[]

güvenlikli siteler

veya güvenlik personeli olmasa dahi cezaevlerinde olduğu gibi duvarları dikenli tellerle çevrili olan siteler.

-bu bir ihtiyaç mı?
-bunun yaygınlığı ülkemize has bir durum mu?
-bu durumun altında belirli bir sebep var mı? sosyolojik olarak bir yoruma bağlanabilir mi?
-yurtdışında da bu tür siteler bizdeki kadar yaygın mı?

herhangi birini cevaplasanız da olur

 
türkiye'de yaşamıyorsun sanıyorum. hırsızlık aşırı yaygın bir suç ülkemizde ve bu nedenledir ki cezai yaptırımı, takibi yok.

yurtdışında da güvenli olmayan semtlerde mevcut. parası olan insanlar bütün semtleri için özel güvenlik tutuyor, polis iyi işliyor, herkes her şüpheli gördüğünü bildiriyor.
  • stewie  (20.03.17 10:27:50) 
çok uzaklara gitmeye gerek yok, kıbrıs'ta bile insanlar kapı pencere kilitlemek nedir bilmezlerdi. türkiye'den göç almaya başlayınca hırsızlık, gasp, tecavüz olayları çıkmaya başladı. öncesinde hiçbir şey yok.


  • cekilmis gayfe  (20.03.17 10:36:14) 
İhtiyaçtan ziyade kurtarılmış alan hissi oluşturuyor insanlarda. Çocuklarının güvenliklerinden emin oluyorlar. İşte hızlı araçlar, kötü niyetli insanlardan bir nebze kurtulmuş oluyorlar. Her yerde kamera var. Her isteyen rahatca giremiyor vs.

Venezuela' da hırsızlık çok yaygın olduğu için 11. katta bile demir parmaklıklar var. Cezaevi gibi insanlar evine varana kadar belki 10 belki de daha fazla kilitli demir kapıdan geçiyor.
  • hayde bre  (20.03.17 11:29:22) 
Brezilya'da da Türkiye'dekinden çok yaygın. Bir belgesel izlemiştim insanlar evlerine girmeden önce birsürü kilitli demir kapıdan geçiyordu.


  • tahin pekmez yoğurt  (20.03.17 12:50:57) 
-evet ihtiyaç
-bizim gibi eğitim düzeyi düşük, gsmh düşük, ahlaksızlık ve hırsızlığın yükek olduğu ülkelerde yaygın.
-sosyolojik olarak bir şeyler yardırmaya gerek yok. insanlar kendilerini güvende hissediyorlar ve gerçekten de nispeten güvendeler. hırsız olsan güvenlikli siteye girmek için kasarsın yoksa bir apartmand dairesine mi?
-bakınız ikinci cevap.
  • teritori  (20.03.17 13:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.