[]

Yabancı ülkelerde şirket kurmak

TC. Vatandaşı olarak ABD,Kanada, İngiltere, Avustralya vb. Ülkelerde şirket kurmak fakat bu şirketin faaliyetlerinin Türkiye'de olması mümkün müdür? Ayrıca maliyet ve vergisel avantaj için en mantıklı ülke sizce hangisi?




 
"TC. Vatandaşı olarak ABD,Kanada, İngiltere, Avustralya vb. Ülkelerde şirket kurmak fakat bu şirketin faaliyetlerinin Türkiye'de olması mümkün müdür?"

Böyle bir şeye izin verilseydi normal bir vatandaş olarak haberimiz olurdu diye düşünüyorum, o yüzden bana mantıklı gelmedi bu iş. Emin olmamakla beraber muhtemel sebebini aşağıya yazıyorum.

Şirketi ABD'de kurdun, buradaki ve dünyanın diğer ülkelerindeki şirket/kişilerle ticaret yaptın diyelim, bence bunda sorun olmaz AMA kazancını buraya getirdiğin zaman vergi ödemek zorundasın. Bu arada işi buradan yönetirsen vergiyi "para getirdikçe" değil de normal bir şirket sahibi gibi periyodik olarak ödemek zorunda olabilirsin, o ayrıntıları bilmiyorum.

Özellikle büyük teknoloji şirketleri bunu "Double Irish Arrangement" ile çözüyordu, artık olmuyor. en.wikipedia.org

------

Bu soruyu dövizle askerlik yapmak için soruyorsan o iş olmuyor bu arada, senin de yurtdışında bulunman gerekiyor. Bundan eminim bak, belki işine yarar.

www.msb.gov.tr

13.maddenin 5. bölümünde var.

** Avukat ya da mali müşavir değilim.
  • hayirsiz  (19.03.17 05:57:03 ~ 06:05:26) 
Amacım dövizle askerlik değil zira askerliğimi yaptım. Şirket kurmak istiyorum fakat tr deki maliyetler yüksek. Ayrıca global olarak çalışabileceğim bir iş kolu olduğu için yurtdışını araştırıyorum.


  • nihilanth  (19.03.17 06:03:55) 
Dediğini yapabilirsin ancak burada faaliyet gösterdiğin zaman burada da vergilendirilisin yani vergiden kaçamazsın. Düşünmüş bunu devlet baba :D


  • rucka boji  (19.03.17 07:26:39) 
bizim şirket bunu yapmak istemişti alt şirket için. merkez katar'da olsun, vergi avantajından faydalanalım vs. ama araştırınca o işin içinden çıkamadık ve vazgeçtiler. çifte vergilendirme diye araştırırsanız türkiye'nin hangi ülkelerle anlaşmaları olduğunu görebilirsiniz.


  • patiska  (19.03.17 13:01:54) 
Gürcistan'da bürokrasi düşük, belli bir miktara kadar vergi de almıyorlar. Bir araştırın derim. Ama miktar 5 haneli bir Lari miktarını geçince vergilendiriliyorsunuz


  • rosencruz  (19.03.17 20:57:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.