[]

Film senaryosu gibi borç hikayesi

uzun oalbilir arkadaşlar, ama yaşananları filmlerde görseniz "yok artık" diye çıkışabilirsiniz. o derece inanılmaz.

1.5 sene önce 3 kişi beraber aynı dönem işe giren üç iş arkadaşıyız. (iş öncesi birbirimizi tanımıyorduk) (üçümüz de kızız)

üçümüzden bir tanesi, bundan 4 ay sonra benden 200tl borç alıyor ve 4-5 ay boyunca bu parayı geri alamıyorum. ardından haziran temmuz gibi borcumu geri alabilmeyi başarıyorum.

eylül ayında, yüksek kredi çektiğimi öğrenince benden 600tl borç istiyor ve ben de veriyorum. salaklık yapıp.
bu kızın bu sırada; aynı işyerinden alakasız bazı kişilerden de 200'er 300'er lira borç aldığını öğreniyorum.

neyse gel zaman git zaman bu parayı hiçbir şekilde alamıyorum.
ve bir süre sonra da "herhalde durumları yok" diye düşünüp 600tl'den de bir bakıma vazgeçiyorum.

tuhaf olan şey; bu kızın tutumları.
yöneticisnden borç alırken "annemlere kira yardımı yapıyorum o yüzden çok sıkıştım bu ay" diyor.
ama anneleri havuzlu bir evde yaşıyor? gene de tam uyanamıyorum olaya.

başkasına başka yalan atmış, bir başkasına başka ylana.
bu sırada benden 1000tl daha borç istiyor ama vermiyorum tabi. o zamanki bahanesi de, sevgilisinin bir akrabasının çocuğunun okul taksidi onlara kayıtlıymış. o yüzden senetleri ödemezse hapise girecekmiş. (hönk?)

ne zaman para istesem (maaş günleri) "banka parama el koydu eft yapamıyorum kimseye, hemen açtırıp bu cuma yatırıyorum" yalanını söylüyordu.

bu arada dipnot düşmek isterim ki; sevgilisi şarkıcı mı ne. büütn gün evde oturup çalışmıyor, kesinlikle para kazanmyor ve embesil gibi bir hayat yaşıyor. "çalışmak istemiyorum ben albüm yapmak istiyorum" diyor. yani tam tekme tokat dövmelik biri.

neyse akradaşlar. bu kız, ocak ayında işyerinden, yönticisinin de aracılığıyla 5000tl veya yukarısında bir kredi çekiyor. borçlarını bahane ederek.

bundan 1 hafta sonra elinde iphone 7 ile ofise geliyor?
kafada şimşekler çakıyor ve tüm ürünleri dikkatimi çekmeye başlıyor.

tommy ayakkabı, 250-300 liralık far, bilmem kaç paralık fondoten, 350 liralık çanta, yüzlerce liralık saatler. hepsi yeni, hepsi gıcır gıcır. zara yeni sezon ürünler bilmem ne, geçmişi düşünüp fotorğaflara bakınca o zamanlar bile üstündeki pahalı markalı ürünleri farkediyorsunuz.

kız resmen milletten çarptığı paralarla lüks hayatı kuruyor.
hemen gidip iphone 7'sini soruyorum, "kuzenim aldı" diyor, çanta soruyorsun, yeğenim aldı, kardeşim aldı, annem aldı, babam aldı.

ardından "ya keşke iphone 7 alan kuzeninden borç isteseydin cidden zor durumdayım 600tl ye ihtiyacım var artık" diyorum. deliriyor tabi, kafayı yiyor bu sözlere. "naısl böyle konuşursun durumumu bilmiyor musun bu ne demek şimdi" vs. diye çıkışıyor. "sen macfite yazılmayı düşünürken mi benim 600tl me ihtiyacın var" diye çıkışıyor akıl hastası.

resmen üste çıkmak için atak oynuyor başka bir deyişle.
sonra bu konu rüyalarıma griyor artık, böyle bir hayat yaşıyor olabilir mi diye.

ve tam o dönem; 3 kişi beraber işe girdiğimiz 3. kızdan da geçen sene 1500tl borç aldığını (kız kredi çektiği gün) öğreniyorum. o kız, işe girdikten 4 ay sonra kovulmuştu ve maddi durumu batıktı.

