[]

alınması gerekenden 500 kalori kadar eksik alsam kilo verir miyim?

Merhabalar, spor yapıyorum normalde hafif de olsa 5 aydır ama kilom değişmedi. Çünkü yiyorum. Bir türlü boğazımı tutmayı beceremedim. Şu kalori sayma programlarından bir tanesini kullanmaya başladım 1500 kalori civarı alırsam haftada yarım kilo verebileceğimi söylüyor. Bunu sağlıklı beslenme ve hafif sporla desteklersem oluşturduğum 500 kalorilik açık kilo vermemi hızlandırır mı?




 
evet.


  • ateistanbul  (19.03.17 04:16:46) 
Hayır.


  • kargn  (19.03.17 04:17:06) 
yaş, cinsiyet ve kiloya göre değişkenlik gösterir ama,

20'li yaşlarında spor yapan bir erkek için 1500 kalori fazla düşük kalabilir. kalori açığınız çok fazla olursa da vücut kendini korumak için metabolizma hızını düşürecektir. (biz kilo vermek için metabolizma hızını yükseltmek isteriz, az ama sık yemenin mantığı da budur mesela)

ortalama 300 kalori açık ideal görülür. ama 500 kcal açıkla da gayet güzel kilo verebilirsiniz. bence 1 ay deneyin, baktınız düşündüğünüzden yavaş ilerliyor, bir küçük ara öğün daha ekleyin (bir iki meyve gibi) 1 ay da öyle deneyin.

sporun yoğunluğunu biraz daha arttırırsanız ve kalorileri takip ederseniz haftada 1 kiloya kadar gayet sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.
  • otonomo  (19.03.17 04:20:00) 
  • orient blue  (19.03.17 10:47:12) 
Eğer almış olduğun kalori sporda yakmış olduğun kaloriden az ise kilo vermeye başlarsın bu tamamen doğru orantılı
Ama kalıcı kilo vermede kalori sayımı çok etkili bir yöntem değil. Sende zamanla sıkılmaya başlıyorsun.

  • mira_  (19.03.17 11:49:35) 
benim bildiğim, yetişkin erkek metabolizması sadece yaşamsal fonksiyonlar için günde 2000-2250 civarı kalori yakar. sen spor yaptığın halde günde 1500 kalori alacağım diyorsun. ya spordan kastın iki tane mekik çekmek ya da bir yerde hesap hatası yapıyorsun. ben dombiliyim, günde üç akşam bir saat kadar yürümek dışında fiziksel aktivitem yok sayılır, günde 1700-1800 kalori gömüyorum, kilo veriyorum gayet.

spor yapan yetişkin adam 1500 kaloriyle ölür. kalori alımını bu kadar düşürmek doğru değil. kalorinin içeriği de önemli elbette. ben 15-20 gün kadar günde sadece bir öğün yedim ama günde bir litre meşrubat tüketiyordum. sürecin sonunda sanırım yalnızca 1 kilo verebildim ve zihinsel olarak pek iyi hissetmiyordum. çok fazla dikkat dağınıklığı ve unutkanlık vardı. şimdi iki öğünde 1750 kalori falan tüketiyorum, fiziksel aktivite zaten acıktırmıyor ağır olmadığı için.
  • der meister  (19.03.17 12:09:07 ~ 12:10:48) 
Cevap veren herkese çok teşekkürler. Ben biraz da aslında kendime bir disiplin oluştumak için biraz sıkmaya çalışıyorum. Bugün spora gitmedim ve 1000 cal civarı aldım. Sabah 6.20 gibi kahvaltı, 10:50 gibi bir tek bar wasa cream cheese & paprika, 11:40'ta öğle yemeği, bar ve 14:30 civarı bir yeşil elma yedim. Aşırı bir açlık hissetmedim gün boyu. Fakat baş ağrısı var biraz ve 1 saattir aç hissediyorum. Suyumu eksik etmiyorum. Aşırı derecede kötü ve dengesiz beslenen birisiyim maalesef, öğrenci evinden kalma alışkanlıkla oturdukça yiyorum. Buna ek olarak canım sıkıldıkça bir şeyler yeme ihtiyacı hissediyorum. Tam olarak ne yapmam gerektiğini çözemedim. Spor olarak, 10 kiloluk ağırlıklarla kol çalışıyorum, zorluyor biraz, 30 dk civarı hafif tempolu yürüyorum ve 10 dakika kadar bisiklet yapıp en son da karın çalışıyorum. Bugün denediğim şeyin yanlış olduğunu vücudum belli etti zaten. Biraz daha yükselteceğim. Bir düzen oturtmaya çalışıyorum ve hiç değilse 1 ayda 5 kilo kadar vermek istiyorum. En azından eski "kilolu halime" dönebileyim. Bu arada boyum 180 kilom: 90


