[]

Fotoğraftaki lekeler

Elimizde 1 adet canon ixus 960 ıs model fotoğraf makinası var ve bu makinayla çektiğim fotoğraflarda genelde resimdeki gibi lekeler oluşuyor.Bu makina hakkında bilgisi olan varsa bu lekeleri önlemenin yolu nedir?
Hadi diyelim lekeler illa ki oluşuyor,bunları daha sonra yoketmenin yolu var mıdır?Program önerisi olur,yöntem olur,her öneriye açığım.



 
lensiniz yeterince temiz mi? tozluysa normaldir. optik kağıt alıp çizmeden silebilirsiniz.


  • alouqua  (04.01.10 15:12:51) 
lensi ve flaşı temizlemeyi deneyin bu fotoğrafa bakılınca sanki lensin önünde veya flaşın önünde küçük kabarcıklar kalmış. aynı fotoğrafı flaşsız olarak çekmeyi deneyin. bu patlamalar hala oluyorsa flaşı temizleyin, flaş gücünü biraz azaltın. fotoğrafa bakınca şantiye ortamında soğuktan sıcağa girmişsiniz ve lens buğulanmış gibi görünüyor. makinenizi cebinizde tutun ve soğuktan etkilenmemesini sağlayın.

yoketmek için photoshop'u deneyebilirsiniz ama epey uğraşmanız gerekebilir.
  • justaddwater  (04.01.10 15:31:21) 
sensordeki tozlardan kaynaklanıyor o lekeler, lensi tozlu yerlerde falan değiştirdiyseniz ondan olabilir. en iyisi cok basit pompaya benzeyen seyler var, lensi cıkarıp onu sensore dogru ufletince geçiyor.


  • anatomik durus  (04.01.10 17:13:05) 
++++ bir de hususi böyle lekeli çekilen fotolar var, yöntemi nedr acaba


  • o da olabilir  (04.01.10 18:05:54) 
Bana da makinede bir şey yok, ortam tozlu gibi geldi. Ortamdaki tozlardan yansıyan kuvvetli flaş ışığı.


  • kibritsuyu  (04.01.10 20:51:27) 
bu makinayla hep tozlu ortamları çekiyoruz zaten,hiç temiz bi yere gidemedik:)temiz ortamlarda flaşla da flaşsız da sorun yaşatmıyor ama tozlu ortamlarda durum fena,önlemeyi de başaramadım henüz malesef.


  • karamell  (05.01.10 08:09:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.