[]

zayıf yönleriniz nelerdir

bu iğrenç İK sorusuna ne cevap veriyorsunuz?

pozisyon da belirtirseniz sevinirim.


 
Muhteşem biri olmam ve herkesi kendim gibi sanmam :/

İk'cı soruyorsa "çok detaycı, mükemmelliyetçi olabiliyorum ama bazan :/" denir. Bu yazılı olmayan bir kuraldır. Dünyanın her yerinde bu böyledir.

Ama benimki muhteşem olmam ://
  • otonomo  (18.03.17 20:18:38) 
otonomo haklı da, bu soruya herkes böyle cevap verdiğinde ileride sorun oluyor. İşin gereği ile senin olduğun insan farklı kişi oluyor ve işle kan uyuşmazlığı oluyor. O zaman da işle insan birbirini yiyor. Örneğin sen 'Çok detaycıyım' diye girdin işe ve iş de gerçekten detay istiyor ama senin detaycılığın o kadar da yüksek değil aslında. İşi yapamayınca o iş seni yemez mi ya da ayrıldığında alabileceğin kötü referans seni nereye kadar götürebilir. İş görüşmesinde insanın kendi olması çok önemli, tam da şu nedenle
eksisozluk.com

Tabii burada söylenen zayıf yönün işle ilgili olması gerek, yoksa 'Pasta gördüm mü yumuluyorum. Kemerde delik açmak zorunda kaldım valla' gibi bir şey söylediğinde, ik'cı günlük hayatta ne yapsın bu bilgiyi. İşle ilgili, kişinin kendisine olabildiğince uyan bir şey olması önemli. Kendi adıma 'İşi seversem, işkolikleşirim' derim ve doğru da, işkolikleşirim işi seversem, yalan olmaz. Ek olarak 'İş yerinde insanlar arası çatışma varsa ve rekabet yoğunsa işe odaklanmak istemem. Rekabetçi ortamda çalışmam zorlaşır. Aynı şekilde, kişisel meseleler ve dramaların çalışma ortamında yoğun olmasını istemem, profesyonel davranılan bir yer olması önemli. Bunlar illa ki olur, herkes insan ama bunun günün normali olması performansıma yansır' derim; bunu da söylerim çünkü rekabetçi bir ortamda bana iş verseler zaten çok fazla dayanmak istemem, o ortamla uğraşmak istemem. Aç kalmayacaksam, birkaç görüşme daha idare edebilecek durumdaysam o işi almak istemem. Haftada 50 saatimi geçireceğim yerde sadece 'iş' yapmak istemem. Evimden daha çok zaman geçireceğim yer orasıysa, çalıştığımı sevmem önemli.
  • aychovsky  (18.03.17 21:40:09 ~ 21:54:33) 
"mükemmelliyetçiliğim" deme. bunun zayıf yön olmadığı çok bariz zaten.

ben "olumsuz eleştiri aldığım zamanlarda moral olarak çok düşebiliyorum, özellikle eskiden bununla ilgili sıkıntılar yaşadım ama son zamanlarda düzelttiğimi düşünüyorum, eleştirilerle kendimi geliştirebileceğimi anlıyorum" gibi bi şeyler söylerdim.

yani önemli olan nokta, eksikliğim var ama üzerinde çalışıyorum ve daha iyi hale geldim mesajı vermek gerek bence. çünkü eksik ya da zayıf yanı olmayan hiçbir insan yaşamıyor. bu soruya mutlaka cevap beklediklerine göre böyle kendini hafiften kurtaracak bir cevap verebilirsin.
  • nathanieltroy  (18.03.17 21:49:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.