[]

Erasmus için hangisi?

Ahali merhaba,

Birkaç gün içinde erasmusa başvuracağım. Bu şehirler (hatta üniversiteler) hakkında söyleyebilecekleriniz varsa yoruma bekliyorum.
Not: Kafa müthiş karışık :)

1) Castellón, İSPANYA - Universitat Jaume I
2)Murcia, İSPANYA - University of Murcia
3)Den Haag, HOLLANDA - Royal Academy of Art The Hague
4)Évora, PORTEKİZ - University of Évora
5)Coimbra, PORTEKİZ - Instituto Politécnico de Coimbra



*misafir kullanıcı

 
murcia çok küçük bir yer, erasmus yaparken sıkılabilir.


  • you are my lethe  (20.03.17 00:47:29) 
5. üniversite hiç fena değil. Portekiz hem güzel diyorlar hem de Teknik Üniversite anladığım kadarıyla. Dışarıda da teknik üniversiteler gerçekten iyi, yanlış hatırlamıyorsam. Giden yazarlar vardır belki, tavsiye veren çıkacaktır ama ben olsam Portekiz'den Coimbra'yı seçerdim.


  • tel tokasini duzelten samuray  (20.03.17 00:58:36) 
Evet şuan en önde benim de kafama yatan Coimbra ama 2. dil olarak ispanyolca öğreniyorum o yüzden İspanya seçeneği de çok mantıklı. Ama şehirler ve üniversiteler hakkında hiçbir bilgim olmadığı için bir beginner ispanyolcası için kötü bir yer seçmek istemiyorum :)


  • acelemvar  (20.03.17 01:07:52) 
bolumunuz ne?

portekiz dusunuyorsaniz kesinlikle coimbra diyorum. hem universite cok eski hem de sehir tam bir ogrenci sehri. inanilmaz guzel vakit gecirirsiniz. evora'ya hic bulasmayin, cok korkunc. eger coimbra dusunurseniz ozelden yazabilirsiniz, birebir okul ile ilgili olarak olmasa da sehir ile ilgili epey ayrintili fikir verebilirim.
  • kassiopeia  (20.03.17 01:08:24) 
Ev arkadasim Murcia`ya gitmisti. Hatta Murcia dövmesi yaptirdi o denli sevdi yani sehiri. Ispanyolca icin gidiyorsan cok agir bir aksanlari varmis, dil ögrenmek icin dogru sehir degilmis.


  • buf-e kür  (20.03.17 01:14:35) 
Şuan 2. yabancı dil olarak ispanyolca öğreniyorum ama ana amacım o değil daha çok gezeyim, eğleneyim kafasındayım.


  • acelemvar  (20.03.17 01:18:57) 
Coimbra tam bir ogrenci sehri, cok sevmistim ben. Keske okuyabilseydim orada dedim hatta.

Baska da yorumum yok. Hollanda cok siritiyor bunlarin arasinda.
Ama istediginiz bolumun akademik kadrosuna bakip da karar verebilirsiniz elbette.
  • kuehles blondes  (20.03.17 01:19:08) 
Hollanda zaten çok pahalı duruyor, orayı ve Evorayı eledim gibi şuan. Coimbra önde gidiyor şuan :)


  • acelemvar  (20.03.17 01:20:10) 
ispanyollar sıkıntı. erasmus yazışmalarını yazın çok zor yapıyorlar. siesta kafasındalar. hollanda der geçerim.


  • rosencruz  (20.03.17 01:22:03) 
murciaya gitmiştik biz çok sıkılmıştık. bence onu elemelisin.


  • sanguine mcqaer  (20.03.17 01:43:26) 
şehirlerin hiçbirini bilmiyorum ama üniversiteyi siktiret doğrudan öğrenci aktivitesi ve lojistik şartlar bakımından en iyi şehir hangis onu araştır. ha bi de üniversitenin de çok sıkı olmamasına dikkat et.


  • yuto  (20.03.17 02:30:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.