[]

excel sorusu (renklere göre hücre toplama)

soru basit, cevabı zor.

aynı tabloda turuncu, kırmızı, mavi ve yeşil dolgulu hücreler var.

istenen:

turuncuları toplasın, sonucu bir hücreye yazsın. kırmızıları toplasın, sonucu bir hücreye yazsın, yeşilleri, mavileri. yani her renkteki hücreleri toplayıp sonucu yazsın.

renge göre filtre yapıp kalanları seçerek elle toplamak kolay yolu. peki ya otomatik olarak yapmanın yolu?

 
muhtemelen makro gerektirir. yarı otomatik şöyle olur. örneğin her turuncu renkli hücrenin yanındaki hücreye turuncu yazıp sonra eğertopla formulünü uygulamak. şurada bir örneği gösterilmiş. i.hizliresim.com


  • orijinal nick bulamadim  (18.03.17 14:50:45) 
  • cokponcik  (18.03.17 15:51:11) 
eğer çok büyük bir data değilse aklıma iki yol geliyor;

1- renge göre sortlayıp =sum(a2:a150) gibi bir formülle gelip toplamak.

2- renge göre filtreleyip her renk için ayrı sheet oluşturup yine aynı formülle toplamak.
  • lucky strike  (18.03.17 16:14:13) 
makro ile olur da ben normal fonksiyonlara da böyle bir şey koymuşlardır diye düşünmüştüm.

@orijinal nick bulamadim: eskiden vergi iade zarfı doldururken öyle yapmıştım gruplara göre ayrı toplam almak için. ama şimdi elimdeki data öyle yanlarına yazamayacağım kadar uzun bir data.

@lucky strike: o iki yolu dedim zaten soruda, evet o şekilde yapıp elle toplamak işin kolayı.(elle dediğim sıraladıktan veya filtreledikten sonra hepsini seçince zaten çubukta yazıyor toplamı). öyle toplar, günü kurtarırım ama her yeni renkli hücre eklendiğinde tekrar aynı işlemi yapmam gerekir.

@cokponcik'in makrosunu bir deneyelim.
  • kibritsuyu  (18.03.17 17:18:20) 
10 liraya kodunu yazarım.


  • Mcfly  (19.03.17 00:48:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.