[]

işkolig sevgili

merhabalar kafanızı ağrıtacağım için kusura bakmayın öncelikle 6 senedir sevdiğim ve evlenmek istediğim bir kız var ama bildiğin işkolig ve dikkafa, saat 5.50 da uyanıp hafta içi en az 3 gün akşam 10 da çıkıyor yüzünde stresten sivilceler cıktı ailesi ile de kavga ediyor kendien göre iş başarıyor ve tatmin oldugunu sanıyor haftasonu genelde uyumaya calısıyor tabiki bana zaman nadiren ayırıyor saç boyatmaya bile bilgisayarı ile gidiyor sürekli iş e postasını kontrol ediyor kafayı yiyeceğim nasıl düzelcek amerikan firması bir de şikayet edeceğim ulasırlar diye etmiyorum işinden olmasın diye evlenip nasıl yuva kurucaz allah askına




 
işe yeni başladıysa geçici bir dönem olabilir. olmaya da bilir. değilse eğer büyük sıkıntı. ayrılıkla sonuçlananlarını çok gördüm. tabi siz bir istatistik değilsiniz.


  • brakgn  (19.03.17 01:31:12) 
yeni başladıysa olabilir. yeni başlamadıysa kız sıkıntılı. hoş sen de pek normal... neyse. evlilik konusunda konuştuğunuzda ne diyor peki? o da önemli.
bir de şurayı incelemeni tavsiye ediyorum.

tdk.gov.tr
  • mahone  (19.03.17 01:33:31) 
5 sene oldu iskoliklesiyor gittikçe. Kusura bakmayin sinirleniyorum noktalama kullanmadim


  • masumiyetkarinesi  (19.03.17 01:36:01) 
işkoliklik, mesela bir alkoliklikten çok daha işlevsel bir bağımlılık olmakla birlikte, yine de bağımlılıktır. tedavi gerektirir. sizin bizim çözebileceğimiz bir durum değil.


  • otonomo  (19.03.17 01:37:19) 
Sorun ona göre aksam 11 de islerini bitirip cıkmak normal geliyormus ailesi bile söz geciremiyor hep arkasındaymış ailesine laf etsem ben kötü olacağım tatlı dille anlatıyorum hep ama en sonunda calısma bakanlıgına sikayet edeceğim


  • masumiyetkarinesi  (19.03.17 01:42:45) 
valla okurken daraldım. işinde hiç hata yaptığından falan bahsediyor mu? hataları falan oluyorsa buradan yürüseniz. bu kadar yoğun tempo yorgunluk getirir. yorgunluk da hata.


  • hononu  (19.03.17 01:47:53 ~ 01:48:16) 
Hata oluyormus bazen ağlıyordu geçen teskin ettim. Psikolojik destek önerdim ama dinlemiyor ki vallahi bende daralıyorum artık kahve icmeye gidicez bilgisayarı ile geliyor yemin ediyorum kendimi zor tutuyorum sokucam isine gucune dememek icin


  • masumiyetkarinesi  (19.03.17 01:50:46) 
Krem peynir hayatını bitiren bir kariyer kariyer olsa ne yazar kapitalizmin kölesi olmaktan öteye gitmek lazım kendine zaman ayırmak lazım değil mk


  • masumiyetkarinesi  (19.03.17 01:55:50) 
krem peynir'e 100% katilmakla birlikte,
gercekten istedigi icin mi bu sekilde calisiyor yoksa onemli ve surekli ihtiyac duyulan kisi olarak hissetmek istedigi icin mi boyle davraniyor onu da tespit etmek lazim. bunun disinda eger kadin bu sekilde yasamak istiyorsa kimseyi degistirmek ustumuze vazife degil