  • sodakapagi  (20.03.17 20:24:31) 
Hayatında hiç biyoloji dersi aldın mı? Ya da termodinamik?
Esansiyel yağ, aminoasit, fosfolipit bunlar nedir biliyor musun?

Kaslar hulk gibi (sinirlenince, kütlenin korunumuna aykırı biçimde) şişmiyor. Her doku gibi kas dokusunun da imalatı için kalori ve esnsiyel yağ/protein cinsinden ölçülen bir miktar malzeme gerekiyor. Vücudun kendini büyütebilen bir biyoreaktördür. Aslında termodinamik denklemlerinde de teknik olarak biyokütle denen hesap kaleminden fazlası değilsin o vücutla.

Kasların yapım ve yıkım faaliyetlerinin birlikte ve sürekli gerçekleştiği dokulardan biri. Enerji alımını kısıtladığında vücudun yıkım faaliyetleri sürerken yapıma ara verecek çünkü İHTİYACIN OLAN VE KENDİN SENTEZLEYEMEDİĞİN BESİNLERİ YETERİNCE TÜKETMEK YERİNE SAÇMA, CAHİLCE VE KULAKTAN DOLMA BİR DİYETLE BÜNYENDEKİ KISITLI YAPI MALZEMESİ REZERVİNİ SIFIRLAMAYI TERCİH ETMİŞ OLACAKSIN.

Kol çalışman ise ayrıca ayar oldum. İskelet sisteminin etrafında kasla sarılmamış 5 cm boşluk yoktur. Kafatasını müstesna. Boyun, sırt, karın, göğüs, kol, bacak ve göt. Bütün bunların gelişmesi için dirence karşılık iş yapması gerekirken sen sadece kolcağızlarını 10 kg ile sallayadur tabii.. Önemli olan iki şişik pazu. Aferim.
  • kargn  (21.03.17 03:16:19) 
1. Spor ve diyet yapıyorsan ve kilon sabit kalıyorsa büyük bir ihtimalle vücut yağ miktarın azalıyor, kas miktarın artıyordur ki bu iyi bir şeydir. Yediklerini azaltmaya devam edersen kas kaybetmeye başlarsın ki bu durum telafisi güç sorunlar ortaya çıkarır.
2. Sadece kalori hesabı yapıp, günlük alman gereken protein, karbonhidrat, yağ, lif vs. miktarlarını gözardı edersen telafisi güç sağlık problemleriyle karşılaşırsın.

  • oguz altun  (21.03.17 04:33:27) 
az yeme valla çok kötü oluyor. onun yerine harcadığın miktarı artır.


  • alperz  (21.03.17 08:07:03) 
@kargn kol çalışıyorum derken, kafama göre yaptığım bir şey yok. Açıkçası o an aklıma geldi onu yazdım, yoksa salonda hocanın yazdığı programa uymaya çalışıyorum. Şişik pazularla da işim yok açıkçası zaten. Göbeğimden uzaklaşmak istiyorum sadece


@oguz altun geçen ölçümde öyle bir şeyler söylemişlerdi ama motivasyon için tartıda rakam değişse iyi olacak gibi



@alperz haklısın az yediğimde ki sadece bir güncük denedim, vücudum saçma sapan bir hal aldı. Onun yerine aburcubur kestim , ki kuruyemişten bahsediyorum, ve öğünleri küçültüp sayı arttırdım... bakalım
  • sodakapagi  (24.03.17 19:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.