[]

Allahım çok pişmanım galiba ne yapmalıyım?

selamlar, lisansı 3.95 ortalamayla bitirdikten sonra iyisi mi bir yüksek lisans yapayım, ortalamama yazık olmasın dedim. O arada iş buldum çalışmaya başladım derken iş hayatının bana göre olmadığını farkedip istifa ettim, yükseğe devam ederken de araştırma görevlisi kadrosu açıldı bi de bunu deneyeyim diye başvurdum ve kendimi akademinin içinde buldum. Şimdi iyi gibi yani işim, yazdığım tez ödül aldı, makalelerim hep kabul olur, doktoranın 3. sınıfındayım 13 makalem yayınlandı, yazın Imperial College London'da çok saygıdeğer bir hocayla bazı çalışmalar yapacağız vs. vs. fakat ben mutlu değilim arkadaşlar. Tüm bu başarılar şunlar bunlar bana eziyet gibi geliyor, hep son dakikaya bırakıyorum, ona rağmen iyi bir şey çıkıyor ama bırakmasam mesela çok daha iyisini yaparım, bilerek kendimi baltalıyorum çünkü mutlu değilim :(

Belki dalga geçiyorum sanacaksınız ama geçmiyorum, ben gezmek istiyorum ya çalışmamak istiyorum ne bileyim, 6-7 kız arkadaşım olsun kuaförümüze gidip suaatt naber tatlım deyip öpüşelim sonra kuaförden çıkınca tatlım şahane bi elbise gelmiş, işin yoksa bakıverelim diye zorluya falan gidelim. Bebekte kahve içelim, aletle pilatese, cilt bakımına, güzellik merkezlerine gidelim. Akşam eve geldiğimde bakıcıya çocuğun durumunu sorayım eğitici öğretici faaliyetlerde bulunalım, çocuğuma piyano çalayım, kışın babası çalışırken biz yavrularımla mont blanc'a gidelim istiyorum. Makale yüzü görmek istemiyorum. Evet istediğim hayat bu, yıllar önce zengin bir bey evlenme teklifi etmişti ama kariyer yapıyorum diye kabul etmedim, inanın şimdi çok pişmanım. Sizce ne yapmalıyım, yoksa tek ihtiyacım bir tatil mi :( ?

bu arada parasızlıktan yapamıyorum değil kendim de zenginim fakat zamanım yok. 4 ayda 1 haftasonu boş oluyorum :((((

 
@acemi işin kötüsü hiç çalışmam ben sadece derslere düzenli gittim 4 yıl hiç ders kaçırmadım bu ortalama cıktı, arkadaşlarımdan 1 gün fazla çalışmış değilim yoksa.


  • ave maria  (21.03.17 15:22:00) 
13 makaleyi hiç ders çalışmadan mı yazdın ?


  • cabiday  (21.03.17 15:23:47) 
evlenelim. senin imkanlarınla senin istediğin hayatı ben sana sunabilirim.


  • o kadar da degil aga  (21.03.17 15:28:25) 
ders çalışmadım kısmını lisans için demiştim. Bunu da ders çalışmak olarak saymıyorum yani sonuçta sınava hazırlanmıyoruz sadece okumam gereken çok fazla şey oluyor onları okuyorum işte, hocam çok fazla materyal gönderiyor onların hepsine göz gezdirmek zorunda kalıyorum bi de kendi araştırdıklarım çıkıyor, dağ gibi yığılıyorlar yazım aşamasında, onun dışında ders geçmek için hiç ders çalışmadım evet ne doktora ne yüksek lisans ne de lisansta, ben sadece derslere giderim :(.

@o kadar da degil aga öyle güzel olmaz. Beni anlamıyorsunuz bu seviyeye gelmişken bırakamıyorum da ilerde ya buna da pişman olursam diye, bu hissiyattan nasıl kurtulabilirim onu sormaya calısıyorum esasen :(
  • ave maria  (21.03.17 15:28:29 ~ 15:31:08) 
Aferin sana sonunda dürüst bir duyuru kadını gördüm. Feminist söylemden uzak ve samimi... zengin bir bey olsam sana evlenme teklif ederdim ama değilim. Tam evimin kadını bu işte:)


  • aklimdakisorular  (21.03.17 15:56:11) 
siz çalışmamayı bir ideoloji olarak istemiyor değilsiniz. birilerinin çalışması gerektiğini ama kadının çalışmaması gerektiğini düşünüyorsunuz. evleneceğiniz kişi size bakmak zorunda değil. ya da sizin ihtiyaçlarınızı istediğiniz doğrultuda gidermek zorunda değil. siz toplumsal cinsiyet rolleri içerisinde hapsolmuş haldesiniz. yani zengin olsa dahi bu imkanları size vermemek isteyebilir, eşiniz. ayrıca siz tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? çalışmıyorsunuz ama çocuğunuza da bakıcı bakıyor. ama çocuk da olacak yani. ben anlayamıyorum bu durumu.

