[]

Eve hırsız girdi

Cuma sabah evden çıktım, cumartesi akşam arkadaşlarla toplaşıp eğlenmek için eve geldik. Elimizde poşetler kırık kapı klidine bakakaldım. İçerinin ışığı yanıyodu. Belki girememiştir diye ümitlenemedim. Polisle çilingir aynı anda geldi.

Her gün yanımda taşıdığım, gece onda bişeyler izlemeden uyuyamadığım Ipad, Ps3, çizim yaptığım grafik tablet, pc gamepadini çalmışlar. Gidenlerin yanında onca insanla kapıda kalmak da ayrı bi dert oldu. İçmek için bi sebep daha diyerek aldım herkesi içieri planı bozmadım. Pazar günü de bi kaç arkadaş ve kız arkadaşım yanımdaydı. Bugün de işe gitmedim evde kız arkadaşımla akşama oturduk. Akşam üstü gitti ardından yeğenim geldi film izledik filan. Şimdi tek başıma kaldım uyumaya çalışıyorum. İçime öküz oturmuş gibiyim. Elbette gidenler yerine konabilecek şeyler ama birinin eve girip onları çalması acayip bir duyguymuş. Nasıl yaptı, beni takip mi etti, acaba hiç yüz yüze geldik mi, beni tekrar yolda görecek mi gibi saçma sorular kafamda dönüp duruyor iki gündür. Tekrar gelir mi acaba diye yıllarca her eve gelişimde düşüneceğim biliyorum. Lcd tv, pc, monitör duruyor. Bunları da gözüne kestirmiş midir diye düşünüyorum.

Öyle işte, ilk defa bir hırsızlık yaşadım buraya yazasım geldi niyeyse. Sağlıcakla kalın.

edit: herkese teşekkürler. paylaşmak, yazdıklarınızı okumak iyi geldi.

 
geçmiş olsun. tekrar gelmez


  • cekilmis gayfe  (21.03.17 01:59:47) 
Bu aralar çok fazla hırsızlık vakası duyuyorum, cuma akşamı benim arkadaşımın evine de girmeye çalışmışlar. Üstelik 2. Katta oturuyorlar, örümcek adam gibi tirmanmis resmen. Neyse ki o anda uyanmislar da kaçıp gitmiş.

Tekrar gelmez bence, biraz daha rahat olun o yüzden. Bir de güvenlik görevlisi filan yoksa kendi güvenliğinizi sağlamaya çalışın. Kapıya alarm takmak bile caydırıcı oluyor.

Gecmis olsun, cana geleceğine mala gelsin demişler. Alırsınız hepsini tek tek yeniden.
  • fraise  (21.03.17 02:05:46) 
Geçmiş olsun. Biliyorum berbat bir his. Çok daha buyuk sorunlar olabilirdi, neyse ki sadece olan mala olmuş. Üzülmeyin.


  • rucka boji  (21.03.17 02:10:38) 
insan değil o. muhtemelen aynı mahallede başka evlere de dadanacaktır. Hırsıza kilit dayanmaz demişler ama alabildiğiniz tedbirleri almakta fayda var.Ben 3-5 liralık alarm taktım kapıya dışı beyaz, mıknatıslı mekanizması var kapı açılınca ciyak ciyak ötüyor. Bunun dışında kapıya koli bandıyla bir düzenek yaptım içten, tam kapıdan çıkarken belirli bir yerden tutarak oraya cam süt şişesi koyuyorum, kapıyı açarken oradan tutarak açmazsan veya kapıyı çok zorlar, sarsarsan (o nasıl kelime yahu) cam şişe küüt diye düşüp apartman içinde şangır şungur yankılanan bir "cam çerçeve indirme sesi" çıkıyor, dikkat çekiyor.bu numara "komplo teorisi" ni izlerken aklıma gelmişti, mel gibson reyizin kulakları çınlasın. aynı anda alarm ciyaklıyor gırgır şamata. grafik tablet neydi, bundan bir kaç ay önce wacom un orta boy şeysini alacaktım 250 lira falandı, sonra dolar bir fırladı, 400 lere dayandı fiyatı. kafamı duvara vurarak alçıpanda bir delik açasım var.
3-5 wattlık led ampul alın, elektrik sarfiyatı en az onlar. bir odada yansın ev boşken. geçmiş olsun. , çalanın canı cehenneme.

  • AWD  (21.03.17 02:16:10 ~ 02:18:52) 
askeri lojmanı bile soyuyorlar, hem de içeriden birileri o yüzden şaşırmamak lazım (başımıza geldi biliyorum).

e hapishanelerde adamları saklayacak yer kalmadığı ve buna ek olarak hırsızlar da yeterli cezayı almadığı için, içeri dalıp; bir şekilde hemen taşımanın yanında paraya çevirebilecekleri kendileri için verimli eşyaları toplama amacıyla örümcek adam gibi de tırmanıyorlar.

izmir'de 3. ve 4. kat balkonlarına tırmanıp, çıkıp, yakalanmamak için de aynı yükseklikten atlayıp, koşarak uzaklaşan sayko hırsızları da yerel gazete haberlerinde duymuştum.

üstüne bugün izmirdecevirmeradar sayfasında gördüğüm üzere sokaktaki arabaların parçalarını da çalmaya başlamışlar. gördüğü fotoğrafta mercedes c serisinin dikiz aynası dışı hoplatılmıştı. gelecekte aynen new york'un 70'ler kenar mahalleleri gibi arabaları komple soyup taşlar üzerine sabitlerlerse şaşırmam.

motorsiklet de çok seviyor buranın hırsızlar.

