[]

ingilizcede birini dostça/insan olarak sevmek

birine, x kişinin beni insancıl olarak sevdiğini söylemek istedim. bunun için "like" ı kullandım ama karşıdaki kişi "love" kullanmışım muamelesi yaptı.

ne kullanmak lazım?

"hocam beni sever" derken illa "öğrenci olarak sever" diye belirtmem mi lazım?

ya da başka ne söyleyebilirim?

 
Mr. X appreciates me der geçerdim.


  • moody90  (22.03.17 03:39:11) 
İçeriğe göre belirtmek gerekebilir ya da belirtmesen de olur. Muhabbete bağlı olabilir. "Dr. X likes me as a student" gibi bu sevmenin kaynağı belirtilebilir. Bu bir seçenek. "We are on good terms" denebilir ama "He likes me" çok da yanlış bir şey değil; genelde hoşlanmanın gönül işi olduğunu belirtmek için "He likes me likes me" diye iki kere söylüyorlar ama bazıları da like, together gibi şeylerin ne belirttiği muğlak olduğundan hiç tek başına kullanmıyor. İnsan olarak sevmezse ne olarak sevdiğini belirtiyor, gönül işi ise çiftli kullanıyor. Bunun o kadar olay olmaması gerek


  • aychovsky  (22.03.17 04:00:17) 
Karsindaki anlamamis. Likes me dogru olan. Hatta eger ogretmenin hakkinda konusuyorsan ve he loves me diyorsan bu daha insancil olur.


  • duyurumvar  (22.03.17 05:46:14) 
+1 like. Like gayet de kullanılır hatta en yaygın olanıdır. karşındakinde sorun var sanırım öyle anlamak istemiş olabilir.


  • whysoweird  (22.03.17 09:35:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.