[]

yaban ellerde cevre olusturma

3 yildir almanyada yasiyorum. evde tikilip PS falan oynamaktan icim bayildi. almanlarla arkadas ol, onlarla takil cevaplari bana uymuyor. isyerindeki calisanlar komple +50, dil bariyeri olmadan, beyni ekstra calistirmadan insanlarla oylesine takilmak, mac muhabbeti vs. yapabilmek istiyorum. almanyada turkler nerede bulunur? nasil arkadas olunur?




 
Duyuru Almanya zirvesi yapın? 3-5 kişi çıkar kesin size yakın yerden.


  • fraise  (21.03.17 16:46:08) 
(bkz: almanya'da türk bulamamak)

yeni bakınız mı doğuyor yoksa?

yaptığın işe göre facebook grupları falan vardır, baktın mı?
  • harzem  (21.03.17 16:47:39) 
ya turk bulamamak degil mevzu. sokakta goruyorsun turkleri tabi ki ama sokaktaki adami cevirip hadi gel arkadas olalim mi diyeceksin? yaptigim isle ilgili ufak bir Facebook grubumuz var, gecen bir yoklama cektim, yakin kimse yok malesef. koskoca ulke zaten, dusuk bir ihtimaldi, olmadi :D


  • fayfim  (21.03.17 16:56:29) 
Hangi şehirdesin?


  • chitosan  (21.03.17 17:05:24) 
Koblenz.


  • fayfim  (21.03.17 17:07:58) 
3 yıldır almanya da olup ne alman ne türk arkadaş bulamadıysan sorun sende olabilşr mi ?


  • oscar  (21.03.17 17:28:33) 
Sportsbar'lara takil, hani şu iddia bayii gibi olanlardan. Bazıları kafayı kumarla bozmus, ama sana hollanda üçüncü lig takımının yedek sol bekine kadar sayarlar. Maksat futbol muhabbeti olsun.


  • birkibirkibirkibirkiuc  (21.03.17 17:30:51) 
Oscar kardesim sorun bende olabilir, evet. zaten sorun almanyadaki diger insanlarda demiyorum ben de. ee? cozum onerin nedir?


  • fayfim  (21.03.17 17:39:06) 
expat türkler vardır illaki. frankfurt, bonn, köln var yakınlarda, oralarda özellikle de köln ile frankfurtta oldukça fazla sayıda kaliteli türk var. onların takıldığı yerler olur, grupları olur, biri ile tanışsanız sonrası gelir.

illa expat olmasına da gerek yok, oralı olan akademisyen, global şirketlerde çalışan türklerde aynı kafada.

nasıl bulursunuz olayında aklıma en basitinden bir etkinlik geliyor. sallıyorum tıp konferansı vardır, bir seminer vardır, register edin kendinizi bu eventlere.
  • kurnaz  (21.03.17 17:51:40) 
açıkçası yaşadıklarımdan yola çıkarak arkadaşlıkta dil bariyerinin çok ciddi bir yer tuttuğuna inanmamaya başladım. olay kafaların uyuşup uyuşmaması, gerisi bir şekilde hallediliyor aslında. demek ki genel olarak kafalar da pek uyuşmuyor. türk arkadaş ise türklerin ağırlıkta olduğu etkinliklerde bulunur herhalde. meetup'a da bakabilirsin, belki bir şeye denk gelirsin. ha bir de sözlüğe yaz tabii, elbet biri çıkar.

edit: meetup'a baktım, hiçbir şey yok :/

www.meetup.com
  • philus  (21.03.17 18:16:15 ~ 18:22:47) 
tıp fakültesinde hiç mi türk öğrenci yok (bizimkinde dişçi de tıpçı da vardı)
önce onlardan 1-2 tanesini buluyorsun
sonra onlarla takılıyorsun, 2-3 kere çıkınca zaten nerelele giderler naparlar çevrede kim var ş'aparsın
daha laızmsa türklerin takınldığı yerler genelde nargile kafe, belli imbiss ve kneipeler filan oluyor onlardan 3 tane keşfetsen yeter.
genelde türk öğrenci dernekleri filan gibi yerler de oluyor (benim kaldığım şehirlerin hepsinde vardı bir akademik dernek) bunlar çok sık olmasa da pikniktir, çaydır filan düenliyor (hazır bahar geliyorken) mutlaka bu aylarda -aslında 5. aya kadar) böyle etkinlikler olur.
o değil de senin hatun dil kursuna filan gitmiyor mu? en fazla çevreyi hanımlar, dil kursunda, doktor randevusunda (türk doktora gitikleri için) ehliyet kursunda :P filan yapıyor.
  • niye ama  (21.03.17 19:30:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.