ders çalışmak konusuna gelince; ders çalışma tanımlaması yapmışsınız da o yüzden çalışmıyorsunuz gibi geliyor. yani yaptığınız okumaları, araştırmaları ders çalışmaktan saymıyorsunuz. bu nasıl oluyorsa artık. ne bileyim bir sosyolog mesela yeri geliyor; sahaya inip insanlarla konuşarak ders çalışmış oluyor. illa kitap açıp denklemler çözmek gerekmiyor yani.

daha iyisini yapabileceğinizi de düşünmüyorum örneğin ben buradan. böyle düşünen, işini isteyerek yapmayan biri daha ileriye gidemez zaten. kendinizi baltaladığınız yok. bu sizin üst limitiniz ve aynı zamanda kendinizi kandırma yönteminiz.
  • windowsguvenlikduvari  (21.03.17 16:05:18 ~ 16:10:35) 
Güzelliğe yatırım yap. Spor, estetik cerrahi, kozmetik vs.

Acele et.
  • arnold schwarzeneger  (21.03.17 16:05:48) 
sevgili coco, ayrıl.. işten tabi, bu hayata elli kere gelmiyoruz.


  • manuel mandalina  (21.03.17 16:12:50) 
Madem zenginsin, ailenden de destek falan al, bir iş kur, onun başına geç. Dönerci falan bile olur. İlk zamanlardan sonra çok fazla çalışmana gerek yok, kasada durursun, müşterilerle sohbet edersin. Kardeşinle falan ortak girersen iş bölümü yaparsınız, daha da çok boş vaktin olur.

Ya da akademik devam et bir süre daha, doktoranı güzelce bitir, sonra özel bir okulda öğretim görevlisi ol. Bütün işlerini asistanlarına pasla. Günde 2 saat derse girip kalanında da takılırsın. Dışarıya iş falan da yapma.
  • long live rock n roll  (21.03.17 16:16:35) 
kimse troll dememiş çok ilginç.


  • taksici milletin efendisidir  (21.03.17 16:20:33) 
@long live aslında hayalim dekorasyona yönelik ürünlerin satıldığı bir mağaza açmak, ne bileyim yurtdışına gidip seçip getirebilirim falan bu mantıklı ama bu doluluktan yapamıyorum. Bi de bırak diyorsunuz da ailem çok mutlu başarılarımdan, bıraksam sinirlenebilirler. Sanırım en mantıklısı bitirene kadar sabretmek :( Bu arada hiç çalışmayayım demedim istediğim zaman ben çıkıyorum diyebileceğim bi iş istiyorum.

@taksici trol değilim.
  • ave maria  (21.03.17 16:26:33 ~ 16:29:21) 
yaa işte bunlar hep akademinin yan etkileri, her şeyi son ana bırakmak, son ana bırakınca "aslında daha önceden başlasaydım çok daha iyi olurdu" pişmanlığı yaşamak.. inan 10 kişiden 8'i 9'u böyle. yani yalnız değilsin, bu bir.

ikincisi madem doktora aşamasındasın ve kafanda başkaca planlar var, fakat bırakınca pişman olmaktan da korkuyorsun, az daha sabret ve doktorayı bitir çalışırken, sonrasında dene ne istiyorsan. böylece dönmen gerekirse o da kolay olur, yine bir üniversiteye yardımcı doçent olarak atanır devam edersin akademiye. daha evlenecek aday da bulamamışsın zaten, hemen karar vermeni gerektirecek bir şey yok eheh.
  • treamorg  (21.03.17 16:45:57) 
Bi inci entrysi vardi. Param pulum yatim katim dsmart digiturk herseyim var. Ama bu nimetlerin tadini cikarabilecek saglik var mi? O da var amk dhdhdjhd super entrydi o aklima geldi.


  • brad pitt  (21.03.17 16:58:59) 
doktoranın üçüncü sınıfındayım derken? üçüncü sınıf derken? 3. sınıf derken?


  • buffy de vampir sayılır  (21.03.17 17:03:23) 
Doktoranı bitir, sonrasında uzunca bir seyahate çık. Sonrasında iş bakarsın.
Akademisyenliğin yan etkisi diye düşünüyorum ben de.

  • chitosan  (21.03.17 17:04:18) 
@buffy aman yıl dememişim de sınıf demişim çok büyük şey, tamam en akademik sensin üzülme.


