[]

makine mühendisi ek gelir için neler yapılabilir?

makine mühendisiyim özel bir şirkette çalışıyorum lakin maaşım artık yetmemeye başladı ve şirket politikasında bu yıl zam alma gibi bir durum yok.
genel söylenen şey öğrencilere ek ders vermek ama ben öğrencilere para karşılığı ders veremem. ingilizcem de çeviri yapacak kadar mükemmel değil.( çeviri zor zanaat bence) bir de proje çizmek için çevren olması gerekiyor ama ben de o da yok.
işte bu tüm aksiliklere rağmen ek gelir için tavsiyesi olan varsa seve seve tavsiyelerinizi incelerim.

makine mühendisliği ile alakalı olmayabilir ama olursa kendimi de geliştireceğim için daha makbul olur.

 
Başka şirkete geç.
Konfor alanının dışına çıkmadan iyi para kazanmak zor.

  • cakabo  (20.03.17 13:01:09) 
muteahhit bir arkadas ya da tanıdık bulup mekanik tesisatina imza atabilirsin.


  • blue eyes white dragon  (20.03.17 13:04:37) 
asansör kontrolü. (belge lazım tabii başta)


  • Apocalypse  (20.03.17 13:10:30) 
Is guvenligi sertifikasi, dogalgaz cizim biseyi var o olabilir.


  • c1b2k3  (20.03.17 14:03:55) 
şantiye şefliği


  • japon askeri  (20.03.17 14:26:27) 
mahkemelerde bilirkişilik yapabilirsin.
bilirkişi dediysem öyle gözünde büyütme, istanbuldaki bir adliyede bilirkişilerinin adını mübaşir yazar bilirkişilerde ona yazar.

  • seyduna6687  (20.03.17 14:31:01) 
@cakabo iş değiştirmeye çalışıyorum ama şu sıralar kimsenin döndüğünü söyleyemem :)


diğer imza işleri içinde belge ve kursa gitmem gerekiyor lakin ben yüksek lisans yaptığım (yıllık izinden kesiyorlar) ve cumartesi öğlene kadar çalıştığım için kurslara gidemiyorum.
  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (20.03.17 14:32:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.