[]

CV de eğitim bilgileri

2 lisans bölümü bıraktım. 1.üniversitemde 2.sınıf 4.yarıyıla kadar derslerimi vermiştim. şuan 3. üniversitemde okuyorum. vaziyet ve aldığım karardan dolayı bu üniversiteyi de bırakıp 1. girdiğim üniversitedeki bölüme muafiyet hakkımla kaldığım yerden devam edip bitireceğim kısmetse :) sorum şu. cvde girdim çıktım gibi, 2 sene şurda 2 sene burda şeklinde mi yazmalıyım. yoksa sadece bitirdiğim lisans bölümünü mü yazmalıyım, tek aklıma takılan eğer sadece bitirdiğim bölümü yazarsam liseden sonra lisans girene kadarki 4 yılda cvde bir boşluk oluşuyor ve bu cvye bakan için bir ters durum oluşturur mu, işe/staja alım konusunda?




 
Ben olsam yazmazdım. Alıcı gözüyle bakınca istikrarsız bir profil olduğu belli oluyor. Ben de matematik bölümünü bıraktım. Hatta hazırlığı falan 84 puanla bitirdim. Dershanede bile çalıştım. Ama şu anki bölümümle alakalı olmadığı için yazmıyorum. Sorarlarsa o zaman anlatırsın. Hem kendin anlatınca yanlış anlaşılma olmaz.


  • dissendium  (19.03.17 02:16:32) 
benzer bir durumu yaşıyorum. liseden mezun olduğum yıl ile 2. üniversiteme girdiğim yıl arasında 3 yıl var. Şahsen ben hiçbir şey yazmamayı düşüyorum.


  • prince legolas  (19.03.17 02:29:49 ~ 02:30:05) 
şöyle bir durum olabilir. işe alımda, mülakat esnasında bu boşlukla ilgili soru gelebilir. 4 senelik bi boşluk görüyorum bu süre içinde neler yaptın derlerse, ve sen o esnada bu durumu anlatırsan bence hoş olmayacaktır.

ha ben de benzer durumdaydım. ilk üni'mi yarım bıraktım hem de 3. sınıfta :) sonra tekrardan başladım. cvmde de yazmamıştım. bi mülattayken "bize kendindne bahset" dediklerinde bu durumu ben sözlü olarak anlattım. sadece iki cümleyle. hiçbir şey dememişlerdi, hiç umursamadılar. üzerinde bile durmadılar. gerçi benim pozisyonum için yaş kriteri yoktu. bundan dolayı da olabilir.

lafın özü, cvde bu boşluk hoş durmaz bence. 2 seneye kadar göze batmaz. ama 3-4 yılsa belli eder. sana kalmış yazıp yazmamak. mülakatta sorulursa da hoş olmaz gibi geliyor bana. belki o boşluğu açıklayacak bir iki cümle ekleyebilirsin cvye, bilemedim.
  • mahone  (19.03.17 02:37:50) 
Arada boşluk olması, istikrarsız seçimler yapmış hissi uyandarmasından iyidir bence. Yılı da ona göre düzenleyin gitsin


  • filipis  (19.03.17 03:08:00) 
@filipis bazı nedenlerden bıraktığın bir bölümü yillar sonra yilmayip geri dönüp bitirmek istikrarsiz seçimler yapmayı gizler haricen daha farklı bir bakış kazandırabilir diye düşündüm. Mantıklı değil mi


  • gecede sivrisinek  (19.03.17 14:49:29) 
Bu sefer de üniversiteyi kaç senede bitirmiş diye düşünebilirler. İşveren de işçiye karşı pek dürüst olmuyor. Bence ufak yalanlar sorun teşkil etmez


  • filipis  (20.03.17 23:16:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.