[]

Dövme yaptırma süreci

karar verdiğim bir dövme konusunda dövmeciyle iletişime geçtim. Yaklaşık bi 3-4 gündür (11-12 mailleşme) dizayn üzerine konuşuyoruz. İlk dövmem olacağı için bu normal midir çok anlayamadım. Yoksa bende mi bi sıkıntı var oldum. Sonuçta bi ömür bedenimde taşıyacağım bir şey olduğu için detaylı konuşmak normal geliyor ama bilemedim bi. Mesela dövmeci istediğim dövme için 10x15in daha uygun bi boyut olacağını, benim istediğim gibi 8x12 oranında yaparsak detayları kaybedeceğini söyledi. Ben de tutup 8x12 yapsak nasıl bir detay kaybı yaşayacağımızı gösterebileceği bi örnek var mı diye sormak istiyorum mesela (konumuz arka plandaki renklendirme detayı).

Bunun dışında sormam gereken şeyler nelerdir? Steril çalıştıklarını biliyorum bu konu dışı.


 
Haklı detaylı dövmeler için minimum bir oran vardır onun altına düşerse hem detay kaybolur hemde dövme uzaktan bok sıçramış gibi durur


  • gozu acik sevisen yahudi  (22.03.17 19:37:47) 
Dovmeciyi dinlemek lazim bazen, ben daha kucuk istiyordum iyi ki yaptirmamisim daha kucuk :)

Bu arada dukkanina vb gidip yuzyuze konusmak daha iyi olmaz mi? Hem kafana dovmeciyle kafalarinizin uyup uymadigina bakarsin.
  • kuehles blondes  (22.03.17 19:49:30) 
@kuehles blondes portfolyolarını inceledim. Çizgileri benim tarzıma uyuyor. Zaten stüdyoda 2 designer ve 4 dövmeci var. Dövmeciler en az 10 yıllık filan deneyimli. Bir de arada bir guest olarak gelen bir dövmeci var. Ek olarak istediğim dövmeye yakın dövmeler ve kullanılmasını istediğim renklerden oluşan bi dolu fotoğraf da yolladım. Neyin mümkün neyin kötü olacağını belirtiyorlar. O yüzden güven duyuyorum aslında.


  • kozmosta bir nokta  (22.03.17 20:01:07) 
Bence öyle diyorsa dinleyin.
İyi bir insansa, işinde iyiyi kastediyorum, vücudunuzun dövme yapılacak bölgesinin fotoğrafını isteyip dövme tasarımını oturtma yapabilir, sizin de daha iyi fikriniz olur.
Bir de yazı falan varsa tasarımda, fontun, görüntünün içinize sindiğinden emin olun.
  • sopiro  (22.03.17 22:14:34) 
bembeyaz değilsen solacak zaten renkli dövme çok şeyabma.


  • hasmetizm 2046  (23.03.17 11:07:10) 
Normaldir. Ben dövmemi kendim çizip vermiştim, benim çizimim üzerinde de değişiklik yapmıştık, uzun bir süreçti. Bize her şey yapılabilirmiş gibi geliyor ancak gerçekte öyle olmuyor tabii:)
Dövmeyi ne kadar küçültürse detay çalışmaları o kadar zor olacaktır, bir tık büyüğü daha güzel durabilir.

İyi ve kaliteli bir yer ise sorun yaşamazsın. Boyaları da kaliteli ise kolay kolay solmaz, benimki 6 senelik dövme hala ilk günkü gibi. Hatta dövme festivalinde başarılı bulduğum birkaç farklı dövmeciye göstermiştim, hepsi de çok iyi durumda olduğunu söylemişlerdi.
  • peggy  (23.03.17 11:19:06) 
Teşekkürler.

@peggy Daha önceki bi duyurumda bi başka dövmeciyle kıyaslayarak websitelerini paylaşmıştım. www.muscat-tattoo.com Portfolyoları şöyle. Kullandıkları renkler canlı göründüğü için tercihim oldu zaten. Facebook sayfalarında sürekli iyi yorumlar yapılmış ve 5 yıldız almış filan (78 oy kullanılmış). Yorumlarda profesyoneller denmiş filan.

Sonuç olarak boyut konusunda sizi ve dövmeciyi dinleyip 10x15'e karar verdim. Dizayn konusunda serbestlik istedi, peki dedim. Bakalım nolucak.
  • kozmosta bir nokta  (23.03.17 12:08:21) 
verdiğin linkteki dövmeler pek iyi değil aslında. özellikle sulu boya tarzı yapılan arka plan renklendirmeleri çok kötü. tarzı değişik zaten.

fotoğraflarda renkler canlı görünüyordur çünkü yapıldıktan hemen sonra fresh halinin fotosu çekilir. çok az dövmeci healed- iyileşmiş halinin fotosunu koyar. bunu da belirtir zaten koyarken. dövme 2 ayda anca iyileşir (içeriden). dövmenin rengi 6 ayda anca oturur. acele etme farklı dövmeciler ile de görüş.
  • hasmetizm 2046  (23.03.17 12:23:49) 
@kozmosta bir nokta, tokyo'da mı burası?:)

tarzları çok değişik gerçekten ve özellikle asao'nun balık dövmelerine bayıldım. (bende de balık var:) )
hangisi yapacak seninkini? ve nasıl bir dövme yaptıracaksın?
  • peggy  (23.03.17 12:49:32 ~ 12:49:43) 
@peggy Evet, Tokyo. Benimkini Shinya veya Haruka yapacak watercolor olduğu için.

imgur.com Şuradaki nebula arkaplana benzer bi arkaplan üzerine (renkler, tasarım farklı olacak)
imgur.com şundaki Orion takımyıldızı olacak.
  • kozmosta bir nokta  (23.03.17 18:18:21) 
@hasmetizm önceki duyurumdaki stüdyolardan diğeri de şuydu. www.facebook.com

Yani bu da yapar yapmaz çekiyor fotoğrafı ama deliler gibi renk ve kalite farkı var.
  • kozmosta bir nokta  (23.03.17 18:23:20) 
Tokyo yaa tam yeri:) Dövme+nick uyumu olmuş:)

Hoş görünüyor. Misal linkteki Orion arka planı kötü bence, leke gibi durmuş. O yüzden herhalde bir tık büyük yapalım dedi.
Bendeki koi balığını aynı şekilde detay çalışalım diye, düşündüğümden biraz büyük yaptık, diğer türlü incik cincik karışık bir şey gibi görünüyor.

Bir de söylemeyi unuttum, hangi marka mürekkep kullandıklarını sorabilirsin, dandik malzeme kullanmazlar bu kadar işçiliğe ama yine de aklında bulunsun.

Yaptırdıktan sonra foto da bekleriz:) Hayırlı olsun şimdiden.
  • peggy  (23.03.17 18:34:42 ~ 18:34:52) 
@peggy haha harbiden nicke uyumlu :)

Boyutu 8x12de tuttuğumuzda şundaki gökyüzüne benzer bi şey çıkacağını söyledi www.muscat-tattoo.com

o yüzden 10x15te hemfikir oldum. Düşündüğümden daha fazla bir kayıpmış. Mürekkep markasını da sorayım. Çekindim sormaya gerçi de en başta :)
Daha bir aydan erkene yapılmaz sanırım dövme ama yaptırınca buradan paylaşırım hehe :)
  • kozmosta bir nokta  (23.03.17 18:51:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.