[]

Excel'in macbook'ta kağnıya dönmesi

macbook air mid 12 kullanıyorum el capitan ile birlikte. bilgisayar aslında canavar gibi, 50 sekmeli browser yanında vm ile windows çalıştırıp program kullanıyorum falan, finalcut pro'da, photoshop'ta vs hiçbir programda bana mısın demeyen bilgisayar excel'de birkaç data ile grafik çizince sapıtıyor. her bir işlem 1-2 dk sürüyor, mesela font büyütme.

excel sürümü 15.27. yeni olan bir şey de değil bu, bayadır var ama şu an iş yetiştirmeye çalışırken iki gündür bi grafik üzerinde uğraşmak acayip sinirimi bozuyor. internette önerilen birkaç çözümü denedim, fontları validate etmek, excel preferences dosyasını silmek gibi.

normali bu mudur? yapacak bir şey var mı acaba?

 
MS Excel for Mac'den kaynaklanıyor o, Windows versiyonunu kullan derim. Özellikle büyük dosyalarda çok fena sıçıyor excel for mac.


  • roket adam  (19.03.17 21:24:36) 
Bu sorun benim de başıma gelmişti 2 sene önce. Şimdi mobildeyim ama İngilizce biliyorsan bak derim.

"Q: Excel for Mac Running Very slow



I never had any problems with Excel until I got a new Macbook Pro over the holidays (Jan 2013) with Mountain Lion pre-installed. Then Excel just began running incredibly slow as everyone here has experienced.

It definitely seems to be a Font related problem, and since I could create a new user on my machine and Excel ran fine from that login, I did some detective work with fonts and worked out a way to strip down fonts in my regular account log in.

Keep in mind that I don't do any work with fonts really, so it didn't matter to me if I lost any special fonts because I never actively installed any...just accumulated alot of extra fonts over the years from various apps and rolling my data over through multiple Macbook incarnations.

This is how I got everything running at normal speed again.

1) Open Font Book Application

2) Under EDIT, select LOOK FOR ENABLED DUPLICATES

3) Automatically resolve any duplicates found

4) Select all fonts, then under FILE select VALIDATE FONT

5) Remove all fonts showing any type of error or warning. Some will be system fonts and will require you to enter your password…go ahead and do it…get them all out of your system.

6) Under FILE, select RESTORE STANDARD FONTS. This will pull out everything except standard fonts. You will probably get a message saying that some of the standard fonts are missing and asking you to restore them by reinstalling the operating system…don't bother doing it though. The missing fonts are likely ones that got tossed out when you VALIDATED FONT and threw out the ones causing warnings/errors.

7) Open your OS Library and look for the FONT folder. You should also see FONTS (REMOVED) and FONTS DISABLED. Open the FONTS (REMOVED) folder and find the MICROSOFT folder. Drag this back into your FONTS folder…it will proceed to copy over. i.e. a copy will remain in FONTS (REMOVED) and a new copy will be formed in FONTS.

8) Finally, for good measure use Disk Utility to repair disk permissions and then restart.

This processed worked on my brand new Macbook Pro running Mountain Lion, as well as my wife's 2 year old Macbook Pro running Mountain Lion.

I spent 3 hours searching forums and testing things yesterday and this finally worked...hopefully it can save others from wasting as much time as I was forced to."

Kaynak:discussions.apple.com
  • empty man  (19.03.17 22:55:55 ~ 23:01:34) 
@roketadam biliyorum abi ya, bence de sıçıyor da bi acaba dedim kendi kendime. vm'de de dosya/data al ver her zaman o kadar pratik olmayabiliyor malesef.

@empty man bunların yarısını yapmıştım, diğer yarsını da yaptım ama değişen bir şey yok, teşekkürler yine de.
  • dysbaricosteonecrosis  (20.03.17 14:05:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.