[]

yazın isviçre-avusturya (alpler)

haziran ayında arkadaşımla isviçre cenevreden başlayıp arabayla 1 hafta alpleri gezerek geri aynı noktaya dönmek istiyoruz. ben inssbruck'a kadar gideriz diye düşünüyorum.

1- rotada kesin uğramalısınız dediğiniz yerler var mıdır? nasıl bir rota çizebiliriz?
2- konaklama en ucuz nasıl halledilir? bir çadır alıp çadırımızı uygun gördüğümüz bir yere kurabiliyor muyuz? illa kamp alanlarında mı kalmak lazım?
3- araba kiralama konusunda tavsiyeleriniz var mı?

 
1- isvicrenin dag tepesi hakkinda bir sey diyemem ama
Avusturya'da kleinwalsertal, schwarzenberg (dornbirn yakininda koy), seefeld in tirol (leutasch taki klamm -kanyon muydu neydi turkcesi), innsbruck -nordkette- vb kesinlikle ugramaniz gereken yerler bence.

2- cadirinizi oyle uygun gordgunuz yere atamazsiniz. Dev sikinti olur. Kamp alanlarinda ya da koylerdeki guesthouselarda kalabilirsiniz. Biz yiksek yaz sezonunda kisi basi 30€dan fazla vermedik gecelik (südtirolde bile kaldik oyle diyim)

3- otoban roadtrip ruhuna aykiri. Otoban kullanmayin. Tavsiye yok, sokaklara ooyle araba koyamayacaginizi bilin (kucuk koyde bile dikkat etmeniz lazim) otoban ucretlerine dikkat edin (avusturya icin vignette almaniz lazim mesela)
Uluslararasi firmalardan kiralayin. Sozlesme neyi kapsiyor ona bakin. Sigorta sartlarini okuyun, gerekirse full+full kasko filan yaptirin.
  • kuehles blondes  (20.03.17 01:17:03) 
2-Konaklama dediginiz sekilde cadir ile halledilemez. Isvicre`de baya siki kontrol oluyor. Yasak.Ucuz konaklama icin hatta bu rotayi ucuza cikarmak icin tek yol, Avusturya icinde kalmaniz. Isvicre inanilmaz pahali, Alpleri daha güzel diye de bir sey yok. Sinirlar haritada sadece.
3-Cidden arastirdiniz mi, inanilmaz pahali Isvicrede araba kiralamak. Km basina ekstra ödeyeceksiniz.

  • buf-e kür  (20.03.17 01:18:02) 
Buf-e kür +1

Mobilden duzeltemeyince..

Direkt avusturya'dan baslasaniz, avusturya-alman-italyan alplerini gezseniz daha ekonomik olur diye dusunuyorum. Gecen yaz 10-15 gun oyle araba kiralayip gezi yapmistim cunku.
Isvicre'yi karistirmadim bile. Guzel ama aynisi avusturya'da da var hem de daha sicak insanlar, dhaa uygun. ve cok fazla konaklama secenegi var.
  • kuehles blondes  (20.03.17 01:21:26) 
Sadece Alplerde kalıp kamp yapmak istiyorsanız İsviçre pahali kalıyor, doğru. Ayrıca her yerde öyle çadır kuramazsınız. Araba kiralamak da diğer Avrupa ülkelerine göre pahalı.

Fakat şehir de gezecekseniz 2 gün İsviçre'ye ayırıp Cenevre, Tessin, lozan'ı görün derim. Güzeldir isvicre'nin şehirleri, doğası, golleri. 'Aynısı Avusturya'da var hem insanlar da daha sıcak' deyip gömülecek kadar kötü bir ülke değil yani.

Ha ama bütçe yeterli değil diyorsanız diğer taraflarda kalın.
  • fraise  (20.03.17 01:36:09) 
@kuehles; mecburen cenevre'den başlayıp oraya dönüyoruz. ama şunu yapabiliriz isviçre'de fazla durmayıp avusturya'da takılabiliriz. sokaklara araba koyamıyoruz derken? otopark zorunlu mu :(

@buf-e kür; mecburen araba düşündük. çünkü kasaba kasaba spontan gezeriz dedik. o kadar sağlam bir toplu taşıma networkü var mıdır bilmiyorum. varsa ne kadar ucuzdur o da? swiss pass arabadan daha pahalıya geliyor.

bir de sınırsız km var gözüküyor. skyscanner, expedia'dan baktığımız kadar işte.

@fraise; şehir de gezeceğiz. o zaman isviçrede şehirleri gezip doğa kısmını avusturya'ya bırakıyoruz. doğru mu anladım?
  • antikadimag  (20.03.17 01:40:47 ~ 01:45:23) 
@fraise

Sehirler icin degil, doga kismi icin soyledim, luzern bence cok cok guzel bir yer mesela. Ama otoban degil de koy yollarindan gitmemize ragmen isvicre'yi o kadar begenmemistim. Avusturya ve hatta almanya (ozellikle bayern ve baden-württemberg) benim cok daha guzel buldugum yerler. Kisisel gorusum budur.

@antikadimag
Sinirsiz km icin iyice okuyun, ucuz diye atlarsiniz sinirli kmdir kotu olur :) sartlari okuyup anladiktan sonra supriz olmaz zaten.

Sokakta cogu yerde para odemeniz lazim. Makinedenfilan alirisniz fisleri.
Ya da mesela 10 m otesi park yapmanin serbest oldugu bolumdur ama siz 10m geriye koydugunuzdan yasak olan bolumdur vb. Tabelalara cok dikkat edip koyun, onu diyorum sadece. Ozellikle sehirler icin sikintili.

Toplu ulasima gelince. Isvicre nasildir bilmiyorum ama avusturya'da guzel bir planlamayla fena olmayan sekilde gezebilirsiniz. Ama spontanlik mumkun degil elbette. Birkac gun varsa biraz paraya kiyip araba olayi mantikli. Bir de biz yol uzerinde booking.comdan bakiyorduk surekli, arbaa olunca hedeften 10-20 km otede kalmak rahatsiz etmiyor :)
  • kuehles blondes  (20.03.17 02:03:21) 
Almanya Baden württemberg bölgesini tavsiye ederim. Friedrichshafen, konstanz lindau çok güzeldir.


  • bubiruyaolmali  (20.03.17 13:02:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.