[]

Ekran kartı sorunu

selamlar sözlük.
benim lonovo z570 model dizüstü bilgisayarım var. aygıt yöneticisinden baktığımda içerisinde iki tane ekran kartı görünüyor.
- intel hd graphic 3000
- nvidia geforce gt520m

intel'in sürücüsünü yükleyince bilgisayar sorunsuz çalışıyor ama nvidia'nın sürücüsünü yükleyince açılış ekranında takılıp kalıyor. sadece siyah bir görüntü veriyor.

bilgisayarı açabilmek için güvenli moddan girip aygıt yöneticisinden nvidia'yı devre dışı bıraktım. yeniden başlattım. bilgisayar sorunsuz çalışmaya devam etti ta ki nvidia'nın sürücüsü otomatik olarak güncelleştirilinceye kadar.

sonuç olarak sorunun ekran kartında olduğunu düşünüp biostan nvidia'yı devre dışı bıraktım ve öyle kullanıyorum bilgisayarı. (bios'da öyle bir ayar var.)

sorum şu: bu nvidia gt520m'yi kendim değiştirebilir miyim? tamirciye mi gitmek gerekir?

 
Laptop olduğu icin kendin yapanazsın. Google search yaptın mi konuyla alakalı? Belki benzer bir durum bulursun. Yazılımsal bi durumsa kendin çözebilirsin. Sorun hardware ise mecbur servise vereceksin.


  • rucka boji  (20.03.17 16:11:17) 
hocam
windows un cakma mi?
daz loader falan kullanıyorsan o sorun oluyor.
  • kingcyrax  (20.03.17 17:37:50) 
Bende de ağır modifiyeli z580 var. ekran kartı gt635m. Bahsettiğin sorunu geçen sene yaşadım.

Sürücünü lenovo sitesinden indirme, nvidia sitesinde geforce experience var, onu indir. Gene aynı sorunla karşılaşırsan sondan bir önceki veya iki önceki sürümünü yükle. Bazen nvidia'nın son sürümleri sıkıntı çıkarabiliyor.

www.geforce.com

eski sürücüleri listemelek istersen

www.nvidia.com

edit : bu arada windows harici ekran kartını masaüstündeyken kullanmıyor, oyun veya çizim programları açınca otomatik olarak devreye giriyor.

Ekran kartını değiştirmek istersen kendin yapamazsın, işlemci gibi soketli değil, anakarta monte şekilde. Gidip teknik servise bile yaptırsan 3 ay sonra lehim arızasından çekersin.

Bence ekran kartın arızalı değil, sadece sürücü problemi yaşıyorsun.
  • kimlanbu  (20.03.17 17:55:53 ~ 17:58:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.