  • kassiopeia  (19.03.17 02:05:08) 
Okuyunca 'Aaa, sevgilim nick alıp gelmiş' dedim birkaç nüansla beraber. Geçici bir süre (5-6 yıl) bu yoğunluk olacağı için çok da sorun etmiyorum ama işin bu tarafından bakarak şöyle söyleyeyim; saygı duysanız da duymasanız da onun hayatı bu. İnsan tabii ki sevdiklerine zaman ayırmak ister ama firma bu şekilde çalıştırıyorsa da, işinin gereği buysa onun yapacağı çok bir şey yok. Şu anda işkolik olmadığını bilmiyoruz bile. Amerikan firması demiştiniz, muhtemelen ufak falsolar birikirse kovacaklarından işe dört elle sarılmış. Bu bir Amerikan firma standardı, Amerikan iş hayatı standardı. Yani standart değil ama yaygın bir durum, böyle oluşu garip değil. Şöyle söyleyeyim, bir çalışan 'Geçen sene kontrole gitmiştim' dedi, bir baktı ki 6 yıl önce sağlık kontrollerine gitmiş. Bir tanıdığım 'Aaaa, senin film izleyecek zamanın mı oluyor yoksa' diyerek çığlık attı geçende. Zamanın nasıl geçtiğinin farkında değil. Güzel değil tabii ki ama iş bunu gerektiriyorsa, tutunmaya çalışıyorsa veya bir getirisi varsa, sevgilinizin pek seçeneği olmayabilir.

Şikayet ederseniz, kızın tüm emeği, o kadar çalışması biter. Tükenene kadar çalışacak ya da başka bir iş bulacak ve o işin ritmine kendini uyduracak. O işin de nasıl bir ritim isteyeceğini şimdiden bilinemez. İşin o tarafında olduğumdan, kendim gibi olmayan insanlarla birlikte olmuyorum genelde. Tükendiğinde yanında olmanızı ister tabii ki ama siz de bu şartlar altında ona ömürlük sözler vermek zorunda değilsiniz. İnceldiği yerden koparabilirsiniz de. Ya da başka bir iş bulması için teşvik edebilirsiniz. Buna nasıl tepki veriyor?

Hafta sonunu dinlenmeye, uyumaya ve sizinle görüşmeye ayırıyorsa, bu buluşmalara psikologla gidiyorsa, zaten psikoloğa gidecek zamanı yoktur. Kaldı ki, bunun psikolojik mi, yoksa işin şartlarının bir getirisi mi olduğunu bile bilmiyoruz.
  • aychovsky  (19.03.17 02:07:40 ~ 02:42:39) 
bu arada belirtmeden duramadım, verilen cevaplar aşırı trajik geldi bana.

@krem peynir ''işkolik olmak'' ile ''beyaz yaka hayatı istemek'' bambaşka şeylerdir. ayrıca ''erkek olsa öyle demezdiniz'' gibi bir noktaya çekmeniz, böyle yaşamayı evde çocuk bakmanın tek alternatifi gibi sunmanız da tamamen sapla sapanı bulamaç etmek olmuş. bunlar tamamen sizin ön yargılarınız ve genellemeleriniz.

''şirket böyle istiyor'' gibi bir gerekçeyle mesai saatlerinin dışında da çalışmaktan bahsedilmiyor soruda. işten başka hiç bir şeyin önemsenmediği, iş hayatının kişinin en yakınlarını, hatta kendi sağlığını yok sayacak kadar vazgeçilmezleştirildiği bir durumdan bahsediliyor. (cinsiyet farketmez, buna ''bağımlılık'' denir, iş hayatı yerine ''kokain'' yazıp okursanız, herhalde bu kadar kendinizden emin konuşmazsınız.)

bununla birlikte tabii ki kız arkadaşınızın hayatına, kararlarına karışma hakkında sahip değilsiniz. şikayet etmek gibi bir şeyi zaten kesinlikle yapmayın, hem kişilik haklarına tecavüz, hem de kovulsa bile koşa koşa gelip sizi sevmeyecek (sevse bile yine bağımlı olarak sevecek, çocuk yapsa ona bağımlı olacak ve sorunlu bir çocuk yetiştirecek)

bu yüzden kız arkadaşınız profesyonel yardımı kabul etmiyorsa ve mevcut durumunda bir sorun görmüyorsa, siz de sağlıklı bir ilişki istiyorsanız, bu kişiyle daha fazla zaman kaybetmeyin. yapacak bir şeyiniz yok çünkü.
  • otonomo  (19.03.17 02:24:07 ~ 02:28:38) 
Uzun vadeli düşünülecek kız değil. Bence yavaştan uza.


  • arnold schwarzeneger  (19.03.17 20:59:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.