[]

Ülkede gelecek kaygısı

Ülkemizdeki genç kitleyi iyi kullanamadığımızı düşünüyorum. Gerçekten çok iyi üniversite mezunu gençler mezun olunca iş kaygısı, işsizlik gibi olgularla karşılaşıyor. Tekrardan meslek seçimi yapanlar mı? Çok ucuza çalışmak isteyenler mi? Bunun sonu hiç iyi değil. Eğitimli ve zeki kitleyi iyi yetiştiremeşsek sonumuzu nasıl olur?

Bakın bu kitle sıradan insanlar değil. Boğaziçi mezunları, İtü, Ytü Mezunları. Hatta istanbul, ankara hukuk mezunları... Ciddi bir kitle iş kaygısı ile mezun oluyor ve gerçekten sürünüyorlar... Nasıl değerlendiriyorsunuz ?


 
Olması gereken bu zaten. Bütün sömürge ülkelerde böyle oluyor. Bence bir terslik yok.


  • Playground Love  (20.03.17 00:49:31) 
Kontenjanların bu derecede kontrolsüzce arttırılmasının ceremesi diye düşünüyorum. Derslerime giren birçok hoca defeatle bölümün kontenjanında düşüşe gitmek istediklerini buna karşılık sürekli arttırım yapıldığını söyledi.

Bölümünde tornavida olmadan makine mühendisi mezunu veren üniversiteler var. Tıpkı kadavra görmeden mezun olan hekimler gibi. Üst makamlarda görevli bir akademisyen; yönetimin sürekli kampüsün ne kadar yeşil olduğuyla övündüğünü kendisinin de buna karşılık sanki biz burada hayvancılık yapıyoruz diye çıkıştığını biliyorum. İşler özellikle akademide hiç yolunda gitmiyor.

Anadolu'da ise yöre halkı şehirlerinde daha fazla bölüm açılsın diye resmî makamların kapılarını aşındırıyorlar. Bunların hepsi sebeplerin sadece birkaçı.
  • hayde bre  (20.03.17 00:56:48) 
Ayrıca üniversite öğrencileri üzerinden yapılan bir araştırmada hemen her öğrencinin hayalinin atanmak ve memur olmak olduğunu okumuştum. Gerçekten bilinçli mezun sayısı çok az.


  • hayde bre  (20.03.17 00:59:47) 
ülkede düz giden bir şeyin kalmayışının kaynağı olabilir bu durum.


  • douglas  (20.03.17 01:15:59) 
İktidar tarafindan gayet bilinçli olarak yapıyor, görmemek için kör olmak lazım. olası genç nüfus övgüsünü gerizekalıca buldum, nedeni de ortada. Playground +1


  • doxanikee  (20.03.17 01:17:19) 
memleketin nufusu 45-50 milyon olsa her şey başka olurdu ama çokluk olunca beraberinde malum şeyler de geliyor. ekonominin iş ve meta üretme kapasitesi belli. inşaat ile büyüme ancak bu kadar iş yaratıyor. ya ekonomi büyüyecek ya nufus kücülecek. yoksa gelecek kaygısı bitmez.


  • rosencruz  (20.03.17 01:20:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.