ben artık iyice deliriyorum.
ve diğer borç aldığı kişilerle kontakt kuruyorum. 300tl borç aldığı yöneticimizin de dikkatini elindeki iphone çekmiş. ben de ona yanaşıp "ya xxx, elindeki iphone 7yi gördün mü, bana 7 aydır borcumu ödemiyorken ofise iphone 7 ile geliyor" diyerek konuyu açıyorum ve bütün kayışlar kopuyor. yönetici deliriyor, borç sarmalı büyüyor. bütün ofise borcu olduğunu öğreniyoruz.

tam bunların üstüne; bu kız gidip şirketten bir daha yüklü avans istiyor. ve avans isterken yeni yalanlar söylüyor.
yalanlarından birini muhasebe müdürü farkedip "sen napıyorsun ya? sürekli yalanlar söylüyorsun" diyerek çıkışıyor ve hem bizim yöneticimizi, hem şirket sahibini de toplayıp bir toplantı yapıyor muhasebe müdürü.

hemen ardından patron kıza gelip "bütün ofise borcun var ve sürekli yalanlar söylüyorsun. 1 ay içinde hem şirkete hem arkadaşlarına olan borcunu ödüyorsun, ardından da burda çalışmaya devam eder misin sen bilirsin!" diyor ve kovulma potasına giriyor.

nolursa olsun mutlu oluyorum çünkü hepimizi aptal yerine koydu.
ardından tüm olayları, 1500tl borç aldığı diğer arkadaşımıza anlatıyorum. o kız da çok saf biri, jeton anca düşüyor ve o da daeliriyor.

haliyle herkesten borç alan bu hırız her şeyin sorumlusu olarak beni görüyor :)
"sen iğrenç bir insansın, her şeyin bu hale gelmesinin tek sorumlusu sensin. senden nefret ediyorum. ben durumumu düzelteceğim ama sen hep kötü bir insna olarak kalacaksın" gibi naralar atıyor.

komik olan; bu naranın içinde "borcunu hesabına yatırdım grmüşsündür" diyor, ama hesabıma para falan yatırmamış :) yatıramdığını söylüyorum, "iban yanlışmış para havuza dştü pazartesi yatracağım" diyor. pazartesi sabah 9da iban numaramı atıyorum "yine havuza düştü para gitmyior ya" diyerek yalanını söylüyor.

ben de yalan söylediğini söylüyorum ve ardından 1500tl borç aldğı arkadaşımızın ibanını da atıp, "onun da 1500ünü buraya yatırıyorsun" diyorum. deliriyor vs.

hikaye bu kadar ya.
sorum da şu: ben kötülük mü yaptım?

o 600tl yüzünden ben kiramı yatıramadım,
şirketten her ay avans çekmek zorunda kaldım ve sürekli avans çektiğim için muhasebeci tarafından azar da işittim üstelik.

şimdi de her şeyin sorumlusu; lüks ve borç içinde yaşayan o değil, benmişim.

 
daha fazlasını hak ediyor inan. içini ferah tut. böyle insanlar malesef var etrafımızda, bunlarla yaşamayı öğreniyoruz işte böyle şeyler yaşayarak.


  • contavolta  (20.03.17 16:15:24) 
Maalesef sonuna kadar okudum ve sen kötü bir insan değilsin.
Konu kilit.

  • cakabo  (20.03.17 16:16:06) 
Sen haksız falan değilsin. O sürekli borç alan tip şanslıymış ki etrafı medeni insanlarla çevrili. Paranı aldıktan sonra da selam dahi verme artık.


  • patatesli yumurta  (20.03.17 16:16:11) 
burda bi tek kendine kötülük etmişsin. özellikle ikinci 600ü vererek. en mantıklı hareket de 1500 tl borç aldığı kişinin de ibanını göndermek.

yalnız heyecanla okudum, hikaye çok serin. kızda da iyi cesaret varmış ama psikolojik problemli bence.
  • elorelia  (20.03.17 16:16:19) 
cidden film gibi. Bence hiç birşey yapmamışsın ve ne yapsanız da az kalırdı. İnsanları bu kadar kek yerine koymak nedir? Tebrik ederim bu dosyayı aydınlattıgın icin. Beraber atm'ye gidip parayı alın derim.