---------

erasmus'ta daire kapısını kitlemezdim bile ve ev içinde 6 adet laptopun (6 kişiydik) yanında 6-7 akıllı telefon ve lcd tv vardı. hep güvende uyumuştum. bir de napoli tarafları güvensiz derler.
  • rain when i die  (21.03.17 02:34:57) 
kötü bir his 3 kere yaşadık ve sadece biri bulundu. evden soğutuyor insanı. geçmiş olsun.


  • ada meltemi  (21.03.17 02:39:31) 
geçmiş olsun. giden maldan ziyade o mahreme tecavüz hissi insanı afallatıyor bir süre. çok iyi anlıyorum.

asıl öfkeyi polisle muhattap olduğunuzda yaşayacaksınız :)
  • otonomo  (21.03.17 02:44:25) 
berbat bir histir. Çok çok geçmiş olsun öncelikle tabi ki her bünyede farklı etki yapar ve giden malların ne olduğuda sizin nasıl hissedeceğinizi etkiler.

Bana çok ağır gelmişti 7 sene önce evim soyuldu çok değer verdiğim parayla yerine koyulmayacak saatlerim gitti. teknolojik tüm cihazlar anılar harddiskler çabası.

tahta kapıyı baltayla kırmıştı şerefsiz baltayı da hediye mayetinde yatağımın üstüne bırakmış. :(
  • Aşk Adamı  (21.03.17 06:37:01) 
çok geçmiş olsun. seni iyi anlıyorum çünkü benim de ps4'üm, tabletim, tüm çizimlerimi yaptığım bilgisayarım (çizim tableti de yanındaydı ama onun ne olduğunu anlamamış, bırakmış), düğünde takılan takılar, ev bomboş kalmıştı ve herşey yerle birdi.

canını sıkma, çalışır alırsın yine. eskiden ipad mi varmış.. :') diye düşün.
  • safepassage  (21.03.17 12:30:10) 
Bu ara cidden çok var hırsızlık vakası. Seni mutlaka takip etmiştir eve geliş-evden çıkış saatlerini. Allahtan gece sen uyurken girmemiş. Daha yeni şahit oldum böyle bir olaya, bir yakınımızın başına geldi, gece uyandığında yatağının kenarında hırsızla karşılaşmış, gerçekten korkunç bir şey:/

Bize de bir ay kadar önce girmeye çalışmış, kilidi sökemediği için girememiş. Ama kapıyı mahvetmiş. Alarm taktırdık şimdi içim rahat.

Geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin.
  • peggy  (21.03.17 13:00:03 ~ 13:02:09) 
Geçmiş olsun,

Sabah Rain when i die'ın araba aynası hırsızlığı hakkında yazdığını okuyup aşağı indiğimde aynısının başıma gelmesi de ilginç oldu :(
  • schwannoma  (21.03.17 17:19:29) 
geçmiş olsun. geçen sene benim de başıma gelmişti, duyuruya yazmıştım ben de. valla bu yazılanlardan sonra kendimi şanslı hissettim. benimki sadece bir miktar nakit para alııp gitmişti, ne bi dağınıklık, ne kilit, kapı kırma vs vakası olmuştu. bende de çizim tableti var, bi de elektronik çello ama seninki daha entelmiş sanırım, benimkiler yerlerinde duruyodu çünkü.
maddi durumun el veriyosa pronet'le falan bi sözleşme yap derim. yok, değilse (benim gibi), eve girip çıkarken son derece dikkat et, benim yaptığım gibi kale kapısı misali her kilidi kitle falan...

  • reso aga  (21.03.17 17:48:16) 
Öncelikle geçmiş olsun. Bİrkaç haftaönce benim de evime girdi. Ve küçük boyutta olan bir çok elektronik eşya, para vs çaldı. Polisin yorumu neden güvenlikli sitede oturmuyorsunuz oldu. Şu sıralar çok ciddi hırsızlık sayısı artmış ve bu vakalarla pek ilgilenilemiyormuş yogunluktan dolayı.

Neye ilkbir kaç gün diken üstündeydik. Daha sonra yine binanın kapısı bozulunca (ki hırsızlık olmadan bir kaç gün önce de otomatik kapanan kapı bozulmuştu.Önceden gelip bozmuş olabileceklerini düşünüyoruz.) eve alarm taktırdık bir nebze içimiz rahatladı.

Bu arada bina girişini gören kameralardan hırsızların yüzleri görünür şekilde görüntüleri polise verdik ama birşey çıkmadı. Çıkacağını da sanmıyorum.Yani yakalanır beklentiniz olmasın.

Biz kendimizi en azından evde değildik o zaman psikolojimiz daha çok bozulurdu vs diye avutuyoruz. O yüzden siz de sıkmayın canınızı. Maddi şeyler bir şekilde geri getirilir (yıllarca çalışıp alınan tablet, telefon bilgisayar vs vsnin yarım saat icerisinde birisi tarafından alınması çok kötü bir his kabul ediyorum). Ama evderahatetmeniz için alarm, kapı arkası kilidi gibi ek bir önlem düşünün derim.
  • monolog insanı  (21.03.17 18:11:30) 
Geçmiş olsun. Polis çoğunu adı gibi biliyor ama uğraşmak istemiyorlar.

Ben olsam ben de uğraşmam. hırsızı yakala, başına bela al, hırsız senden önce adliyeden ayrılsın. Girsin 3-4 ay yatıp çıksın.

Güvenlikli siteye taşının...


.
  • kartallar yuksek ucar  (21.03.17 18:32:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.