[]

Hangi office sürümünü almalı?

Office 2007 var excelde macrolar çalışmıyor. tedarikçi 2013te macrolu bir excel oluşturmuş ve ben bir türlü çalıştıramadım bunu. dropdown listler falan hiçbirşey seçilmiyor.

öncelikle bunu çalıştırmanın bir yolu var mı bilmediğim? (trust center'dan macrolar aktive edildi)

eğer yoksa hangi üst versiyona geçmeliyim? microsoftu aradık 950 lira istedi çakallar business sürümü için. daha önceki versiyonlar da açar diye düşünüyorum. help pls.

 
Excel'de kodlama yaparken ben de bu sorunla karşılaşmıştım. Kodlama versiyona göre yapılmadıysa upgrade etmekten başka çare yok.


  • cakabo  (22.03.17 11:45:40) 
2010 dene


  • kingcyrax  (22.03.17 12:02:36) 
Zamanında piyasaya irili ufaklı bir sürü makro yazdım. office 2010'da yazdıklarımdan bazıları 2007 ve 2003'te sorun çıkardı, çareyi sıkıntı çıkaran satırları bütün versiyonlarda test etmekte buldum.

Sıkıntı çıkaran işlemler

- harici bir excel dosyasına ulaşıp veri çekmeye çalışmak
- dosya aç diyalog pencereleri
- html parse işlemleri sırasındaki internet explorer problemleri.

Senin yapman gereken şey developer menüsünü aktif etmek, daha sonra bu menüden "Makro Ayarları" kısmına girip "Enable all macros (not recommended, potentially dangerous code can run)" seçeneğini işaretlemek.

edit : bir de dosya uzantısının xlsm olması gerekiyor. Makro içeren bir dosyayı xls olarak kaydedersen makrolar çalışmaz.
  • kimlanbu  (22.03.17 13:35:50 ~ 13:37:48) 
tedarikçi farklı kaydet seçeneğinden 199-2003 uyumlu yapsın sana versin belki öyle çalışabilir.


  • gotic  (22.03.17 13:54:03) 
malesef 97-2003 yükle dediğinde xls uzantısına atıyor otomatik


  • KidLazer  (22.03.17 14:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.