[]

Duolingo ile ilgili sorum olacak

Ben bu uygulamada bütün kontrol noktalarını geçtim. Ağaç tamamlandı. Zaten kısa sürdü. Daha nasıl ilerleyeceğim? Güçlendirici diye bir şey var ama onda da çok basit sorular çıkıyor hala. Bu mudur yani bu programın olayı?




 
evet programın olayı o zaten.

o programın olayı dil öğreniyormuş yapıp kendini tatmin etmek zaten. ağacın oldu ne güzel işte.

bu programlardan dil mil öğrenilmez.
  • kurnaz  (19.03.17 19:37:58) 
E bomboş bir program o zaman bu. Ben de bir şey sandım.


  • drahomaturg  (19.03.17 19:48:34) 
Başlangıç seviyesine yönelik daha çok


  • fasulyek  (19.03.17 19:54:27) 
Hangi dili bitirdin


  • fasulyek  (19.03.17 19:54:36) 
İngilizce'yi bitirdim. Bilmem kaç günlük seri yaptım diyenler var başlıkta. Nasıl oluyor o? Ben de 2 günlük seri gözüküyor ama beceriler bitti. Nasıl ilerliyor millet? Ya da ilerliyor mu?


  • drahomaturg  (19.03.17 20:24:12) 
o kadar da kısa sürmez, mümkün değil. şu an arayüzü tam hatırlamıyorum, baya oldu kullanalı ama ilerliyor o. ben de ilk bir iki gün ''bu kadar mı ya'' demiştim ama kurcalaya kurcalaya ilerledim sonra.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (19.03.17 20:49:10) 
@droh

program bomboş değil aslında, sistem bomboş. dil öğrenme işlemi app ile olacak şey değil.

sen dil öğmek istiyorsun ama buna oturup gramer çalışıp, kitap okuyup, özel ders alıp yapmak yerine öğrenmiş gibi yapıyorsun. içini rahatlatıyorsun. bu şuna benziyor, sen shrek animasyon filmini hazırlamak istiyorsun, amacın o filmi çizmek, ama bunu doğru olmayan bir program ile yapmaya çalışıyorsun, paintte shrek filmini çekmeye çalışıyorsun, bu olmaz, işe yaramaz, teoride evet olabilir 150 senede biter film. ama pratikte işe yaramaz.

diyelim almanca ingilzice biliyorsun çok çok iyi, hollandaca öğrenmek istiyorsun, belki daha faydalı olabilir, nasıl dil öğrenileceğini biliyorsun bu durumda, ama en az 2-3 dil bilmeden bu programlar anca iç rahatlatma, dil öğreniyormuş gibi yapma programları.
  • kurnaz  (19.03.17 20:58:37) 
@bir fincan kahve

Hocam önce seviye sınavı yaptım. Sonra belli bir yerden başlattı beni. O da bitti. zafer pozu veren bir kuş çıktı en son. Dün yüklemiştim programı. Yani ben bir şeyi mi kaçırıyorum? Sanki bu kadar dar bir uygulama olmamalı diye düşünüyorum ama anlamadım.
  • drahomaturg  (19.03.17 21:07:56) 
@kurnaz yok

Zaten öyle bir beklentiyle yüklemedim. Tabii ki böyle gelişmez ingilizce ama uygulamanın da bu kadar basit olması saçma geldi.
  • drahomaturg  (19.03.17 21:09:32) 
her gün günlük hedefiniz veya üzerinde alıştırma yaparak seri yakalayabilirsiniz. ağacı bitirdiyseniz, tüm konuları altın yapmaya/tutmaya çalışabilirsiniz.
duolingo harika bir motivasyon kaynağı ve tekrar aracı. amacı çok iyi düzeyde ingilizce (ya da diğer bir dil) öğretmek değil. dile aşinalığı sağlamak, tüm kullanıcılara belirli bir seviyede dil eğitimi imkanı sunmak. duolingo sizi b1 seviyesine kadar getirir. sonrası size kalmış.
duolingo'da önce ingilizce-almanca ağacını bitirdim. türkçe-almanca kursu açıldığında seviye belirlemeyi seçtim*, kursu da 24 saat içinde bitirdim. demek ki sizin de seviyeniz duolingo'da çalışmak için yüksek. birkaç ay önce çeviri bölümü de kaldırıldı. bu durumda sizin bu site/uygulamadan çok fazla bir yarar sağlayabileceğinizi düşünmüyorum.
*caps or didn't happen: hizliresim.com
ek: @ruhen hastayim ben +1 lingualeo orta-üst seviyeye de hitap eder. çok daha fazla kaynak ve alıştırma imkanı var.
  • ganbatte  (19.03.17 21:20:11 ~ 21:30:58) 
Duolingo başlangıç seviyesi için işe yarar bir site. Ama zaten orta veya üst seviyeyseniz lingualeo daha işe yarar. Kaynak bakımından en zengin dil sitesi kendisi.


  • ruhen hastayim ben  (19.03.17 21:25:24) 
duolingo bir dili hiç bilmiyorsan temel kalıpları öğrenmek için ideal. Ben mesela sırf merakımdan almanca'ya başladım sıfır noktasından. En azından az buçuk anlar düzeye getirdi beni. Orta seviye ingilizce biliyorsan sana hafif gelir.


  • anten  (19.03.17 21:29:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.