[]

Stresten yemek yiyememek

Benim böyle bir sorunum var asla aşamıyorum. Son iki senem zaten stresli ve üzücü bir şekilde geçti. Son dönemlerde stres/üzüntü arttıkça yemek yiyemez oldum. Sabah zorla yumurta peynir yiyorum. Öğlen yemiyorum akşam da çorba içiyorum. Sürekli midem bulanıyor su içince bile kusasım geliyor. En sonunda düşüp bayılıcam bir yerde herhalde.

Şu anlık içinde bulunduğum durumu değiştiremem ama benim yemek yemem lazım artık. Bu mide bulantıları nasıl gider? Bastıracak bir şeyler var mıdır ki?


 
Bulantıyı bilemiyorum, ben de yemek yemeyi pek seven biri değilim.
Kahvaltı sosları oluyor, onları dene.
Diğer öğünlerde de acı eksik olmasın.
Bir şekilde yediriyor çünkü.
  • Playground Love  (23.03.17 00:42:19) 
Profesyonel destek almalısın.

Sürekli aynı döngüde bunları yersen zaten miden bulanır.

Kendine gel artık. Topla kendini. Yemeğini iyi ye. Dışarı çık, tavuk ızgara ye. Olmadı ton balık salata ye.

İyi ye, iyi yaşa
  • MaNOfTheYear  (23.03.17 00:42:24) 
Büyük ihtimalle majör depresyon hastasısınız. Profesyonel destek alın.


  • iddaaci  (23.03.17 00:43:23) 
Profesyonel destek


  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (23.03.17 01:04:03) 
Bulanti icin tranko buskas oneririm. Birkac yil once cok stresli bir yil gecirdim. Ara ara bu ilaci kullandim. Bulantiyi keser ama stresi azaltmaz.


  • ganbatte  (23.03.17 01:34:40) 
Bende de oluyor bu son üç senedir ama sürekli olan bir durum değil. Dönem dönem ve belli tek bir sebepten, genel bi stres değil. Hatta bir haftada 5-6 kilo verdiğim zamanlar oldu. Yemek düşününce bile midem bulanır bu dönemde. (Üstelik şu an o dönemin yine içindeyim. Dün çok önemli bi sınavım vardı ve ona rağmen günlerdir yiyemedim bir şey, bu sefer çok daha uzun sürecek biliyorum ve değiştiremiyorum da durumu)

Hatta ben de duyuruya sormuştum, geçen sene falandı sanırm.

Biraz toparlamama yardımcı olan yiyecekleri keşfettim. Mesela sabah böğürtlen, yoğurt yiyebiliyorum, veya yaban mersini vs. Çünkü yemek gibi değil. Bir de burda enerji bar/protein bar gibi şeyler var, içeriği hurma, yer fıstığı ezmesi, Hindistan cevizi vs sağlıklı şeyler. Onlardan yemeye çalışıyorum zar zor da olsa. Benim için bu tarz şeyleri yemek normal yemek yemekten daha kolay oluyor. Belki sağlıklı smootieler deneyebilirsin sen de.

Duyuruda birisi şey demişti: "zorla kendini, miden bulansa da yut 2-3 lokma bir şey" bunu yapmaya çalışıyorum, bu noktada yemek ne kadar sadeyse o kadar kolay olduğunu farkettim benim için. Yani soslu vs yemekler yerine daha basit ama sağlıklı yiyecekler.


İşe yarayan diğer şey, yanında kafamın dağıldığı insanlarla yemeğe çıkmak. Beni üzen şeyin üstünden ilgim dağılınca yemek daha rahat yiyorum çünkü. ama hiçbir zaman tam çözüm olmadı, genelde biraz yedikten sonra aklıma o şey geliyor ve yine iştahım gidiyor, bi lokma geçmiyor.

Kısaca ne yaparsan yap aşırı sağlıksız, üstüne bir de bağışıklık sistemin ve vücudun zayıflıyor (ben genelde bu dönemin üstüne bir de hasta oluyorum kendime bakamadığım için) Yardım alma şansın varsa en iyi çözum o. Bir de senin sürekli olan bi durummuş ki çok daha zararlı benimkinden.
  • april12th  (23.03.17 19:17:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.