[]

günde 50 sayfa vs haftada 1 kitap

Hayatım boyunca düzenli olarak kitap okumuş biriyim son 1-2 yıldır da iyice tepeye çektim vakit elverdikçe. Haftada 1 kitap bitireyim diyorum bu sefer 600-700 sayfalık kitapları yardırmak 200-300 lükleri de hafiften almak durumunda kalıyorum. Bu açıdan 5 sayfa yani yaklaşık günlük bir saat mantıklı geliyor. Diğer bir sorum da pomodoro tekniğiyle alakalı 5 dakikalık kısa molalarda okumak verimli olur mu bana verimsiz gibi geldi çünkü 3-4 sayfa okuyorsun bitiyor. 20-25 dakikalık uzun molada okumak daha uygun sanırım. Anlamadığım nokta da şu çalışma aralarında telefona baksam yorulmayan gözler kitap okurken kaan çanağına dönüyor ama telefonla uğraşmak istemiyorum.
Çok dağınık oldu 7-8 saattir fizik 2 çalışmama verin linç etmeden önce :)



 
pomodoro tekniği filan bilmiyorum da 1 haftada bi kitap bitiricem diye kasmanın ne anlamı var ki. skor için okuyomuşsun gibi olur, yeri gelir okuduğundan bişey anlamazsın belki bitiricem derken. bence çok saçma. illa bir düzene oturtayım diyosan günlük bi sayfayı yakalamaya çalışmak daha mantıklı.


  • tepedeki psychedelic adam  (20.03.17 20:50:39) 
50-60 sayfa bence de ideal fazlası da zararlı olabiliyor kendimden biliyorum. Zaten arada kısa kitaplar da gelince haftalık 2-3 bile olur. Skor işine girmeden tadını alarak okumak gerek haklısınız ama 50 nin altına da düşmemek gerek :)


  • kaledekiyalnizlik  (20.03.17 20:53:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.