[]

Ruslar

Arkadaşlar Rusları iyi bilen örnekli ya da ayrıntılı cevap verirse sevinirim.

Rusya da maaşların düşük olduğunı biliyoruz, ortalama memur maaşı 500$ civarı ve rüşvetin yaygınlığını da biliyoruz. Acaba her meslekte rüşvet alıp aylık gelirlerini her aile 2-3 bin $ a filan mı getiriyor. Rusların bizim gibi iphone meraklısı olmadıklarını paralarını biriktirip tatile gittiklerini biliyorum ama ne kadar parası var ki biriktirecek.

Soru: şimdi bizim antalyaya milyonlarca turist geliyo, ortalama bir rus aylık maaşının tamamını biriktirse o para antalyada bir hafta anca dayanır. Antalyaya gelenlerin hepsi mi zengin hepsi mi işadamı ailesi, eğer öyleyse milyonlarca işadamı tamamı antalyaya mı geliyor ve bu kadar zengin ne iş yapıyor rusyada. Ortalama bir aile nasıl para yetiştiriyor. Hatta şimdi de Ruslar Taylanda akın etmiş. Yahu zaten maaşla çalışan bir rusun yıllık maaşı taylanda git gel uçak parası demek.

 
Ruslar turkiyede cok daha ucuza yasiyor en temel sebepler tur sirketleri cok daha ucuza ucak bileti ve her sey dahil otel ayarliyorlar. Dolayisiyla da ruslar otelden pek cikmadan veya yemek gibi en masrafli seyleri otelde halledip disarda cok bi masraf olmadan gezebiliyorlar.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (22.03.17 15:43:15) 
ortalama maaş 500 dolar civarı değil aslında. yaklaşık 60-90.000 ruble arasında düşünün o da 1000-1500 dolar ediyor. moskova için konuşuyorum tabi. herşey dahil 1 haftalık antalya tatili kişi başı yaklaşık 15.000 ruble. e hal böyleyken 60.000 ruble ile 4 kişi çok rahat yurt dışında hem de herşey dahil tatil yapıyor. tayland'a uzun süredir gidiyorlar ruslar. yeni bir akın değil.


  • givemesomesubstance  (22.03.17 15:54:46) 
antalya'ya gelen ruslarin cogu fakir.Ucuz otellerde kalirlar,genelde otelden cikmazlar.


  • eksimeksi  (22.03.17 15:57:50) 
rusya'da kişi başına düşen gelir yıllık bazda 9200 dolar, türkiye'de 9100 dolar. yani bizden daha zenginler ve daha ucuza tatil imkanı var.
bu bilgilerle tekrar değerlendirebilirsin.

  • cedex  (22.03.17 16:06:43 ~ 16:10:26) 
senin geceliği 200-250 liraya kaldığın otelde yabancı pasaportla 30 euroya falan kalıyor


  • glamdr1ng  (22.03.17 16:11:38) 
Rusya ile ilgili bilgileriniz eksik yada yanlış.500 dolardan fazla gelirleri var en az 1000 dolar genelde 1500-2000 dolar civarıdır.rüşvet işi türkiyeden 1-2 tık fazladır ama millet bunla geçiniyor gibi bir durum da yok.zengin Ruslar türkiye'ye gelen değil.tam tersine zenginler Türkiye'ye değil dünyanın diğer plajlarına gidiyor daha cok.ortalama gelire sahip Ruslar Türkiye'yi tercih ediyor ucuz buldukları ve herşey dahil sistemi için.
Tabiki bu dediklerim tamamen moskova içindir.moskova dışında işler dediğiniz gibi olabilir.gelir düşük rüşvet oranı fazladır.

  • dur geliyom  (22.03.17 16:17:00 ~ 16:18:37) 
her şey dahil otellere gidiyorlar, uçak dahil olmasına rağmen, türklere çekilen fiyatın yarısına falan kalıyorlar diye duyuyoruz.

bunlar içki seven adamlar, içkinin bu kadar pahalı oldugu yere neden tatile gelsinler? en fakirleri geliyordur işte.
  • supermatik  (22.03.17 16:31:13 ~ 16:55:08) 
Ayda 6bin rubleyle bütün ev ihtiyacımı ve içkimi karşılıyordum Sovyet rivierasında. Öğlen yemeğini işte yemesem evde yapsam hadi olsun 10bin ruble. Maaşım 2000 dolardı ki 110 bin rubleye denk. Oranın yerlisi 40-60bin ruble alıyordu ve herkes de iş sahibiydi.

5000 ruble de haftalık dışarıda yemelik ayırdığımız paraydı. Yediklerimiz şaşlık + votka + meze. Yani türkiyede iki ayda bir eğlendiğimi rusyada haftada iki yapıp üstelij kral modunda yapabiliyordum.

Ruslar tatil için her türlü para biriktirebilir çünkü bizim kadar boktan bir ülkede yaşamıyorlar, özetle.
  • kargn  (22.03.17 17:52:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.