[]

Üniversite sınavına çalışmak için

İş yerimizdeki normal düz lise mezunu bir hanım kızımız 2018 yılında üniversite sınavına girmeye karar verdi. Çok da hevesli. Liseden 15 yıl önce orta derece ile mezun olmuş düz lise sözel bölüm mezunu. Hali hazırda üni ye hazırlanan çocukları olan arkadaşlar olarak dersaneye gitmen iyi olur diyoruz ama nereden nasıl başlayacağını bilemedik. Ona çalışması için neler önerebiliriz? evde kendisi çalışarak nasıl hazırlanabilir? bu arada sözel bölüm okumak istiyor onu da ekleyeyim.




 
Hangi okulu ve hangi bölümünü istediğine göre değişir dersane konusu. İlk önce mart ayında ygs'ye, sonra haziranda lys-3 ve lys-4'e girmek gerekiyor sanırım sözel için. ygs büyük ölçüde evde hazırlanılabilecek bir sınav ama lys konularını bir gözden geçirsin internetten ya da bir kitaptan. Genel olarak sözel için dersaneye gitmek pek mantıklı değil bana kalırsa.


  • aioniotita  (21.03.17 16:36:46) 
15 yıl önce mezun olmuş ve ders çalışma ile ilgili hiçbir şey yapmamış birinden bahsediyorsunuz. bu tabiki zor olacaktır ama sayısal olmayacak olması en azından iyi. 15 yıldır birisi sayısal bir şey görmese unutur. ben ki 2000lerin ortasında liseden mezun oldum ama birçok kimya, biyoloji şeyini asla aklımda tutamam.

Eğer okuma azmi varsa - ki görünen var- şimdiden youtube'da video izleyerek başlayabilir. Youtube'da bir sürü video var. Ders, ders gitmesini tavsiye ederim. Hiç zaman kaybetmeden, önceliği ygs'ye verecek. Öncelikle türkçe ile başlayacak, dersi bitirecek ders denemeleri çözecek ara ara. Sonra tarih çalışacak, soru bankası çözecek ardından tarih denemeleri çözecek. ygs'yi hızla bitirdikten sonra lys kısmına geçecek. en sonunda da eğer matematik yapabileccek durumu varsa matematik yapacak.

ilk işi; mümkünse kaliteli yayınevlerinden ( türkçe için fem simetri diyen de var, palme diyen de var) tarih için özet kitapları iş görür diyen de var, coğrafya için alınacak konu anlatımı ve soru bankası yanında ayrıca youtube'da ''yavuz tuna coğrafya'' diye bir kanal varmış onu öneren vardı. felsefe yine hakeza yotube'da videolar varmış iş görürmüş.
  • blue eyes white dragon  (21.03.17 16:40:43) 
bence sözel bölümde ilk 15 bine oynamayan öğrencinin dershaneye gitmesi mantıklı değil. zaten ezber ve mantık ağırlıklı sınavlar. her gün istikrarlı bir şekilde çalışması gerekir bence. o kadar aradan sonra ders çalışmak çok zor gelebilir başlarda. yılmayıp devam ederse mutlaka başaracaktır. hayatın ona kattıklarını da sınav bilgilerine eklerse kim bilir çok güzel bir puan yapabilir. başarılar şimdiden..


  • golgi aygıtı  (21.03.17 16:42:20) 
ygs kitaplarını almak için şimdi tam zamanı. ygs geçtiği için şimdilerde yayınevleri ellerindeki kitapları bitirme peşindeler ve çok uygun indirimlerle kitapları alabilirsiniz. kitapsec'i bu konuda öneririm. kesinlikle kitapçılardan almayın pahalı oluyorlar. döneminde bile kitapsec daha uygun satıyor ki ygs bitmişken şimdi ygs kitabı almak daha uygun olur.


  • blue eyes white dragon  (21.03.17 16:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.