[]

yoğun kullanımdan ağrıyan el

bilgisayarda autocad'ı işim gereği sık kullanmak zorunda kalanlardanım ve son günlerde telefonda mobile legends oyununa sardım. Sağ elimin üzeri aşırı ağrımaya başladı, özellikle proje çizmeye başladığımdan 1 saat sonra ağrıyor.Sizinde yoğun mouse kullanımından ağrıyor mu ? Acaba felç olur muyum diye düşünüyorum. Birazdan fazla komik durumdayım.




 
Sinir sıkışması olabilir. İnternetten okuyup teşhisini koy, önerilen konulara dikkat et, ve tabi ki en kısa zamanda bi ortopedi ya da fizik tedavi doktoruna görün.


  • manuel mandalina  (22.03.17 21:09:35) 
Teknik geliştirmen lazım. Muhtemelen bileğini kasarak yapıyorsun ne yapıyorsan. Aklın bileğinde olsun sürekli uygun pozisyonu bulursan ağrımaz. Enstrüman çalanlarda da buna benzer bir şey oluyor yanlış kullanımdan dolayı.


  • Playground Love  (22.03.17 21:10:20) 
Bilek desteği olan mouse pad olmadan uzun süre kullanmayın.


  • catch the arrow  (22.03.17 23:26:53) 
rsi ya da karpal tünel başlangıcı.

tedavisi bileğe zarar veren tekrarlayıcı hareketlerden kaçınmak. olabildiğince 15-20 dakikada bir dinlendirmek. bir de standart düz mouselar aslında anatomik olarak uygun değil. vertical mouse tam çözmese bile benim sorunlarımı epey azalttı. ilerlemeden önlem almanı tavsiye ederim çünkü gün geçtikçe tedvisi daha da zor oluyor.
  • orpheus  (23.03.17 00:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.