[]

Gobek en hizli nasil eritilir?

Uzun yillardir 1.80 boy ve 56 kiloda sabit dururken son birkac ayda sanirim masa basi islere agirlik verip bira tuketimini de biraz abartmam nedeniyle 62 kiloya cikmis bulunuyorum. "Bisey degilmis ki" diyecekleriniz olabilir, fakat fazla kasi olmayan, celimsiz sayilabilecek bir kisiyim ve muhtemelen o aldigim kilolarin cogu da gobege gittigi icin rahatsiz oluyor, kendimi agir hissediyorum. Bu kiloyu verip eski halime donmek (ya da en azindan 2-3 kilo verip gobekten kurtulmak) icin birayi azaltip fiziksel aktivitemi arttirmaya hazirim, bu konuda ozel bir tavsiyeniz var mi? Ama vucut calistirmaya basla filan demeyin, sevdigim bir olay degildir pek.




 
rejim yaparek göbek eritemezsin. ilk önce vücuda yayılmış yağlar, yani deriyle kas arasındakiler erir sonra göbek erir çünkü.

yürüyerek, koşarak, bisiklete binerek eritemezsin. bunlar baçak ve kalçadaki yağları eritir. (koşarken ya da yürürken göbeğe poşet bağlayıp sauna etkisi yaratanlar vardır ama sağlıksız bir olay)

mekik, yarım mekik çekerek, karna güp güp vuran titreşimli şeylerden kullanarak yani karna bir baskı yaparak eriteblirsin anca. mekik çekmeyi gözünde çok büyütmene gerek yok. bu sıcaklarda her gün duş alıyorsundur. duşa girmeden maksimum çekebildiğinin 2/3 si kadar 3 parti çeksen yeter de artar. yani en fazla 30 çekebiliyorsan 20x3 çekeceksin. aralarda 2 dakika dinlenip karnına masaj yaparak.

bir de senin o göbek sandığın şey mide olabilir. miden büyüdüğü için ufak bir göbek sana kocaman geliyordur. böylebir durumda yediğin yemek miktarını aynı tutup öğün sayısını 6 ya çıkarabilirsin.

mümkünse karbonhidratları azalt. ekmeği kes.
  • cashkopat  (21.08.07 17:00:52) 
iş arkadaşım 57 kilo 1.88 idi. kilo alınca karpuz yutmuş yılana dönmüştü birden. birayı kesti ve yüzmeye başladı. iki üç ayda baya toparlandı.


  • nop  (21.08.07 22:27:03) 
hafiften şınav barfikse başlamak iyi gelir bence, bilhassa home office tarzı ya da resmi olmayan bir ofis ortamında çok sorun olmaz. yağı eritmeye çalışmaktansa ufaktan kasa çevirmeye çalışmak daha iyidir. belimin yan kısımlarındaki yağlar için o titreşimli dalgalardan kullanmayı ben de düşünüyorum ama bilemedim işe yarar mı. yüzmek tabii ki en güzeli ama düzenli olarak haftada en az 3-4 gün yüzmeden sonuç alanı görmedim pek.


  • lykos  (21.08.07 23:09:39) 
sevisme surelerini de uzatmaya calis. cok ve ufak ogun de iyi gelir herhalde.


  • turkish tekila  (22.08.07 00:10:25) 
mekik bazen bayar, çünkü çok uzun sürer ve verimsizdir filan. en süperi yere sırt üstü uzanıp bacakları bitişik vaziyette kaldırıp indirmektir. kolay görünüyor ama onuncu tekrardan sonra karın kaslarının cayır cayır olduğunu hissedebiliyorsunuz. çok kısa sürede etki gösteriyor. bunda da cashkopat'ın yazdığı kadar tekrar yapsanız yeter.

ha, ben de göbek olayına girdim, o ayrı.
  • actionary  (22.08.07 07:13:38) 
yürüyerek, koşarak ve bisiklete binerek yağları yakabilirsin. bunlar sadece bacaklardaki yağları yakmazlar, vucuttaki yağları kullanırlar. şöyle bir yanlış inanış var, kullanılan kasın olduğu bölgedeki yağlar erir sanılıyor, misal denmiş ki mekik çek. halbuki mekik çekmek aneorobik bir faaliyettir, yağ yakmakla alakası yoktur. aynı şekilde vücut çalışmakta hiçbir işe yaramaz.

arasan ekşi duyuruda daha önce de sorulmuştu bu tip sorular, şimdi ben arayıp link vermeye üşendim o yüzden baştan alalım mevzuyu.

kabaca bu yağ yakma olayı şöyle olur. sen belli bir kas üzerinde bir harekete başladığında bu kas öncelikle atpyi enerji olarak kullanır, atpnin ömrü en fazla 1 dk. sürer, eğer harekete devam edersen kaslar enerji sağlamak için bu sefer kaslardaki depolanmış glikojeni kullanmaya başlar. bu süreç 45-50 dk arası sürer (antrenmansız, normal biriysen). glikojen depoları da boşalmaya başladığında, ve sen hala yaptığın hareketi durdurmamışsan, artık vücut yağ depolarına yönelir. yağ depoları eşsiz bir enerji kaynağıdır ancak gördüğün gibi kullanıma sokmak ve yakmak çok zordur. hani uzun süre koşarsın, artık çok yorulursun ama bir yerden sonra bir enerji gelir daha saatlerce koşacak gibi hissedersin ya, işte o an yağların kullanıma başlandığı andır.

yağları yakabilmek için de en uygun sporlar, uzun süreli yapılan, koşu, yürüyüş ya da bisiklet gibi aeorobik yani kasların yoğun olarak oksijen kullandığı sporlardır. vücut çalışmak, mekik çekmek bunlar sadece çalıştırdığın bölgede kas oluşturmaya yarar.

şimdi koşular da çeşit çeşit tabi, sprinti var fartleki var. ama yağ yakmak için en uygunu hafif tempolu uzun süreli koşudur. yani hiç gaza gelmeden, karıya kıza hava atmaya çalışmadan ağır bir tempoda koşacaksın ve bunu en az 1 saat boyunca yapacaksın (her gün koşmana gerek yok, haftada 3-4 yeter). ya da 2 saat boyunca bisiklet süreceksin, ya da 3-4 saat süreli yürüyüşler yapacaksın. dikkat edersen spor değiştikçe süreler uzadı. yani koşu bu iş için en uygun spordur.

tabi bunların yanında besklenmeye de dikkat etmek gerekiyor, aşırı yağlı yemediğin sürece yediğinden içtiğinden kısmana aslında gerek yok, karbonhidrat ağırlıklı beslen, hayvansal yağ kullanma.

koşu hakkında daha fazla bilgi istersen bana ulaşabilirsin msj aracılığıyla...
  • alpinsamuray  (22.08.07 09:50:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.