[]

Kızgınlığa girmiş kedi(ler)

7 ayını doldurmak üzere olan bir çift kedimiz var (dişi+erkek). Yavru istemiyoruz, kısırlaştıracağız. Veteriner bize "Nisan sonuna doğru" demişti, 8 aylık olacaklar. Ancak erkek 3-4 gündür kızımıza hallenmeye başladı. Kız istemiyor, kavga ediyorlar. Kızı bayağı rahatsız ediyor. Bundan olsa gerek ki, kız bu sabah evden kaçtı ve 8 saat sonra döndü (ev müstakil; bazen içeriye alıyoruz ama geceleri dışarıdalar). İlk kez böyle bişey oldu. Daha önce kaçsalar da bir ses ettik mi hemen geliyorlardı.

Haliyle endişelendik biz de. Şimdi bu azgın oğlandan bıktığı için gene kaçarsa bulamayabiliriz. Bunları şu an kısırlaştırsak mı, yoksa 7 ay erken mi? Bir de veteriner "döllenme olsa da önemli değil, kısırlaştırırken yavruyu alırız" demişti ama ne kadar sağlıklı?


 
7 ay erken mi değil mi bilmiyorum ama öyle kısırlaştıranlar var.

diyeceğim bizde de döllenme olmuştu, 2 hafta civarına kadar sıkıntı değil demişlerdi. nitekim kısırlaştırdık başka çaremiz yoktu. düşünüyorum da şu an 1 yıl 3 ay yaşında yaklaşık, aralık ayında kısırlaştırmıştık biz.
  • passion rules the game  (21.03.17 21:56:30) 
Biraz daha gecikirsen dişi dışarıda da bulur. Dişinin kızgınlığında da agresif hareketleri oluyor, onların önsevişmesi bu. Acil. Çok.


  • kargn  (21.03.17 22:45:53) 
Ben kedimi 6 aylıkken kısırlaştırdım (dişi)
Evin tek kedisi.
Hiç bir sorun yaşamadım sağlığıyla ilgili. Astımı var ama onun bu olayla alakası yok.
Benim kedim biraz tontiş yani bebekken de öyleydi. Büyük görünüyordu. Gayet de kaldırdı ameliyatı hiç bir şey olmadı. Zaten veterinere danışarak yaptırdık.
  • matilda  (21.03.17 23:19:57) 
Kızgınlığı geçiren hormon hapları var günde 1 adet olmak üzere 2 3 kere kullanılması yeterli oluyor, veterinize danışın tabi. Sonra kısırlaştırma işlemini yaparsınız.ben 7 aylıkken kısırlaştırdım hiç sorun yaşamadık


  • ringinthered  (21.03.17 23:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.