[]

Kadın fitness ve bacak çalışma.

Kilo vermek ve spor yapmakla ilgili duyurularım oldu, geçen zaman içinde vücudumla ilgili temel sorunumun bacak bölgesi olduğuna karar verdim. Güçlüydüm, spor geçmişim vardı, son 3-5 yılda çok kilo almıştım vs. ama aslında vücudumda zayıf olan bölgenin yaşla birlikte beni öldüren dizlerim ve onu zorlamayacağım derken daha da şişmanlattığım bacaklarım ve kalçam olduğunu anladım.

Menisküsüm var. Uzun yürümek yasak, bisiklet yasak, eliptik de zorlamak yasak, koşu bandı uzun süre kullanmak yasak, spining yasak, step aerobik yasak, koşmak filan zinhar yasak. Ben dikkat ettikçe bacak kaslarım ve gücüm zayıfladı, sonra kontrolü yeniden ele almak isteyip inat edip zorladıkça daha da yoruldu. Bacaklardan aldığım gücü kaybedince popo ve göbeği de kaybetmiş oldum. :)) Selulit desen bonus.


Sonuç olarak aslında hayalimin zayıf ya da fit olmaktan çok güçlü bacaklara sahip olmak olduğunu anladım.

İstediğim şey bu: www.google.com.tr


Olan bu: www.google.com.tr


En az 3-4 doktora gittim son 10 yılda menisküsle ilgili. Hepsinin sözleri aynı "fazla zorlamadan spor yapın, yüzme en iyisi, bacak kaslarınız güçlenmeli, iyi günler"

E tamam da nerde yüzüyoruz, herkes o imkana sahip mi? Uzun yürüyüşler ve spor salonu hariç neyle taş yapacağım ben bu bacakları?

Fitnessçı ablalar gibi dalayım mı olaya? Neler yapmam lazım? Baya baya ciddi bir bacak yapma düşünüyorum. Spor salonunda çalışan en büyüğü 25 yaşındaki fit genç erkekler ve kadınlar "şunu kullan bunu kullanma" dan öte destek atmıyorlar. Bireysel antrenör mü tutsam?

Pilatesi seviyor ve kendime faydalı buluyorum yeniden başlamayı düşünüyorum ama başka öneriler varsa da alayım. Anne olmaya çalışıyorum. Bana bebeğimi önce karnımda sonra kucağımda taşıyabilecek çok güçlü bacaklar lazım.

 
Yürümenin yasak olmasi kötü olmuş. Ne bacaklar gunde 10km yürüyerek aylar içinde eridi gitti. Pilates o zaman dedigin gibi en mantıklı seçenek gibi duruyor. Annem de benzer bir durum içindeydi doktoru yüzme önermişti ama o da günümüz sehir koşullarında zor. Pilates candır. Tabi uyguladığın diyete de dikkat et bence. Diyetisyene gidebilirsim.


  • rucka boji  (19.03.17 21:42:20) 
ayni durumdayim meniskus zedelenmesi var bende de. hep dikkat etmem lazim. spor salonunda programli calismaniz soz konusuysa bu duruma gore yaziyorlar. bazi hareketleri direkt eliyorlar. bir de spor oncesi ve sonrasi isinma germe ve soguma egzersizlerini yapinca dizlerde hic agri hissetmiyorum ben. hatta bi keresinde germe hareketlerini yapmayi unutup direkt aletlere gectim. dizim kendini hissettirdi hemen :')


  • pide  (19.03.17 21:49:42) 
Bacak çalışmalarında squat leg press leg extension gibi çalışmalar sağlıklı insanlar için bile yanlış yapıldığı takdirde dizlerinde çok şiddetli problemler yaratabiliyor, o nedenle menisküslü bir diz için herhangi bir bacak çalışması önermek çok doğru değil. Bacak çalışması için en nihayetinde eklemlerini kullanacaksın, yapacağın tek bir yanlış harekette tedavisi zor problemler yaşayabilirsin. Böyle medikal durumlarda çözümü burada aramak senin için çok doğru değil. Ha bunu fotoğraftaki gibi bacaklar istediğin için söylüyorum, sıkıntın kilo vermek falan olsaydı o daha basitti.


  • angelus  (19.03.17 22:01:49) 
fit olmak istiyoruz ama sağlık elvermiyor. benim de vücut sıcaklığımı artırmadan hareket etmen gerekirdi. Yüzme vs. dendi ama ha deyince bulunmuyor. reformer pilatese yazıldım. hoca ile birebir yapıyorum ve İnan her harekette teyit ediyor zorlanır mıyım, diye. medikal olarak da bu işlerle ilgilenen biri varsa sorun, danışın reformerı


  • fallopian  (19.03.17 22:20:43) 
Parayı bas. Adam akıllı bir fizyoterapi merkezine git. Dizini stabilize edecek kasları güçlendirmen lazım.

Bir de alelade bir ortopedi uzmanı ile de menisküs konusunda düzgün teşhis ve tedavi göremezsin. Onun için de parayı basıp, sağlam birine görünmen gerek.
  • arnold schwarzeneger  (20.03.17 10:13:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.