[]

Krakow'dayız! Ne yapalım?

Şimdi geldik. Chilli hostel diye bi yerde kalıyoruz 5 arkadaş. 2 gece buradayız, çok paramız yok :)
Ne yapalım?



 
köprüden karşıya geçin yahudi mahallesine(Kazimierz) gidin. cok güzel mekanlar var. bikac bira içersiniz. zaten her şey ucuz krakow'da.


  • durbikonusucaz  (18.03.17 19:50:16) 
çok paranız yoktan kasıt ne tam bilmiyorum ama krakow zaten ucuz bir şehir, auschwitz'i görmeye gidebilirsiniz, onun dışında old town'da çok pahalı olmayan barlarda biraya düşün :)


  • luchetti  (18.03.17 19:51:17) 
old town'da "house of beers" diye bir yer vardı, oraya gidebilirsiniz. bunun dışında kazimierze de gidin.


  • ron dennis  (18.03.17 20:01:29) 
g.co Buraya gidin ve elbette auschwitze


  • fallopian  (18.03.17 20:09:38) 
Auschwitz için hosteliniz ayarlıyordur, 140 zloty idi biz gittiğimizde kişi başı.
Wavel kalesine gidin, yeraltında ejderha zindanı var girseniz de olur girmeseniz de 2 lira bir şey diye hatırlıyorum. Ejderha alev çıkartıyor çıkışın orada.

Sukiennice/cloth hall var meydanda, hediyelik alışveriş falan yaparsanız pazarlık yapın. O çarşının altı müze.

Tuz madeni var Wieliczka, nasıl gittiğimizi hatırlamıyorum. Uzun bir tur ama güzeldi bence. Düğün bile yapıyorlar madende. Duvarları yalamayın. Çıkışta tuz alın hatıra :D

Krakow'da gece nereye gittik hatırlamıyorum black out. Işıklı bir kulüp vardı Frantic mi neydi ama çok eğlenmemiştim. Pahalı bir yerdi Polonya şartlarına göre. Sarkıntılık etmişlerdi zaten. Gençler meydanda toplanıp içmeye gidiyorlar geceleri. Pub crawl yapıyorlar. Afişler hostelde.

Harry Potter cafe var. Pek bir şey yok içinde ama gidin değişik bir yer. Korkmayın girerken biz cesaret edememiştik başta :D

Kazimierz'e gidin. Orada çok tatlı bir kafe vardı adını hatırlamıyorum. Güzel taze meyve püresi yoğurt falan yapıyorlardı. Çok tatlı da bir çocuk vardı, neyse burası konu dışı. Bir de Polonya'nın uzun bir ekmek üzerinde soğanlı soslu seçip yaptırdığın bir yiyeceği var onu deneyebilirsiniz, Zapiekanka olması lazım.

Krakow tamamen ucuz. Acınızdan ölürseniz gidip döner yiyin, üç gün tok tutar o kadar büyük.
  • Lim5  (18.03.17 20:39:54) 
Walking Tour'lar var, bi sabah bi saat falan onu yapın. Eğlenceli olur.


  • noluyo yaa  (18.03.17 20:48:20) 
Çok paranız yoksa, Pijalnia diye bir pub var. Hatta birkaç tane şubesi var. En iyi şubesi main squaree cok yakin. McDonald'sla ayni caddede. Oraya gidin bol bol vodka bira icin. Kalabalığa karisin. Gezmek icin ise, wavel castle, barbakan, kazimerzi gezin.


  • zaxurani  (18.03.17 22:30:32) 
Paranız fazla yoksa Auschwitz'e gidemezsiniz zaten. Sadece 1 gününüzü oraya harcamanız lazım. En azından günün yarısı gider. Değer mi? Kesinlikle değer(yer bulacağınızdan da şüpheliyim) Ben her zaman şunu derim. Kimseye bir şey sormayın. Uygulamalara bakmayın. Gezin deliler gibi sokaklarda. Siz keşfedin. En güzel böyle çıkıyor zevki.

Eğer farklı bir şey istiyorsanız, kaçış odalarından bir tanesine gidebilirsiniz.
  • panda yuva yapmis sogut dalina  (18.03.17 22:38:36 ~ 22:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.