[]

Sözleşmesi bitmiş eve kiracı geçmek

Arkadaşın kiracı olduğu ev var. 6-7 ay önce 1 yıllık sözleşmesi bitmiş ama kalmaya devam ediyor.

Emlakçı ilgileniyor, ev sahibi ilgilenmiyor. Bir ara 100 lira resmi olmayan zam yapmışlar sadece. Onun dışında bir şey yok.

arkadaşım evden ayrılacak, ben geçeceğim. Sözleşme yenileme vs olursa büyük ihtimalle emlakçı yine para isteyeecek. O yüzden bulaşmak istemiyorum ama öbür türlü de her an çıkın diyebilir gibi bir risk var eve çıktıktan sonra.

Emlakçı arkadaştan memnun olduğunu, istediğiniz kadar kalabileceklerini söylemiş arkadaşa. Eve de hiç gelmemişler. Yani rahatlar gibi.


Siz napardınız bu durumda?

evin kirası, bilgileri şu soruda

www.eksiduyuru.com

 
Merhabalar. Kira sözleşmesi yenilenmediğinde aynı koşullarla 1 yıl daha uzamış sayılır. Yani arkadaşınız şu an hala bir sözleşme güvencesi ile korunuyor. Birisi çık dediğinde çıkmak zorunda değil. Hatta şöyle söyleyeyim; bundan sonra 10 yıl boyunca, kanunda yazılı hallerdeki sebeplere dayanarak tahliye davası açılmadığı sürece arkadaşınız çıkmak zorunda değil


  • rucka boji  (19.03.17 18:57:22) 
Emlakçının "seni sevdim, istediğin kadar kal" türünde sözlerine gülün geçin, kiracısını baskı altına almak için diyor, çıkaramayacağını kendi de biliyor.
Arkadaşınızın anlaşmaksızın çıkıp gitmesi senaryosunda evsahibine evin boş kaldığı süreler için kira bedeli talep etme hakkı doğar. Ancak eski kiracı yerine uygun başka birini önerdiği takdirde (ki bu siz oluyorsunuz) bu yükten kurtulur yasal olarak, yani bu anlamda riskiniz yok. Sizinle sözleşme yapmak için para isterse makul bir ücrete anlaşmaya çalışın, nihayetinde emlakçının hiçbir zahmeti olmayacak. Ama yok ben tam komisyon isterim yoksa başkasını bulurum derse aklıma gelen tek seçenek evsahibini aramanız. Çünkü emlakçı komisyon alabilmek için evin boş kalması ve evsahibinin kira alamaması riskini göze almış oluyor. Evsahibi bundan hoşlanmayacaktır.

  • mikro patlama  (19.03.17 19:29:10) 
Buna benzer bir durumdayım. Arkadaşım dükkanı bana devretti ama ev sahibine haber vermedik, bir yıldan fazladır oradayım bir şey olmadı. Bir kez emlakçı kira geciktirdiğim için geldi. Ben bilmiyorum arkadasıma sorun dedim. Asildkmcwsiddlmwlkdsmcwikldsmc :)


  • fasulyek  (19.03.17 20:03:41) 
1 yıl doldu, sonra orda , kontrant yenilenmediği için bizim kiracı olarak devam ettiğimizi nasıl kanıtlarız ki öyle bir durumda?


  • Cursed Chico  (19.03.17 20:55:03) 
kirayi bankaya yatirmiyor musunuz? ayrica taraflardan biri fesih ihbari gondermemis anladigim kadariyla. dolayisiyla feshedilmis bir kira sozlesmesi yok.


  • kassiopeia  (19.03.17 21:14:12) 
@cursed chico, dostum kontrat arkadaşın feshetmediği sürece kendiliğinden yenileniyor zaten. Siz hiçbir şey yapmazsanız eğer o kontrat hukuken her yeni sozlesme doneminde 1 yıl daha uzamış sayılacak. Sen kendi adına geçirmek istiyorsan bu kontratı, arkadaşının ev sahibiyle bu konuda anlaşıp ben çıkıyorum arkadaş devam edecek demesi lazım.


  • rucka boji  (19.03.17 21:16:42) 
@rucka boji ama muhakkak zam olacaktır, değil mi söazleşme yenilenirse?

Şu an için en iyi yol, bunları takmadan eve çıkmam.
  • Cursed Chico  (19.03.17 23:38:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.