[]

yeni bilgisayar çok yavaş - asus -

6 ay önce hepsiburada'dan asus bilgisayar aldım, www.hepsiburada.com bunun gibi bir şeydi i5

evdeki eski hp bilgisayar (windows 7) daha hızlı şu an. uzun zamandır da kullanmıyorum asus'u. buna 7 yüklesem nasıl olur? hp gibi olur mu dersiniz?

not: oyun falan oynamıyorum internete girmesi dosya açması film izlemesi - yüklemesi falan bariz yavaş.. internetin hızında problem var demeyin hp çatır çatır açıyo.

 
ram yukseltciler gelmeden soyleyeyim: linux kur.


  • hopeless  (18.03.17 17:33:21) 
linux kurcular gelmis :)

hocam oncelikle ssd al harddiski degistir
rami de 6 ya da 8 yap
ucarsin
  • kingcyrax  (18.03.17 17:40:49) 
ssd diyorum ben 4 sene kullandığım laptopa ssd takıp 2 sene daha kullandım 3 hafta önce ssd siz hp aldım eskiyi aratıyor yaw


  • Sir Anthony Hopkins  (18.03.17 17:50:06) 
yeni bilgisayari olan adami masrafa sokuyorsunuz hemen :|


  • hopeless  (18.03.17 17:50:30) 
windows 10 sürücülerinde uyumsuzluk mu var acaba? internete girmekte dosya açmada yavaş olmaması gerek


  • burya  (18.03.17 17:55:29) 
simdi de Ankara'da uygun ssd nerede taktirilir basligi acicm tesekkurler duyuru..


  • confessions of an adman  (18.03.17 18:15:58) 
burya +1.

backup falan yapsanız önce? eğer tabii backup dosyası varsa elinizde.

ha bir de aldığınızdan beri mi yavaş? öyle oldugunu sanmıyorum açıkcası.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.03.17 19:14:28 ~ 19:14:45) 
linux kur demek gerçekten çok ilginç geliyor bana artık.

bırakın linux gibi son kullanıcı için aşırı karmaşık olan bir işletim sistemini bir çok insan mac os bile kullanamıyor/kullanmak istemiyor.

linux son kullanıcı için pişmanlıktır. (ubuntu ve linux mint dahil)

arkadaşın tarif ettiği sorun büyük ihtimalle bloatware sorunu. (asus yazılımlarını dışlayarak) sade windows kurulumu ile bu sorun aşılır. SSD veya ram takviyesine şimdilik ihtiyaç yok.
  • kosun lan mevzu var  (18.03.17 19:39:10) 
ben bad sectorcuyum, hic haber vermiyorsunuz linuxcu ve ssdci arkadaslar :/

hdtune ile yavas tarama yapin. darbe sonucu falan sistem dosyalari uzerinde bad sector olusmussa yapabilir boyle seyler. klasorler acilmaz olur vs.
  • icim urperiyor  (18.03.17 20:46:22) 
ya son kullanici linux kullanamaz muhabbeti hep donuyor. neden benim cevremde oyle degil anlamadim. tek bildigi sey internette surf yapmak olan babamin is yerindeki bilgisayarina 3 yil once linux kurmustum. hicbir sorun olmadigini soyluyor hala. hatta konusu acilinca "ne yaptin da boyle hizli oldu?" diyor. ayni sekilde, kiz kardesimin 7 yillik bilgisayarina ubuntu mate kurdum. o da hicbir sorun yasamiyor. ki o odev yapar, resim duzenler. bu insanlar da son kullanici. dizi/film falan izliyorlar. dogru duzgun kurup kullanicisina birakinca hicbir sorun olmuyor. hatta asil son kullanici icin en iyi os linux olabilir belki de.


  • hopeless  (18.03.17 23:36:16 ~ 23:37:02) 
linux demişken, alışılır alışılmaz çekinceniz varsa remix os da kurabilirsiniz. bildiğimiz androidin farelisi.


  • icim urperiyor  (19.03.17 02:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.