Ayrıca böyle yorum yapmayı sevmem ama arkadaşın psikolojik sorunları oldugunu düşünüyorum. Toplanan paradan bir seanslık yer ayırın, gitsin (kendisine vermeyin :))
  • fin  (20.03.17 16:17:03) 
bu arada şirketin kurumsal Bitaksi hesabıyla, 2 ay boyunca her gün iş çıkış ve girişlerinde eve taksiyle gidip gelmiş. (Lüksten vazgeçemiyor..)

Muhasebeci o 800 küsur TL'lik faturayı da yüzüne çarpmıştı aynı gün.
  • tchuck  (20.03.17 16:19:26) 
elim ayağım titredi, daha haklı bir mağduriyet hikayesi görmedim. Bırakma peşini, kuruşu kuruşuna al ve burayı edit'le lütfen.


  • tsubasa  (20.03.17 16:21:01) 
Tek kişilik çeteymiş gerçekten, ismini versen buradan da bikaç mağdur çıkacak gibi :)


  • fin  (20.03.17 16:22:40) 
oha oha bilader. iyi yapmışsın. bana da zamanında böyle şeylerle gelenlere borç vermiştim. çok zor geri aldım.

o kişiden parasını mutlaka al ve asla yüzüne bakma, yokmuş gibi davran.
  • stewie  (20.03.17 16:24:16) 
burada buna benzer çok duyuru okuduk. seninkinde de, sana suç bulabileceğimiz :) benzer noktalar var. borç verdiğin para yüzünden kiranı yatıramayacak idiysen, o borcu vermemeliydin mesela. yanlış anlama ama kız göstere göstere hepinizi yemiş, buna biraz da sizin safiyane yaklaşımlarınız sebep olmuş.

afişe etmen konusunda ise çekimserim. şahsen pek girmiyorum öyle toplara. insanları gizliden uyarıp, hazırlıklı olmalarını sağlardım sanırım en fazla. buradaki kötü tabi ki sen değilsin ama sonuçta 'kötü olan sen olmuşsun'.
  • manuel mandalina  (20.03.17 16:25:29) 
üşenmedim okudum. sen haklısın. tek saçmaladığınız konu kredi çeken bir insan neden başkasına borç verir ona anlam veremiyorum. ben o paraya bi dünya faiz ödüycem çekeceksemde ihtiyacım kadar kredi çekerim.


  • genc irisi  (20.03.17 16:42:47) 
Kredi cekenlerin borc vermesini ben de hic anlayamadim. Kiz resmen dolandirici, insallah cezasini ceker


  • saçdemeti  (20.03.17 16:50:53) 
off çok sağlam dolandırmış yüzsüz şey var ya.. ablacım sizin ofis de ful saf doluymuş, orası neresi yaa öyle iyi kalpli insanlar var hep? "acıma, acınacak duruma düşersin." lafının uygulamasını da ilk defa bu kadar toplu örnekle gördüm. sen kötü falan değilsin, aksine çok tatlış ve iyi bir insansın -tanımıyorum seni ama yazım uslübun hoşuma gitti :D - ek olarak işbu abla sağlam bir dayağı hak ediyor, zaten pzt sendromuna girmişiz, gelip döveyim mi? :D yalnız makyaj malzemelerini ben alırım ona göre :)


  • pasp  (20.03.17 17:06:45) 
enayilik sinirlarini zorlamissiniz ofiscek :) var boyle tippler maalesef. tatli ve magdur qislar ^^ ve onlarin tatlisliklarina kiyamayan adamlar var. bu kizin pazartesi ofise gelmeme ihtimali cok yuksek.


  • jimicik  (20.03.17 17:20:22) 
Çok iyi yapmışsın, malesef böylelerini rezil etmeden borcunu geri alamıyorsun. O borçları ödemeden yeni bir senaryo uydurup, kaçar gider gibime geliyor hadi bakalım, hikayenin devamını bekliyoruz.


  • Tutkun  (20.03.17 17:53:39) 
son 24 saatte durum akılalmaz hallere geldi. inanamazsınız, yani müsait olunca anlatacağım ama inanamazsınız. gerçekten tımarhane kaçkını. gerçekten.

kovuldu
  • tchuck  (21.03.17 12:57:51) 
tchuck sen er kişi değil miydin? eşin mi yazıyor bunları?


  • stewie  (21.03.17 13:37:24) 
@stewie, doğrudur eşim ağzından :)


  • tchuck  (21.03.17 14:13:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.