[]

Çokokrem'in aşırı kötü ötesi olması

bundan yaklaşık 5 yıl önce aşırı kötü olduğu için ülker çokokrem'i yasaklamıştım, bugün kendisiyle tekrar karşılaştık ve bir arpa boyu yol gidemediği gibi eskisinden de kötü olduğunu gördüm. İçinde ne olduğu belli olmayan bir aroma var, vanilya mı desem, papatya mı desem, çiçek mi desem, ot mu desem...kıvamı plastik gibi,resmen ne yağı olduğu belli olmayan bir yağ yiyorsunuz, ürün ağzınızda hacim kaplıyor ama zerre kadar kakao yok, fındık yok.Rengi kahverengi ama böyle şeffafımsı bir kahverengi.Sanki kakao varmış gibi renk versin diye özel bir boya kullanılmış gibi.Üstelik plastik hissi veriyor, parlıyor. fındık aroması bile en dandiği, sanki oda spreyi sıkmışlar içine. sırf şeker yani glikoz şurubu geliyor ağzınıza (bunu bir süre sonra ağızda bıraktığı acı tattan anlayabilirsiniz.) ve tadına baktıktan sonra "ne yedim lan ben şimdi?" diye soruyor insan.

Benim anlamadığım, bu kadar rezil, bu kadar aşırı kötü bir ürünü bu adamlar market rafına koymaya utanmıyor mu? Hele hele bu bom*b*k ürünü 6 küsur liradan satmaya utanmıyor mu? Evet utanmıyor çünkü millet yiyor, çoluğuna çocuğuna yediriyor bunu. Satıyor ki üretiliyor maalesef. Bunu tasarlayıp üreten adamlar fiskobirlik'in ya da torku 'nun fındık kremasını hiç görmemiş olabilirler mi?

Asıl anlamadığım, buna para verip evine düzenli olarak sokan insanlar nasıl insanlar? Bu kadar leş bir ürünü evlerine nasıl sokuyorlar, çocuklarına nasıl yediriyorlar? Nasıl anne baba bunlar?

Bir şey Türkiye'de tutuluyorsa leştir, dandiktir, bomb*ktur. Kaliteli olan, fiyatına göre fazla iyi olan burada tutmuyor.

Çok ayıp ya, valla çok ayıp.Böyle bir şeyle bu halkın karşısına çıkmak ne demek? "Siz önüne ne koyulsa yiyen davar* larsınız, e bizim de para kazanmamız lazım, kaliteden de anlamıyorsunuz nasıl olsa, e alın o zaman" demek gibi bir şey bu.Milleti "milli" "yerli" damarından yakalayınca da aksın paralar...

Yahu vallahi iğrenç bir çalışma. Market rafında görünce tüylerim diken diken oluyor. Adamlar maliyeti düşürmek için kademe kademe düşürdü kaliteyi, baktılar bu millet ne versen yiyor, iyice içine ettiler. Halbuki kimse almasa böyle olmayacak. Nutella falan pahalı geliyorsa gidin BİM inkini falan alın, çok daha iyi ve çok daha ucuz.Orta yolu arıyorsanız fiskobirlik kırmızı kutu var gayet başarılı.nutella ayarında bir şey isiyorum diyorsanız torku var (inşallah böyle devam eder)

Resmen kutunun içine kusup yanına bir not yazıp ülker in fabrikasına alıcı ödemeli kargoyla gönderesim geldi.

Gerçi ülker ürünlerindeki kalite düşüşü başlı başına bir konu, güzelim biskrem'in nasıl katledildiğine mi değinelim, fiyatı sabit tutup paketi küçültmek yerine ürünün içine etme politikasından mı bahsedelim..
En iyisi ülker e yol vermek. Taş gibi Torku var. Bisküvisi, çikolatası, keki her şeyiyle bangır bangır gelen bir marka.Umarım bozulmaz.

 
aksi gibi ülkerin bütün rakipleri aleyhine kampanya olurken tek bir ülker ürününün boklandığını görmedim daha. en rezil malzemeyi kullananlar onlar olmasına rağmen.


  • cekilmis gayfe  (20.03.17 00:48:06) 
igrenc gercekten. biminkilerden bile falan daha kotu olabilir o kadar kotu.


  • partizan  (20.03.17 00:52:40) 
Ağzımda çokokrem varken okudum yazını. :) Aynen de dediğin gibi. Nutella yememek için yemeye başlamıştım son aylarda. Ama sanırım son zamanda en çok siyah sarelle ve torku sevmiştim arada sırada aldığımda. İyi hatırlattın bu çirkin tadı çıkarayım hayatımdan. :)


  • medre  (20.03.17 00:58:27) 
Ben de çok şükür hatırlamıyorum bile en son ne zaman yediğimi. Sürdüğüm ekmeğe acırım ziyan oldu diye.


  • kargn  (20.03.17 01:12:53) 
yalnız değilmişim. gerçekten tatsız. belki de midemi bozan buydu onu da bilmiyorum.


  • gecede sivrisinek  (20.03.17 01:13:55) 
Geçen gün çözdüm ne olduğunu, az kakao ve fındık ruhu atılmış margarin onlar. Nutella da yağlı şeker zaten.

Azcik paraya kiyip kaliteli ürünler almak lazım.
  • dieselsingle2  (20.03.17 10:31:22) 
bence insanlar çocuklarına iyidir yea öokokrem sonuçta diyerek alıyor. çocuk da "bu ne içinde ot aroması mı var yağ yiyoruz resmen" diyemediği için yiyor ne yapsın. böyle böyle satışlar devam çünkü nutellayla arasında 2-3 tl fark var herhalde. yerli malı yurdun malı diye alıyor işte insanlar kendileri pek yemediklerinden. (nutella da içerik olarak çirkinde tadı güzel en azından)


  • freya  (20.03.17 10:54:19) 
Herhalde 5 yildan fazladir ulker urunlerini sokmam eve aldirmamayada calisirim bizimkilere resmen les urunleri sadece cokokrem degil diger urunleride cop.


  • England  (20.03.17 11:10:59) 
Nestle,çokokrem bunlarda gdo olduğunu tadından anlarsın hemen brz yavan bir tat gelir bimden alınan kahvaltılık sos mesela gidip tarihine bak 1 sene dayanma süresi var.Böyle ürünler tüketme tarihinden ne olduğu belli ztn.Torkudan şaşma
torku torku torku

  • smokee  (20.03.17 11:18:12 ~ 11:18:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.