  • ave maria  (21.03.17 17:05:56) 
bence de önce bitir doktoranı. en azından bir sene hayalindeki gibi yaşayıp sonra ondan sıkılırsan elinde bir şey olsun. bir de buna pişman olma. sonuçta sonuna kadar gelmişsin zaten. bir sene daha sık dişini.
sonra madem maddi imkanın da var biraz istediğin hayatı yaşamak için adım at önce biraz çalışma fikir düşün ne yapabilirsin. belki dükkan açarsın belki başka bir iş ama rahat olabilecek bir şey. ne bileyim mesela 15 sene kurumsalda çalışıp sonra kendi pilates kursunu açan insan var, bir de hoca koyarsın ya da kendin öğretirsin..
fikirleri üret oradan kendine bir yol çiz. ama doktoranı bitir.
  • kaputt  (21.03.17 17:49:46) 
Maalesef bu hayatta bazı ciddi eşikler var. Biz bu eşikleri geleceğimizi garanti altına almak için oldukça akılcı davranarak geçiyoruz. Ben lise 2'den beri aralıksız bir şekilde ders çalışıyorum. Şu anda üniversitede 3. sınıfım ama seçtiğim yol beni buna mecbur ediyor. Ben de her yaz tatilinde dinlendim, sabahlara kadar bilgisayar oyunu oynadım, dizi ve film izledim, ama sonra sınavı kazanmak, okulu bitirmek, kendimi geliştirmek için hep çalıştım. Hala da çalışıyorum. Bunun kökeni lise 2'de yatıyor. Çünkü o zaman kafama üniversite fikri, kaliteli bir hayat fikri girdi. Benim şu anki durumumu değiştirmem için 10 yıl geriye gitmem lazım. Bundan sonra okul bitince rahatlasam bile tempomu belli bir seviyede tutmak zorundayım. Çünkü kazandığımız meslek bunu gerektiriyor ya da gerektirmiyor. Sen de zamanında ciddi bir yola girmişsin. Arkadaşların gezip tozarken birçok insanın aklının almayacağı şeylerle uğraşmışsın. Şimdi de sıkılmışsın. Artık çok düşünmeden yaşamak istiyorsun. İşte bu noktadan sonra maalesef gerçekçi bir dönüş yok. Doktor olunca hayatna artık onun temposu eşlik edecek. Doktorayı bitirince biraz rahatlarsın. Zaman oluşunca da istediğin gibi gezebilirsin.


  • dissendium  (21.03.17 18:25:00) 
yorulmussun sadece. tatil yap gecer.


  • Pepee  (21.03.17 18:33:05) 
@playing star, hocamın yapalım dediği tüm çalışmaları yaptım, ben sıkılıyorum yapamam diyemem ki? mecburiyet işte.


  • ave maria  (21.03.17 18:50:39) 
Cidden troll geldi bu yazdıkların :)

Yani.. Hayatını eline almalısın. Bir şekilde bunu başarmalısın.

Şu an kendine sor, ben ne istiyorum diye. Ondan sonra değişiklikler yap hayatında.

Eğer çok istiyorsan, müzdaripsen bu hayatından, bunu mutlaka düzeltirsin. Yani çözüm sende.
  • MaNOfTheYear  (21.03.17 19:04:11) 
Bence haline şükretmelisin, ben üniversitede hem haftada 15 saat ders anlatıp hem de doktora tezi yazıp makaleler yazmaya çalışıyorum. Yine de hayatımdaki diğer hiçbir şey eksik kalmıyor. Söylediğin birçok şeyi yapıyor ve dünyayı da gezebiliyorum. Aynı zamanda da evliyim.
Planlı bir şekilde hobilerini yapmaya çalış, yazları da yurt dışı turları yaparsın. Bir şeyler üretmek çok zor fakat başarısı da insanı gerçekten çok mutlu ediyor.
Keşke benim hocalarım da beraber bir şeyler yapalım deseydi de kendi kendime çırpınmak ya da yer edinmek zorunda kalmasaydım. İnan böylesi çok daha zor. Dünyanın en iyi ürününü de çıkarsan yine yetersizsin, yine yetersizsin onlara göre. Baltalamak ve motivasyon düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar hatta yayın yapmanı da engelliyorlar.
Doktora tezi yazmak ve akademi gerçekten zor ama diğer mesleklerin de kolay olduğunu kimse söylemedi ki.
  • duyond  (21.03.17 19:17:19) 
dear ave maria,

our college choose you as best troll of the year. please come and take your award asap.

sincerely, imperial college manager huseyin.
  • yeraltindan potlar  (22.03.17 04:17:30) 
Yurtdışında üniyi bitirip bir hızla master + doktora yapılmaz. Araya bir dönem dünya turu, bir dönem NGO çalışması vs. koyarlar ki hayattan ne istediğin şekillensin. Şimdi kurduğunuz hayali gerçekleştirdiğinizde -belki de- kendinizi değersiz hissedeceksiniz. Bunca sene boşuna mı okudun diyeceksiniz. Sonra siz mont blac'tayken -olmaz olmaz- sizi boynuzlayan kocanızdan kurtulmak isteyeceksiniz. Dolayısıyla buraya kadar gelmişken kariyer şart. Aile de ne kadar zengin olursa olsun çocuklarının birşeyleri başardığını görmek ister.
Önce doktorayı bitirmeyin. Dediğim gibi önce bir tail yapın. Bir rota belirleyin, belki içine doktora çalışmanızla ilgili birkaç durak da koyarsınız. birkaç ay dondurun doktora çalışmalarını. Sadece gelecekten ne istediğinize odaklanın. Sonra bitirin doktorayı. Doktora bitmeden evlenirsiniz belki, ama 3. yıla girmişken bitirin. Akademisyenlik aileden zenginin ideal işidir.

  • SiyamkedisiZorro  (22.03.17 12:31:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.