[]

Kargoyla gelen üründe çatlak çıktı

Vivense'den bir ürün sipariş vermiştik; az önce kurmak için açtık, hem altı hem üstü çatlak çıktı. Ürünü kurmak için kitapçık da koymamışlar. Şimdi ben yarın arasam 'kargo geldiğinde kontrol etmeniz gerekirdi' derler mi? Yoksa değişim yaparlar mı? Bunu söyleyen olursa 'siz Türkiye'de yaşamıyor musunuz?' diye telefonla carlamaya başlarım diye korkuyorum. Kargo sirketine 'durun ben bir bakayım' desem beklemezler ki küçük bir şey degil. Kocaman paket.

Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu? Ucuz bir şey de değil. Degistirmezlerse içime oturur. Teşekkür ederi şimdiden herkese.


 
satış sözleşmesini okursan konuyla ilgili bir şeyler bulursun.


  • dreadplayer  (22.03.17 22:49:00 ~ 22:49:31) 
Okudum, 'kargoda hasar tespiti yaptırınız teslim alırken' diyor. O yüzden bu duyuruyu açtım. Tamamn yaptıralım ama kocaman kutu, kargo şirketleri de beklemeden gidiyor. Adamin önünü mu keseyim gitme diye.


  • fraise  (22.03.17 22:51:12) 
hiçbir kargo şirketi beklemez paketin açılmasını. yurtdışında da öyle bir şeye denk gelmedim. gerçi genelde karşılıklı güven esası vardır böyle durumlarda. amazon bu konuda aşmıştır mesela. hemen değiştirirler.

ama tr'de prosedür nasıl işler, firma çamura yatar mı (sanmıyorum yatacaklarını) bilemiyorum.
  • burya  (22.03.17 22:55:05) 
kargo hasar tutanağı oluşturman için teslim tutanağına imza atmaman lazımdı.


  • dreadplayer  (22.03.17 22:56:14) 
Tamam da anlatamıyorum galiba. Adamlar zaten beklemeden gidiyor. Neye imza atmayayım? Benim sorunum bu. Yoksa biliyorum neyin ne olduğunu.


  • fraise  (22.03.17 23:01:28) 
şunu demek istedim yarın mahkemeye versen hukuki bir dayanağın yok. istersen tüketici haklarına başvur.


  • dreadplayer  (22.03.17 23:03:17 ~ 23:04:09) 
İyi de daha konuşmadım zaten. Pratikte ne yapıyorlar diye bu duyuruyu açtım.


  • fraise  (22.03.17 23:06:11 ~ 23:06:38) 
Kargo geldiğinde kontrol etmeniz gerekirdi derler ve haklıdırlar da. Değiştirip değiştirmemeleri insaflarına kalmış.


  • devilred  (22.03.17 23:06:26) 
Zannedilenin aksine kargolar ürün paketinde harsa yoksa tutanak tutmak istemezler, çünkü o ürünün nerede kırıldığı belirsizdir sonuçta, belki de kargoya verilmeden önce kırıktı, bu durumda kargo neden karşılasın ki sağlam kutunun içinden çıkan kırık ürünü.

Aklı başında insanlarsa yüksek ihtimal değiştirirler.
  • atom karincanin torunu  (22.03.17 23:15:42) 
Internetten mi almistiniz? (Vivense nedir bilmiyorum)
Oyle olunca 14 gun cayma hakki var zaten. Ayrica kargo geldigginde bile kontrol etmis olsaydiniz o an gormeyebilirdiniz, arayin, soyleyin, gerekirse cemkirin.

  • kuehles blondes  (22.03.17 23:41:26) 
pratikte onların insiyatifine kalmış. kargo geldiğinde açıp bakmanız lazım çünkü. ben 15 dakka beklettiğimi bilirim, abi işim var diyolar, kardeşim sıkıntı çıksa sen mi ödeyeceksin, nasıl ispatlıcam ben diyorum, off poff diye diye bekliyolar. mecbur bekleyecekler, imza karşılığında alıyorum çünkü.


  • trajikomix  (22.03.17 23:50:15) 
Değişim yapmayı reddederlerse hiç vakit kaybetmeden ürünün değerine göre hakem heyeti ya da tüketici mahkemesine başvurunuzu yapın.

Hakkınız yok, kontrol etseydiniz de ne demek? Orada kontrol ettiniz varsayalım demonte bir mobilyayı, kurduğunuzda da bir kusur farkettiniz. Bu gibi bir ayıpta ne yapacak müşteri? Yok öyle kontrol etseydin deyip çekilmek.

Şu anda hatırlamıyorum tam detaylarını ancak özellikle mesafeli satışlarda 14 gün "koşulsuz" cayma hakkınız var. Ayrıca ilgili kanuna göre (6502 s.k.) bir mali almanızın üzerinden 6 ay geçmeden farkedilen kusur, mal alındığında da varmış kabul edilir. Yani her şey sizden yana. Bunun bilincinde olarak firma ile temasa geçerseniz yokuşa süremezler diye düşünüyorum.
  • md11  (23.03.17 00:20:49) 
Ayrıca mümkünse telefonunuza bir ses kayıt uygulaması yükleyin ve görüşmenin kayıt altında olduğunu, yasal süreçte ihtiyaç duyulması halinde kullanacağınızı bildirerek konuşmaya başlayın firma yetkilisi ile.

Görüşmelerin tarih ve saatlerini, kiminle görüştüğünuzu ve ne söylendigini not alın. Baktınız yokuşa sürüyorlar, hiç zaman kaybetmeden bir ihtarname çekin, yine cevap vermezlerse elinizdeki bu deliller ile kazanmanız çok kolay olur.
  • md11  (23.03.17 00:28:43) 
Hepsiburada'dan bir firmadan tv ünitesi aldım, içinden çıkan kurulum kağıdında "montajda oluşabilecek hasarlarda parça tedariki sağlıyoruz" yazıyor. Büyük firmalar hiç sorun etmez bunu. Sıkıntıya düşmeyin, tatlı dille çözün.


  • conrad moricand  (23.03.17 03:06:44) 
Aradım; çatlak yerlerin resmini çekip mail atmamı istediler. Böyle durumlarda değişim yapılıyormuş çünkü muti'nin dediği gibi kargo paketinde aşınma yoksa genelde tutanak tutmak istemiyorlarmis. Firma da müşteri memnuniyeti adına değişim yapıyormuş belirli bir süre içinde şikayetlerde.


  • fraise  (23.03.17 12:36:22) 
şu kargoyu alırken ürünü kontrol et, etmediysen suçlusun geyiğini çok seviyorum ben ya. dikiş makinası aldım internetten ama arızalı çıktı. napayım, kargocuya "kardeş sen bir kenarda otur ben bir paça kıvırıp, ürünü kontrol edip öyle imza atacağım" mı diyeyim?

eğer ürünü internetten aldıysan her türlü cayma hakkın var. değişim konusunda yardımcı olmazlarsa cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.
  • ofelia  (23.03.17 15:06:20) 
paketleyip geri gönder. bir de mail yaz. dandik firma değilse geri alırlar.


  • pinkpeony  (23.03.17 15:58:21) 
Sonucu da yazayım bari; değerlendirme sonucunda üzgün olduklarına dair bir maille birlikte parça numaralarını istemişler. Tekrar mail ile bildirdim. 9 gün içinde imal edilip parçalar gonderilecekmis.


  • fraise  (23.03.17 20:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.