" statüsü sadece türkiye içinde geçerli, diğer tüm ülkeler gözünde "suriye vatandaşı" statüsü devam ediyor olmalı.

Not: bunlar benim mantıklı çıkarımlarım. Tecrübem değil.
  • harzem  (23.03.17 17:49:58 ~ 17:51:45) 
son aldığım bilgiye göre mülteciler, evlense dahi evlilik hakkından yararlanamıyor. mülteci haklarından yararlanıyorlar. bu nedenle ne 3 ne de 5 sene sonra vatandaşlık başvurusunda bulunamıyorlar.


  • reproach  (23.03.17 18:09:41) 
mültecilik hakkından vazgeçerse sınırdışı ediliyor. iki ucu b.klu değnek yani.


  • reproach  (23.03.17 18:42:18) 
Turkiye vatandasi olmadan zaten turkiyeden almanya kons. Basvuramaz. Yani vurur da suriye vatandasi olarak basvurur ama ne kadar vize alabilir onu bilemiyorum. Sizle evlendigi zaman da sadece turkiye de yasamak icin oturumu ce ikametgahi olur. Haklari ne olur? Secme ve secilme hakki haric hemen hemen tum haklari olur suriye vatandasi olarak.


  • c1b2k3  (23.03.17 19:12:49) 
kesin bilgidir. kaçak yollardan giriş yapmış bir mülteci, türk vatandaşı ile evlense dahi aile ikametine sahip olamıyor. buna bağlı olarak da asla ve asla vatandaşlık başvurusunda bulunamıyor. yarın öbür gün farklı hükumet gelir de "suriyelileri gönderiyoruz" der ise evlendiğiniz eşinizi sizden ayırıp ülkesine gönderiyorlar. belki daha sonra eşiniz pasaportuyla vize alıp türkiye'ye giriş yaparsa bir şeyler olabilir.


  • reproach  (24.03.17 12:59:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.